Метежът: 200 викнаха "Оставка!" пред парламента

Протестът – кротко и спокойно, без провокации и платени агитки
Обновена: 28 яну 2016 16:37 | 28 яну 2016 16:20,
304

Снимка: Булфото

Над 200 души се събраха пред парламента, за да поискат оставка на правителството и нови избори.

Протестът започна на жълтите павета около 15 часа. Заседанието на депутатите вече бе приключило и сградата на парламента бе вече празна.

Още по темата

Организираното недоволство е било замислено като метеж за сваляне на правителството, обявиха преди дни от кабинета. В протеста трябвало да участват и платени футболни агитки.

Те обаче предупредили кабинета за готвения сценарий и така превратът бил осуетен, се разбра от изявленията.

Въпреки това десетки полицаи и жандармеристи обградиха протестиращите. Няколко бусове на жандармерията бяха заградили сградата на парламента. Още в началото на деня шефката на Народното събрание Цецка Цачева обясни, че днес няма да се удължава продължителността на заседанието.

Очакванията за многолюден протест обаче не се оправдаха и дори не се наложи спиране на движението на автомобилите.

"Ние не сме платени, искаме по- добър живот", каза оратор от импровизираната трибуна пред Паметника на цар Освободител.

Момчето, внесло искането за протест в общината, обясни, че недоволството е срещу ГЕРБ, но и всичките 240 депутати. "Не сме взели стотинка и сме с най-чисти намерения", каза младежът.

Хората на протеста избягваха да отговорят на въпроса кой ги организира. Много от тях обаче носеха знамена на БНС на Боян Расате.

"Мафията е в кабинета" и "Незабавна революция", призова друг оратор. Хората пък скандираха "Смяна на системата".

През това време част от протестиращите се хванаха на хоро пред парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБоби не е в България бе , *** е от Санкт Петербург *** фабриката , колега е на Людмила Савчук , потърсете за нея в интернет да ви стане ясно
142
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофилите станаха за посмешище, може на ръка да ги преброиш на пръсти, или ако трябва да сме точни на краката на стоножката се броят хи хи хи
141
2
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
АЙДЕ НА ИЗБОРИ ,БЕ.........ХА,ХА,ХААААААААААААА.........НАЛИ ШЕ ИМА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ......ХА,ХА,ХААААААААААААА....
140
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слабо другари, много слабо се представиха руските агенти, рублата съвсем за нищо не струва вече, дори и пенсионерите не се връзват вече, или не останаха вече русофили по естествени причини :-)
139
2
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТА преди 8 години
ДРУГАРИИИИИИ......ДА СИ ХОДИМЕ ПРИ ПУТИН!!!ТУКА НЕЩО ....НЕ НИ ЕБ"""АТ , ...И ЗА ЦЪРВИВА СЛИВА....!САМО 200 -ЧОВЕКА, на ПРОТЕСТА....Сраааам...!Сега Русия , ше ни режат от парите...!
138
2
 
3
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Вижте сега, кой ще управлява се решава на избори. Това е демокрацията. А такива имаше съвсем скоро и те ясно показаха кой каква подкрепа има. Едни нови парламентарни сега няма да са по-различни, да не кажа по-лоши за тези, които протестират. Другото - революцийки, протести и тем подобни - добре, но е заигравка с правилата на демокрацията. Не може 200, па били те и 3 000, да сменят властта. Sorry.
137
1
 
2
 
! Отговори
Гледайте "Чичов преди 8 години
Много поучителна ПИЕСА ....за българската-- НАРОДОПСИХОЛОГИЯ!
136
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов прави реформи само когато ножът муе на шията.Имаше над 3 000 души.И защо автобусите не бяха допуснати до София,които идваха от провинцията.Мафията сие мафия.ще видите какво ще стане.Така се започва.
135
2
 
3
 
! Отговори
УЖАС.... преди 8 години
Разрошиха, ВЪЛНАТА...... НА БОРИСОВ...!
134
5
 
5
 
! Отговори
kalofer преди 8 години
Аман от платени протестиращи.
133
2
 
3
 
! Отговори
тя преди 8 години
Хора докога ще търпим тези *** да ни управляват? Наложи ми се да опра до Вън. Министерство и трябваше един документ да се преведе на френски . Ей богу не знаех , че в това министерства няма нито един човек , който да знае френски! Набутани са *** връскари на добри заплати и ние народа им ги плащаме и когато трябва да ти свършат някаква елементарна работа се чудиш на тъпотията им!
132
5
 
4
 
! Отговори
Национала преди 8 години
Друже ,кажи кога имаше повече, ред, справедливост, спокойствие и работа за хората? Младеж съм и като такъв и аз много вярвах в демокрацията, но се видя,че САЩ правят само войни за да обсебват ресурси под предлог за въвеждане на Демокрация. Руснаците са ни много по близки и по манталитет и по душа. *** най много разграбиха, щото най дълго са управлявали България. Пребоядисаха се и дойде Демокрацията. Ерата на безредието, насилието, изпростяването, безхаберието и унищожението!
131
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много интересно - те са срещу депутатите, но искат оставка на правителството? Свещена простота - пак не са ги научили какво да говорят. КОЙ се страхува от съдебната реформа?
130
4
 
7
 
! Отговори
тя преди 8 години
Аз бях там и хората бяха много повече от 200 . Снимките са направени в началото , когато все пак хората в 15 часа са на работа , но кам 17 часа вече бяха много. Те излизат на протест , защото безобразията в държавата са вече нетърпими.Имало е автобуси от провинцията , но са ги спирали на входа на София и не можаха да присъстват . Чиста дискриминация! Румънците , коинто бяха след нас по време на соца , сега се отдалечават далеч пред нас.
129
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно е, че Ц>Ц. е изтървал напълно контрола върху МВР,щом се е вързал на информацията оттам за платените агитки
128
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен203цяла южна Америка Африка Азия една трета от Европа не са в нато
127
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не става с приказки и лозунги, нито с хора и ръченици.Революция е начинът, но народът е калпав.Мишкува си като пръдня в кюлоти и е силен на думи.Ако сега някой въстане, не само че няма да му помагат, ами тутакси ще го предадат.Фактът, че 2 пъти избират банкянското недоразумение е показателен.
126
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО вън? Хахаха, ето заради такива платени, като тия с плаката не се събират достатъчно хора на протестите.
125
1
 
0
 
! Отговори
маймуната преди 8 години
До Анонимен 188 бати ти м.а.м.у.н знае и две и двеста хахаха Сърдечни Поздрави колега все пак не е приятно да кацнеш на Ч.Е.П.А.
124
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето ги червените каскети рубладжиите на видно място с плаката НАТО вън. Абсолютни нещастници.