Братът на Тодор "разбрал" от експертизата за болестта му

Заболяването уж е наследствено, но никой друг в семейството го няма
Обновена: 6 фев 2016 13:02 | 6 фев 2016 13:01, Камелия Цветанова
79
Братът на Тодор "разбрал" от експертизата за болестта му
Снимка: Булфото, архив

Нормален, неусложнен начин на живот без маратонски тип усилия и препоръка за почивка – това е препоръчал през 2014 г. кардиологът на Тодор Йорданов, който почина след сбиване във Враца миналия месец.

Още по темата

Случаят, който предизвика протести и за който двама мъже са в ареста, придоби нов обрат след излизането на петорната съдебно-медицинска експертиза, според която младежът е починал не от понесените удари, а от тежко наследствено заболяване на сърцето.

"В нашия род такова заболяване не е регистрирано – говорил съм цяла вечер с целия си род, няма такова нещо”, заяви брат му Ивайло пред bTV.

По думите му те все още не са изследвани, но ходят на редовни медицински прегледи, които не са открили сърдечни проблеми.

Друго, което го учудва е, че в експертизата не е записано, че ситуацията, която са създали арестуваните братя Дамянови може да е довела до фаталния край.

"Имало е удари от двете страни – един уличен просто бой, това е било”, каза Ивайло.

По думите му в свидетелските показания има непълноти, като освен това единият от братята казал пред трети лица, че не е бил Тодор „толкова много”, докато пред съда твърди, че въобще не е използвал сила.

Ивайло каза, че е чел гневните реакции срещу семейството му след излизането на експертизата.

"Пълни абсурди, защото хората не четат между редовете, те четат само заглавията”, коментира той.

Въпреки това на този етап те няма да искат нова експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: ВрацасърцеТодор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
10
 
8
 
! Отговори
Чингиз Хан преди 8 години
Заговориха за Кардиомиопатия. Това е състояние в което не можеш да минеш 50 метра без да се задъхаш и да търсиш място на което да седнеш и да почиваш. Кардиомиопатията може да се събори точно за 3 секунди, ей така както си стоиш след някакво напрежение или физически труд. А тоя въпросния тошко се е сбил с двамата, уморил се е и кардиомиопатията си е свъшила работата... свлече се кто сoпол... С кардиомиопатия, трябва да водиш нормален начин на живот, без напрежение или физически труд...
39
10
 
6
 
! Отговори
Чингиз Хан преди 8 години
Просто уличен бой било и не можело да доведе до това състояние на Тошко... Такаси мисли, обикновен шамар може да му вдигне адреналина толкова, че сърдечните му импулси да са около 110. Ама уличен бой всички знаем какво е - селски кютек. Удряш където свариш и както свариш - това може да му покачи пулса над 120 със сигурност. А при здраво сърце пулс над 120 е разрушителен. Така че да не говори глупости на Тоше в атака брат му ами да вземе и да прочете малко как стоят нещата с пулс над 120...
38
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой ме нападне с бокс с риск да ме убие, длъжен ли съм да знам, че е на един шамар от смъртта?
37
4
 
29
 
! Отговори
до Лора преди 8 години
Ако не беше боя, може би нямаше да умре точно тогава, но не защото са му шибнали два шамара, а защото е бил под напрежение и болното му сърце не е издържало. Виж, съжалявам за момчето, но ако теб някой те нападне с бокс, ще стоиш ли мирно, без да го ошамариш, само и само за да не вземе да ритне камбаната, ако случайно има сърдчни проблеми, за които можеи той самият да не знае? Никой не е безгрешен, нямам нищо против момчето, но си го е търсил сам. Никой нормален не би посегнал с бокс.
36
2
 
13
 
! Отговори
сс преди 8 години
До Анонимен 37Огледай се, прочети малко. Не обвинявам момчето в нищо, освен че е първоначалник на боя. Ако не се беше правил на тежък, щеше все още да си джитка жив. Брата или лъже или са крили от него. За съжаление от страната на Тодор много лъжи дойдоха още от началото само и само да направят случая по-силен срещу братята. Сега ще е трудно на прокурора да докаже умишлено убийство.Трият несвързани с темата простотии. Останалото си стои.
35
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сс - 32А ти с лeвkeмиятa си. Нещо много си заинтересован да обвиниш момчето, че само си е причинило смъртта. А и ти помага някой, защото изтриват неаприятните за теб постинги. Как става това? Пак ли се дължи не нелечима наследствена болест. Много сме, силни сме...
34
4
 
3
 
! Отговори
cc преди 8 години
До Анонимен 35Ти тука май си само да злобееш нещо ама много несвързани ги пишеш. Какво съм направил и защо да съм заинтерисОван и няма за какво да се крия.За мен е все едно каква експертиза ще излезе и кой е виновен. Сбили се трима главоча и някой пострадал повече поради някаква си причина. Стига да сме обективни, крайната присъда ми е все тая каква е.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ссДа, сигурно си го направил ти. Нещо много си заинтересован. Изчезвай навреме, че ако те подхване една чуждестранна експертиза (има такава възможност) , ще ти бъде късно да се сриеш. Дори и с рокля...
32
16
 
8
 
! Отговори
Лора преди 8 години
До 22Дори да е имал сърдечен проблем, едва ли е щял да почине в този момент, ако не бяха го налагали като боксова круша и блъскали по главата и тялото. Братята бяха оправдани още преди да излезе експертизата и пуснати на свобода.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кРАЙПо-лошо от твоето възпитание? Май това ти е кРАЯТ, дано, щото има и АД.
30
2
 
1
 
! Отговори
сс преди 8 години
До Анонимен 31Аз съм добре. Като гледам ти имаш проблеми с мисловната дейност
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ссНа теб вече ти се е върнало. Нищо че още не го виждаш.
28
9
 
20
 
! Отговори
кРАЙ преди 8 години
Това семейство да вземе да си страда мълчаливо. Момчето е било с болно сърце и ЛОШО възпитание едновременно - жалко.
27
7
 
12
 
! Отговори
сс преди 8 години
До Анонимен 27Малко прекали с цитирането на лъжи, но да - може да са му посчупили стъклото. И аз ако се правиш на отворен и ми бибиткаш ще ти го счупя. Само дето не са го изкарали от колата. Остава да кажеш, че и бокс са му сложили в ръцете.
26
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой иска да се обзаложим, че Иван Евстатиев е невинен, а момичето ще се окаже, че се е "самоизнасилило" (вероятно поради сърдечно заболяване)?
25
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До зрителНе, не са го започнали двата престъп ника боя. Не, те само са ритали колата, счупили са огледалото и са измъкнали болното момче извън колата, за да го защитят и да му окажат първа помощ. Нещастни продажни пияници. Вие сте в престъпния бизнес на тия убийци, затова всички в хор ги защитавате, защото ако се разплете кълбото и вие ще пострадате. И ще се разделите с източника на парите си. Лошото е, че властта ви крие. Защо? Въпрос със занижена трудност, бебетата знаят отговора.
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поднасям съболезнования към семействотоза загубата и на ... парите.Това, че братчето не е знаело не е доказателство.
23
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станало му е лошо и те добрите хорица за да му помогнат са го масажирали. Викам да им се дадат медали, пример за отговорни граждани!
22
2
 
7
 
! Отговори
сс преди 8 години
До Анонимен 20Не е проблем, че майката е скрила от брата. В смисъл тука малко самата статия е с една единствена цел ... "сензация" от която печели сайта от трафика.Не защитавам братята ама и не виждам как няма да го понабият като им скача. За пожеланията да ти се връщат на цялата ти рода... ама то като те чета няма и нужда.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до Лорадай линк