Майката на Тодор: Патологът е бил подкупен!

Как 28 рани липсват при първата аутопсия, пита съкрушената жена
Обновена: 18 яну 2016 07:50 | 18 яну 2016 07:00, Петя Славова
182
Майката на Тодор: Патологът е бил подкупен!
Снимка: Facebook

Патологът, дал първото заключение, че по тялото на Тодор няма наранявания, е бил подкупен. Това предположиха майката и братът на убитото във Враца момче.

"Как така на първата аутопсия няма никакви следи, а на втората има 28 рани - кой го преби това дете? Единственото обяснение е, че патологът, който е направил това заключение, не си е свършил работата", коментира майката.

Според нея може да му е било платено, за да бъдат оневинени двамата обвиняеми – братята Иван и Десислав Дамянови.

Пред Нова тв братът на починалия младеж Ивайло отрече информация, че нямат пари за погребението.

"Не знам кой извъртя нещата. Става дума за средства за адвокатите", поясни той и допълни, че идеята за тези адвокати е дошла от хора, живеещи във Франция, които са им обяснили, че за да се свършат както трябва нещата, ще са необходими доста пари.

Още по темата

Ивайло разказа, че очевидец на трагедията е чул как братята Иван и Десислав, с прякор Поничките, са заявили на Тодор: "Сега ще видиш какво ще се случи като дойде полицията". Изводът, който си прави Ивайло е, че двамата са наритали колата на момчето така, че да изглежда, че той ги е блъснал и да предявят претенции.

Именно инцидент на пътя стана причина за фаталния край на 18-годиишното момче. Трагедията се случи в центъра на Враца, където Тодор карал колата си и свирнал с клаксона на двамата братя, които се намирали на пътя. Това предизвикало техния гняв. В защита на факта, че младежът е носил бокс излязоха негови приятели като обясниха пред bTV, че в града всички носят оръжие в автомобилите си за защита.

Бащата на приятелката на Тодор – Грета сподели, че дъщеря му още не може да се съвземе и пие много силни успокоителни.

Убийството на Тодор породи множество болезнени въпроси за жестокостта в съвременното обществото и различните й проявления. Те бяха провокирани най-вече от направените записи на трагедията, от които се вижда как никой от намиращите се на мястото на сблъсъка не се е намесил да помогне на битото момче.

По този повод кметът на Враца Калин Каменов коментира, че момчето е можело да бъде спасено, ако свидетелите са били качили Тодор в колата и закарали в болницата, вместо да чакат да дойде линейката или просто да снимат.

Пак общественото мнение бе причина и да бъде сменено първоначалното повдигнато обвинение срещу Поничките за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на лека телесна повреда. 

След протести в града в защита на загиналото момче, Сотир Цацаров изпрати във Враца екип от Върховна касационна прокуратура, който промени обвинението на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

Братята Дамянови бяха задържани за 72 часа, а в момента се намират под домашен арест без право да напускат страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
1
 
! Отговори
Американ преди 8 години
Това на пешеходна пътекамли е станало или не?
143
1
 
1
 
! Отговори
ANONIMEN преди 8 години
SVINITE V ZATVORA !!!!!!!!!!!!! AKO LI NE V CENTURA NA VRACA DA IM CVUR4ATttttttttttttttt , SLANINITEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КаратистаТаекуондистаПоничкатаСа прякори
141
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От аритмия умират и по време на секс
140
3
 
12
 
! Отговори
WKRL преди 8 години
Ако имат добър адвокат, Поничките след делото ще станат милионери. Толкова клевети на всеки час, толкова клеветене и такива нелепи обвинения от съд и прокуратура ... Просто им изписаха веждите на тези момчета, вместо да им извадят очите. Адвоката им сигурно за това ги е посъветвал да си мълчат и да се смеят последни. Еваларка! Този фарс трябва да приключи с наказания за лаещите лъжи и гнус.
139
11
 
8
 
! Отговори
Мекицата преди 8 години
Ало, банички ли сте, понички ли сте... Колко давате за писане на коментари във ваша подкрепа?
138
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обзалагам се, че тия понички ще "изгорят". Нищо хубаво не ги чака убийците.
137
9
 
9
 
! Отговори
майка преди 8 години
Отиде си едно невинно момче, не е ли позор да се пише, че той е бил виновен и да се рови в раната на тази майка, която никога вече няма да види сина си, това не е правосъдие, не е държава и всеки го е страх да се намеси, защото тези които трябва да са по затворите са на свобода. Мир на праха му
136
4
 
9
 
! Отговори
Бърза Помощ ли преди 8 години
Линейката е дошла за 40 минути,през които момчето си е отишло...НЯКОЙ ЩЕ ИМ ПОТЪРСИ ЛИ ОТГОВОРНОСТ?
135
6
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
До BG Момчето е с чисто криминално минало до 18 години. Ако беше останало живо...нямаше вече да е така. Въоръженото нападение как ви се струва? Наистина ли не разбирате, че ако ви нападнат с голи ръце ще се защитавате, но ако ви нападнат въоръжени, ще трябва да се защитавате двойно повече???
134
5
 
5
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Аз лично грам не ги защитавам поничките ли са, кифличките ли все тая. Просто се поставям на тяхно място ако ми излезе *** с бокс от колата и опциите са бий или те бият и му шибна един-два и падне на място колко точно ще ми таковат таковата като нямам кьорава връзка нито в полиция или прокуратура. Подчертавам: на полицейска проверка ми направи впечатление, че диспечера казва, че съм "нули". А като лапета ни прибираха за спорта, защото на по биричка свирихме на китари по парковете до 3-4...
133
5
 
12
 
! Отговори
Пехливанин преди 8 години
"Приятели на Тодор: Всички във Враца носим боксове!"-------------------------------------------------------------------Това изчерпва всичко! Щом всеки във Враца ходи с оръжие за НАПАДЕНИЕ, да си носи последствията при провал!!!
132
4
 
5
 
! Отговори
Ранърса преди 8 години
Чудя се тия врачански "понички" дали имат дупки? ;-)))
131
5
 
13
 
! Отговори
Мекицата преди 8 години
Абе! Мазната "поничка" защо избяга от местопрестъплението, след като била невинна?
130
10
 
13
 
! Отговори
Дааа... преди 8 години
"поничките" са мобилизирали де що има авери да пишат коментари в тяхна полза. Няма да помогне, колкото и да им се иска. И газ да пикаят, мястото им е задълго в затвора....
129
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде, айде тоя подкупен, оня подкупен, а синчето налита с бокс или бокса беше дунапренен???
128
3
 
7
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
При толкова изпростели хора на едно място има поне 30-40 последователни събития довели до смърт. Няма решаващо и надделяващо. От момента на натискане на клаксона до момента на смъртта от двете версии като се разгледа образувалата се по средата вина имат всички в района. И братята, и момчето, и гаджето му, и майка му, и пишман операторите с телефоните, и полицайте, и бърза помощ, и още сума ти народ. Колкото и да боли, и да се беше спънал и паднал до колата, пак нямаше да му помогнат.
127
15
 
11
 
! Отговори
Оффф преди 8 години
Тия "понички" ако не доживот, поне по 20 години при Бай Ставри да им дадат. Свърши се тяхната. Жалко за убитото момче.
126
15
 
16
 
! Отговори
Пачо преди 8 години
Хора вгледайте се внимателно в снимката. От това разстояние този пълният не може да удари Тодор. Къси са му ръцете. Той е вдигнал ръка за да се предпази от удар а не да удари. Тия наркоманчета, приятелите на Тодор, лъжат. Този кадър вероятно е от видеоклип и е подбран умишлено.
125
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Хората" с прякори обикновено изкарват много пари, толкова, че да им стигнат за подкупи