Смъртоносно: Тийнове рискуват живота си за... селфи!

Мястото е гара "Подуяне", а целта – опасна снимка за Facebook
Обновена: 14 яну 2016 12:23 | 14 яну 2016 12:14,
30
Смъртоносно: Тийнове рискуват живота си за... селфи!
Снимка: flickr

Смъртоносна мода, която напоследък се забелязва сред тийнейджърите, взе поредната си жертва.

Опасната тенденция завладява много младежи по света – т.нар. "опасно селфи" – младите хора търсят високи и опасни места, за да се снимат и да качат снимка във Facebook.

Едно от опасните места в София е изоставеното депо на гара "Подуяне". Посещавано е непрекъснато от младежи, с цел да се снимат и да усетят тръпката да са на забранено и опасно място.

25 октомври 2015 година, около 15 часа. Изоставеното депо на гара "Подуяне" в София. 20-годишният Христо и 15-годишната Ана-Мария имат цел - да се снимат върху локомотив.

Оказали се толкова близо до контактната мрежа над вагона, че ги хваща волтова дъга.

Свидетел на случката е Георги, който живее на метри от депото.

"По едно време чувам жицата на влаковете започва да гърми. И аз тичам, качвам се на моста и ги виждам – момичето пандало на релсите по лице, а момчето един метър от нея по-далече, той викаше и гореше целият”, разказва очевидецът.

Макар да дават по-голям шанс за живот на Христо – организмът му не издържа. Умира в "Пирогов". През това време Ана-Мария е в кома. Събужда се две седмици по-късно и не помни нищо от фаталния ден.

Депото в "Подуяне" не е първото място, където Ана-Мария и Христо често ходели, пише Нова тв.

Сега тези, които оцеляват, предупреждават останалите. Като Илиян, който също среща волтовата дъга заради игра върху влака. Опасната игра му струва четири месеца в болница, 20 операции и белези за цял живот.

Огнян не може да върне сина си Христо. Ана-Мария никога няма да види последната им снимка заедно, но и двамата искат да предпазят други младежи, защото в момента всеки има достъп до старите локомотиви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
Както е тръгнало ще искарат ,че Тодор също е търсел да е в крак с модата на "селфитата"
22
3
 
1
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Няма лошо... Именно това е един от начините България да се поизчисти от негодни биологични единици в хуманоиден образ. Такива и дори да оцелеят, те няма да са полезни нито на себе си, нито на семейството си, нито на обществото, а само напразно ще хабят храната и средствата за живот. Това е животът - война е, който оцелее... По-добре да останат по-малко, но по-качествени човеци. Естествен подбор!
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това да си нечие дете НЕ Е ОПРАВДАНИЕ, че си постъпил глупаво, безразсъдно и импулсивно. Така се умира. А иначе всички сме деца на някого! Някои сме умни, други сме мега кухи парчета.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
19, никого не защитавам. Когато трима простаци влязат в схватка като тримата ***, знаеш ли кой печели? Смъртта. Ако това момче не беше излязло от колата щеше да е жив. Кой да го научи на уравновесеност? Кой? Кой да го научи на търпение? Защо 18 годишно момче е тръгнало срещу двама зрели мъже с бокс? Защото е глупав, защото е импулсивен, защото не е преценил ситуацията, защото си е помислил, че тези срещу него са умни и ще могат да се разберат кой е крив и кой прав на ПЕШЕХОДНА пътека?АБСУРД
19
0
 
4
 
! Отговори
8 преди 8 години
И ЗАЩО "ТИЙНОВЕ"?!ТУК БЪЛГАРИЯ ЛРИ Е ИЛИ ДЖИБУТИСТАН?!А,ДА-АБСУРДИСТАН!
18
2
 
1
 
! Отговори
Aleksandra преди 8 години
До Манолски"Тоз" е нечие дете, по дяволите, що за *** трябва да си дори да си помислиш такова нещо, камо ли да го напишеш...Манолски, ти сърце имаш ли, бе? Или поне мозък?!
17
0
 
2
 
! Отговори
Курти Пепелянката преди 8 години
До МанолскиИ ти май искаш да отидеш там ;) много си остроумен, ***
16
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
15 - Безсрамник, защитаваш двама УБИЙЦИ.Двама ЗАКОРАВЕЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ, които хладнокръвно убиха едно хлапе.
15
0
 
5
 
! Отговори
младен преди 8 години
Някъде имаше статия в която се казваше че вместо дипломата за средно от гимназията трябва вече да се дава от файсбук и то лично от Марк Зук...бурк или там как му беше фамилията. Нема толкова изтрещяло поколение ама не и само в БГ ми по целият свят.
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОДКРЕПЯМ 1НАГРАДИТЕ ДАРВИН НЕ СА СЛУЧАЙНИ!!!!!!
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обожавам недорасли момченца позьори, които няма кой да научи, да им покаже, да ги възпита да бъдат Мъже! Къде сте Бащи? Къде сте да обясните на 18 годишните ви врачански недорасли деца, че не се носи бокс в колата и не се слиза от нея, за да се разправяш с двама едри мъже, само защото до теб стой неква кифла? Къде сте да обясните на тези селфиИдиоти, че показността във фейсбук не е гаранция за смелост...... Ааа, сори! Майките им са виновни разбира се. Мъжете никакви ги няма! Никакви!
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До затойчиАй стига бе!
11
2
 
16
 
! Отговори
:) преди 8 години
София си е. Не виждаш ли отзад Перловската река. :)
10
3
 
19
 
! Отговори
затойчи преди 8 години
Това не е снимано в София!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е па и ние на младини праехме глупости ......бомбички с миниум и бронз... фунийки от антените на покрива ...и смъртни случаи имаше ....да опасно е ...ама както се казва младо, лудо, и пияно господ го пази !Жалко за момчето де ....
8
4
 
16
 
! Отговори
супер! преди 8 години
човечеството няма нужда от такива "хора", ествествения подбор с върши работата..
7
1
 
23
 
! Отговори
:) преди 8 години
Естествен подбор !
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
простите да се измитати без тва кат пораснат ше са простисамо да ги храним на социалниподбор
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко акъл требе, ама на време! И не трябва да отпада материал от учебниците - законите на физиката не са толерантни и не спират да действат заради немислещи и незнаещи хора.
4
2
 
30
 
! Отговори
дърт преди 8 години
По мое време бяхме обикновенни чикиджии. Сега онанизма има невероятни измерения.