Доган със "Стамболов"... За лидер и държавник

Почетният лидер на ДПС обаче не дойде да приеме наградата си
11 фев 2016 13:07,
112
Доган със "Стамболов"... За лидер и държавник
Ахмед Доган. Снимка: Булфото

Ахмед Доган бе отличен с награда "Стефан Стамболов" за личен лидерски принос към държавността.

Почетният председател на ДПС не дойде на церемонията във Военно историческия музей, за да вземе наградата лично. Получи я депутатът му Станислав Атанасов.

Наградата бе връчена от Светослава Шаренкова, а инициативата за нея е на Института за развитие на лидерството към Университета по библиотекознание, Института за изследване на човека към БАН и Военноисторическия музей към Министерството на отбраната.

Церемонията бе открита от директора на Института към Библиотекарския институт и бивш шеф в ДС Димитър Иванов, а водещ бе ректора Стоян Денчев.

Отсъствието на Доган бе обяснено от организаторите с нежелание събитието да се превръща в политическо.

"Ние често сме били свидетели на неговите философски разработки и научни разсъждения, но днес медийният интерес щеше да бъде прехвърлен върху политическата плоскост, затова той няма да присъства лично", обясни Шаренкова. Тя накратко преразказа биографията на Доган, акцентирайки на научните му трудове.

"Награждаваме го за дългогодишната му дейност за изграждане на демокрацията в България и съхранение на гражданския мир в България", каза още Шаренкова.

Тя изрази надежда, че отличието ще послужи като стимул на почетния лидер на ДПС да завърши своята уникална идея за заедността, която е нужна на България и Европа.

С награди бяха отличени и големия художник Светлин Русев - за лидерство в духовността и кметът на Бургас Димитър Николов - за лидерство в регионите.

"Българската духовност няма нужда от служебни лидери", каза художникът. "Не съм лидер, а слуга на хората, които ме избраха", обясни пък градоначалникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не иска Доган значи е фен на МистЪн и Турция.
29
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз пък цял ден слушам демократите от ДСБ с генералчето Атанасов , как не искат да коментират , че партията им е имала не 280 хиляди , както излезе първата информация , а 2.8 мнл в лошата банка.питат за бокова и не отговарят за милионите в банката и защо се първоначално се излъга че бсп варна имали 1 милион ,а се оказа че с големите пари били демократите на иванчо драгалевски
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турчаците изписаха вежди на Доган и Пеевски.Сега Прасчо и Хидролога са национални герои и дистойни българи за орден Стара планина 1-ва степен.
27
3
 
25
 
! Отговори
ами преди 8 години
В Блиц има такава хвалебствена статия за Пеевски.......обаче не може да се коментира.....защо ли......опазват го от народната любов....
26
5
 
22
 
! Отговори
истината преди 8 години
на мен ако ми забранят да влизам в турция бих се гордял... явно се е противопоставил на имперските амбиции на ердоган и давутоглу...не четете ли стенограмите как изнудват ЕС и ги заплашват , че ще извозват бежанците до българската граница ако не им дават не 3 млрд ,а ПО 3 млрд на година
25
10
 
26
 
! Отговори
дам преди 8 години
не е лошо и да се замислим за нещо друго , защо на доган му е забранено да ходи в турция , може би защото е защитил българските интереси и не им е подарил дпс.не е лошо да се замислим , че България е една от малките страни на балканите запазили своите граници и преминали без граждански сблъсъци.До нас имаше войни , създадаха се държави на етнически принцип като Косово .Аз смятам , че колкото и да е демонизиран , Доган е защитавал българските интереси и благодарение на него живеем в мир
24
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стамболов е искал България да се върне в турската империя и Доган иска същото.
23
8
 
26
 
! Отговори
СС преди 8 години
Как да отиде да си вземе наградата, като го е страх от Стамболов.
22
2
 
29
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Орден "Рачко Пръдлето" да им се връчи на наградителите.
21
14
 
18
 
! Отговори
Шорош преди 8 години
Татко Сорос люби соколи.
20
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дъртите комунисти награждават Доган ... каква изненада.Комунистите мислят за всичко друго, но не и за България
19
9
 
20
 
! Отговори
позор преди 8 години
В другото сайтче с Д , пък прокопиевчетата се кефят , че били забранили от турското посолство на Доган и Делян да посещават Турция.За какво говорим ... български граждани със забрана , защото не подариха на ердоган и местан , партията си.Нещата са доста интерестни и докато в другото сайтче се радват и ги наричат руски агенти , не осъзнават , за огромното влияние на съжителите ни и как искат да покажат по всякакъв начин , че новата партия на Местан трябва да бъде припозната .
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган просто се е изсмял на поредните продажници и затова не е дошъл да си вземе наградата.С това поведение той ви показа ,че не той се величае а вие роби го въздигате .Явно още искате робство и не сте се наситили на чалгата и на сюнетите които изповядва Доган,на *** които остави в българската политика.Направи ви на кики-мики,сами да си говорите и да се надпреварвате да давате награди без да има той нужда от това.
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и соченият за негова дясна ръка депутат и медиен магнат Делян Пеевски са със забрана да влизат на територията на република Турция. Турското посолство в София потвърди информацията, която беше тиражирана първо в турските медии."Във връзка с отправени към посолството на Република Турция питания относно публикуваната от турски медии новина за наложена забрана за влизане в Турция на бившия лидер на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмет Доган и депутата Делян Пеевски, бихме искали да потвърдим, че забраната е факт", гласи официалното съобщение на по
16
3
 
31
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
СРАМ !!! СРАМ !!! СРАМ !!!
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истински агент и русогъзолизач предател Доган
14
2
 
26
 
! Отговори
О преди 8 години
ВМЕСТО ДА ГО РАЗСЛЕДВАТ НАП ТО ДРУГИТЕ ЕДВАЛИ ЩЕ СЕ ЗАПРЕПЪВАТ ТЕ ГО НАГРАЖДАВАТ..СРАМ
13
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ни стигаше Пръмова, Бокова, ами сега и Доган. Всеки ден по един изявен чингар. Прес-- пници!
12
5
 
19
 
! Отговори
мда преди 8 години
Да връчат и награда на Москов в категорията "масова паника"
11
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нормално. Стамболов е бил все пак предател и турски агент и то доказано. Реанимираха го покрай русофобските настроения залегнали в политиката ни и го провъзгласиха за държавник