Братът на Тодор "разбрал" от експертизата за болестта му

Заболяването уж е наследствено, но никой друг в семейството го няма
Обновена: 6 фев 2016 13:02 | 6 фев 2016 13:01, Камелия Цветанова
79
Братът на Тодор "разбрал" от експертизата за болестта му
Снимка: Булфото, архив

Нормален, неусложнен начин на живот без маратонски тип усилия и препоръка за почивка – това е препоръчал през 2014 г. кардиологът на Тодор Йорданов, който почина след сбиване във Враца миналия месец.

Още по темата

Случаят, който предизвика протести и за който двама мъже са в ареста, придоби нов обрат след излизането на петорната съдебно-медицинска експертиза, според която младежът е починал не от понесените удари, а от тежко наследствено заболяване на сърцето.

"В нашия род такова заболяване не е регистрирано – говорил съм цяла вечер с целия си род, няма такова нещо”, заяви брат му Ивайло пред bTV.

По думите му те все още не са изследвани, но ходят на редовни медицински прегледи, които не са открили сърдечни проблеми.

Друго, което го учудва е, че в експертизата не е записано, че ситуацията, която са създали арестуваните братя Дамянови може да е довела до фаталния край.

"Имало е удари от двете страни – един уличен просто бой, това е било”, каза Ивайло.

По думите му в свидетелските показания има непълноти, като освен това единият от братята казал пред трети лица, че не е бил Тодор „толкова много”, докато пред съда твърди, че въобще не е използвал сила.

Ивайло каза, че е чел гневните реакции срещу семейството му след излизането на експертизата.

"Пълни абсурди, защото хората не четат между редовете, те четат само заглавията”, коментира той.

Въпреки това на този етап те няма да искат нова експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: ВрацасърцеТодор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
12
 
! Отговори
до Лора преди 8 години
А как ще обясниш, че Тодор се свлича няколко минути след боя? Лично мога да ти дам линк за клипчето, на което се вижда кога и как пада. Много е лесно да обвиниш някого аз убиец и да го зачеркнеш с лека ръка, но е трудно да погледнеш истината в очите.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛавроНе се притеснявай. Скоро ти ще получиш пари за кръвнине на твой най-близък. Тогава ще разблереш, колко си гaдeн, продажно гнило сърце.
18
17
 
5
 
! Отговори
Лора преди 8 години
Още от началото беше ясно, че ще намерят начин да оправдаят братята, в тази мафиотска държава парите са единствен господар. Платили са колкото трябва и резултатът е на лице. Семейството на Тодор е бедно и едва ли има възможност да търси справедливост.
17
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е възможно на жертви на нападение с бокс да се вменява каквато и да е вина? Как може да се повдигат обвинение на хора които са се защитавали? Съдът трябва с решението си да оневини тези братя. Това да бъде ясен знак за всички, че съдът ще бъде на тяхна страна ако недай си боже се наложи да защитават живота и имуществото си.
16
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсурдно заключение на суд.мед. експертиза. Значи ли, ако не бяха го удряли 28 пъти, че момчето бе обречено на смърт заради болното сърце? Излиза от колата прави 10 стъпки и умира...
15
3
 
11
 
! Отговори
cc преди 8 години
А от къде свидетелите, които казаха че майката е викала за тези проблеми още на случката, са знаели какво да "излъжат"хммм
14
16
 
18
 
! Отговори
Лавро преди 8 години
Кофти. Семейството изтърва парите от кръвнината, а толкова се надяваше... Май сега са по-опечалени, отколкото след смъртта на Тодор.
13
16
 
36
 
! Отговори
зрител преди 8 години
И брата и майката са долни лъжци! Не са виновни братята,не са започнали те боя. Това го разбраха всички! Мисля,че журналистите от Нова телевизия трябва да се извинят,за това,че още от първия момент обявиха братята за убийци!!! С такова настървение ни обясняваха случката и вменяваха вина на невинни хора !!!! ИЗВИНЕТЕ СЕ БЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ-журналисти. Къде сте сега? Вече няма от какво месо да захапете да си правите новините!?!
12
11
 
28
 
! Отговори
въпрос преди 8 години
Сега след като се доказа че Тодор е имал сериозно заболяване...някой от близките на Тодор ще се извини ли на лекарите от Враца?
11
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и мен да ме нападне на улицата някой с бокс и аз ще се защитавам , сега тоя иска да изкара че не брат му е виновен а хората който са нападнати ,като не си е премерил силите къде е тръгнал да скача на двама по добре сложени и по големи от него , абе *** с две думи
10
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да ме нападне някой с бокс -ме сменям физиономията при това без де се интересувам какви хронични болежки има - каквото повикало- такова се обадило -това за сведение на глупавия му брат ,който явно е същата стока като Тодор!!!!!!!
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам по примера на Пазарджик братята понички да ги съдят в луксозен ресторант с уиски на масата . Зер , ако някой прокурор или съдия се задави да го спасяват . Въобще във бъдеще да няма съдебни зали , а да се използват болници , ресторанти и публични домове за целта .
8
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брата е един нагъл тип -поне от това което показва по медиите ,може да се направи извода ,какви са и какво възпитание имат в това семейство! за приятелката на починалия -да не говорим -направих си труда да им видя постовете във фейсбук -брата заплашва и трие всеки осмелил се да му каже нещо различно от това което си е навил на пръста да повтаря като папагал, а приятелката която има култура колкото на уличник сипе клетви ..явно видяха че мераците им за парично обезщетение намаляват драстично .
7
12
 
10
 
! Отговори
Бойкист преди 8 години
Абе що ни занимавате с този Тошко Африкански,той си бил болен,значи си е умрел по всички правила,нали,колеги
6
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няколко Врачански трола изкараха , че момчето само си е удряло шамари , а братята т.н. понички са го крепили да не падне. Пожелавам на тези *** да бъдат жертви на мутри и после да го описваме случая . А иначе както и в Пазарджик . Съдебната система падна до дъното , като отиде накрака , че уж др. Евстатиев получил инсулт . Какво да коментираш , просто викаш съдия Макаров или Калашншков и това е .
5
10
 
32
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Братът какво образование има, че се опитва да коментира петорна експертиза? Експертите дали това заключение биха ли поставили реномето си на карта? Вярно е, че боли при загубата на близък, но нека се замислят и какво възпитание е имал починалия!
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случая е приключен -дано поне някои "медии" да са си извадили поука от него и да не изземват ролята на прокурор и съдя ,да лепят квалификации и обвинения и да представят нещата само от едната страна .Същото до някъде важи и за прокуратурата ,която под давление на една тълпа си променя обвиненията с цел угода -без изобщо да има черно на бяло какви са причините за смъртта на младежа.Поне едно звено във веригата сработи и това е съда който не се поддаде на натиск от улицата!!!!!!!!!
3
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това семейство наистина страда от генетично заболяване. Може най-общо да се определи като "трудности в разбирането". В осмислянето. За съжаление, ако си глупав, си глупав завинаги. Страшното е, че глупостта е остро заразна. Как не разбра младежът, че брат му е предизвикал сбиването и че, ако беше жив, щеше да бъде осъден за "причинени болки и страдания"? Момче, спри се и *** на доктор! Ще свършиш зле, като брат си! И сам ще си отговорен!
2
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за починалото момче.Го като слушам изказванията на родата му,ми става ясен начина им на мислене и възпитание.Ясно е и защо Тодор е искочил от колата с бокс да въвежда ред и законност.
1
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя пак нищо не е разбрал. Вродено заболяване не значи наследствено, а само, че се е родил с него.Чел-недочел или чел, както му изнася...Май цялата патаклама е за пари, защото при така стичащите се обстоятелства семейството няма да получи и лев кръвнина.