Синдикатите в МВР на нож, пак искат да им режат привилегии

Настояват за дългосрочна стратегия за стабилност в сектора
13 яну 2016 17:52,
52
Синдикатите в МВР на нож, пак искат да им режат привилегии
През ноември полицаите протестираха на няколко пъти Снимка: архив, Bulphoto

Синдикатите в МВР не приемат и няма да обсъждат промени в социалния пакет на служителите в МВР. Това се посочва в позиция, получена в БТА.

Още по темата

Синдикатите очакват политическото ръководство на МВР да пристъпи към разработване на цялостна дългосрочна стратегия, гарантираща прозрачност, обезпеченост, подкрепа и устойчивост на реформите в МВР.

"Отново се предлага драстично орязване на социалния пакет на служителите в МВР без аргументи или перспективи за положителна промяна в статуса им в замяна на налаганите рестрикции", пише в позицията на синдикатите.

Пропомняме ви, че полицейското недоволство започна още в началото на ноември миналата година, след като стана ясно, че в проекта за бюджет 2016-та се предвижда 20-те заплати, които взимат служителите в сектор "Сигурност" при пенсиониране, да бъдат намалени на 10, годишните им отпуски да се ограничат от 30 до 20 работни дни и социалните придобивки също да бъдат намалени.

Правителството даде заден ход за някои от предвижданите поправки - 20-те заплати при пенсиониране останаха, като намаляването им до 10 ще важи само за новопостъпилите.

Синдикатите обаче не се разбраха с ръководството на МВР и полицейските протести продължиха както в столицата, така и в редица градове в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eй нищо не правят и пари искат, къде дават така. Убийства на млади хора, посегателства над възрастни по селата, неразкрити ало измами, ранно пенсиониране, големи отпуски какво още искат тия хора ? А да, работели нощни и на празниците и аз така си помислих, спат в някое районно и като звънне телефонът по сигнал тогава се активизират. Вече им е трудно дори да имитират дейност.
17
2
 
11
 
! Отговори
нищо ново преди 8 години
Тая баба в МВР ще изяде главата на Бойко .........
16
2
 
9
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Хората са настръхнали-- хахахахаха нищо не ви е настръхнало. Защо не стачкува никой за заплати, за медицинско обслужване, за по-добра администрация, за правото да се защитите в дома си при обир, за по-строги закони срещу битовата престъпност, за семейно подоходно облагане, за получаване на детски според образователния ценз, за мажоритарен вот, за закон за фалита на частни лица, за наказания на лицата ограбили ктб......Настръхнали сте та дрънкате. Само ние полицаите си отстояваме интереса.
15
0
 
3
 
! Отговори
надайте се преди 8 години
Ха-ха толкова меко казано глупости са написани във форума от "специалисти" по отношение на МВР ,че наистина ми става смешно ,ама нейсе пишете си.
14
7
 
8
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Питате защо няма разкриваемост. Защото в резултат от реформите бюрокрацията нарастна неимоверно, а кадърните работещи които и без това бяха малко се пенсионираха и избягаха. Хора на по 40 в разцвета на силите и с професионален опит като чуха , че пак ще ги реформират си купиха стаж от висшето образование и избягаха. Места има във всяко рпу- ами елате и работете. Сега ни трябват повече бежанци, роми и тероризъм и престижа на професията ще нарастне, и вие ще се втурнете да кандидатствате хахахаха
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонима що не викнеш и арменския поп ..хахаха военни да работят като полиция ...тва в кой американски екшън си го гледал ?? леле какво екземпляри имало ...хахахаха
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Глупацити собствено -не си хората та да говориш от тяхно име !!!! -и правилно си написал отгоре именцето -само си сбъркал множественото число !!!!
11
8
 
12
 
! Отговори
аноним преди 8 години
ДЪРЖАВАТА ДА НЕ ПОДАВА НА МИЛИЦИОНЕРСКИ ГНУСЕН ШАНТАЖ !!!! ВОЕННИТЕ ВРЕМЕННО МОЖЕ ДА ПОЕМАТ НЯКО ФУНКЦИИ ПО СИГУРНОСТА И РЕДА! !! НАВРЕМЕТО АМЕРИКАНСКИТЕ ДИСПЕЧЕРИ НАПРАВИХА СТАЧКА И ИСКАХА ДА БЛОКИРАТ ХИЛЯДИ ПОЛЕТИ !!! РЕЙГЪН ГИ УВОЛНИ НА МИГА И МОБИЛИЗИРА ВОЕННИ СПЕЦИАЛИСТИ !!! ТАКА СЕ ПРАВИ ДЪРЖАВА ,НО ОТ СМЕЛИ РЪКОВОДИТЕЛИ !!!!
10
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 11Ами стани полицай бе ,кой ти пречи ,ходи на работа по 12 часа смени ,нощни в празник на разположение,на командировка по границата да те плюят и ругаят ци**ни , селяни и де що има простаци да ти пилят нервите началници и канцеларски мишоци ....и всичко това за 700-800лв. Айдеее имали мераклии -какво чакате ? Утре като напуснат 3-4 хиляди души -идете се пробвайте да ви видим как ще съвместявате едната работа с изчукване на тенекии и фаянс.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив! Привилегиите на старите кадри се увеличават.От тази година съвсем законно могат да се пенсионират без да освободят заеманото място и докато някои се гърчат с минимална заплата, те получават максимална пенсия и заплата. щото законите ги правят геронтофили за самите тях си.
8
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господа полицаи,признайте си колко от вас НЕ се занимават с частпром през работно и в извън работно време? Внос,поправка,изчукване,ремонт продажба и препродажба на коли!Ел.услуги,тенекеджийство,фаянс,шпакловки,висене по пазарите,дрехи парцали и какво ли не още! Ремонт на телевизори,хладилници,печки перални,внос и продажба на бяла и всякаква друга техника!Кога ви остава време да работите,не ми е ясно,а на всичкото отгоре и пари искате! Напротив вие трябва да си плащате,че ви траят!
7
0
 
4
 
! Отговори
надайте се преди 8 години
до П.Петров Няма лошо ама да почнат от главата ,че цялата е вмирисана ,но не би там и помен няма от рИформа както се пъне да ни уверява това нещо което е на министерското кресло.
6
7
 
16
 
! Отговори
гено преди 8 години
УВОЛНЯВАЙТЕ СМЕЛО !!!! БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ВИ ПОДКРЕПЯТ! !! И БЕЗ ТОВА С ГОДИНИ ЖИВЕЕМ БЕЗ ПОЛИЦЕЙСКА ПОМОЩ !!!!!
5
1
 
8
 
! Отговори
А преди 8 години
Ние кога ще стачкуваме за истинска реформа и висока ефективност в работа?
4
4
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
А бе я 10% съкращения в МВР, а в областите с най-ниска разкриваемост на престъпленията 20%!
3
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Н С ДА ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕ И ТОЧКА 1. ДА БЪДЕ УВОЛНЕНИЕТО НА ВСИЧКИ ТЪРТЕИ - СИНДИКАЛИСТИ !!!!!! СОЦИАЛИЗЪМ ИМА САМО В СЕВЕРНА КОРЕЯ ! ДА ЗАМИНАТ ТАМ И ДА ДАВАТ АКЪЛ !!!!!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПАРТИЯ = МАФИЯТо пък едно общество хахахах простотия до шия пък и с претенции -и такава полиция ви е много а и както вървят нещата скоро ще търсите със свещ свестни полицаи -старите кадърните и умните вече напускат или се пенсионират -ще останат некадърниците -днешната младеж както е е очевидно не става е за *** за зелева каца -така че чака ви светло бъдеще ...като се нароят имигранти ,и братята от гетата -картинката ще стане направо цветуща !!!!!!!!!
1
5
 
17
 
! Отговори
надайте се преди 8 години
Поредната лъжа на управляващите ,че правят реформа. Цели сектори са оголени няма необходимата техника,а вече няма и хора за да работят ,но назначаването на калинки по министерството и управленията продължава с пълна сила и това ,ако е реформа здраве му кажи .