ГЕРБ надбяга с две обиколки БСП, останалите – подтичват

Движим се по лош път смятат 60% от българските избиратели
16 фев 2016 12:37,
174
ГЕРБ надбяга с две обиколки БСП, останалите – подтичват
Снимка: Reuters, архив

ГЕРБ запазва обичайната си преднина пред БСП в съотношение около и над 2 към 1 със съответно 24,1% и 11,9%. Това показва месечното проучване на Галъп, проведено в периода 29 януари - 4 февруари.

Третото място запазва ДПС с малко под 7%. След това се нарежда Реформаторския блок с около 5%. Патриотичният фронт са с 4%, Атака - малко над 3%. АБВ се движат около 2%.

Различните електорати имат различни способности да се мобилизират, част от електоратите пък по традиция "се крият", обясняват социолозите и обещават, че данните от следващите месеци ще покажат има ли укрепване при "Атака", какво ще е бъдещето на АБВ и как ще се разпределят гласовете в коалициите, ако в тях се задълбочат политическите различия.

Социологическото проучване показва, че засега в Реформаторския блок няма съществено разколебаване на подкрепата, но с утвърждаване на новия проект на Радан Кънев вероятно ще настъпи отцепване на част от електората.

Данните за доверие във властта остават на обичайното си за последната година ниво - около и под 30% положителни оценки за кабинета и за президента, и около и под 20% положителни оценки за парламента.

По традиция, негативните оценки към институциите у нас са повече от позитивните.

Доверието в правителство и парламент засега е сходно с това в напредналата фаза на първия мандат на Бойко Борисов – като стойности и като развитие във времето.  

Българите оставаме песимисти. Цели 60% отговарят с песимистичен отговор на въпроса: "Накъде върви България - към по-добро или към по-лошо".

Тези нива изглеждат сходни с нивата от предния мандат на Борисов и малко по-оптимистични в сравнение с управлението "Орешарски", отбелязват социолозите от Галъп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност на изборите ще се окаже, че ГЕРБ имат повече проценти - колкото ГЕРБ си решат да си сложат. Все пак Алеко Константинов е описал как Бай *** прави избори. Сега е по-съвременно - започва се с социологическите проучвания и се убеждават хората за кого има смисъл и за кого няма смисъл да се гласува. После обаче се кара по байганьовски и даже като ги хванат, както стана през 2013 година, *** натиска прокуратурата и пак печели изборите по байганьовски.
79
16
 
5
 
! Отговори
опетков преди 8 години
До Анонимен: Много си "умен" Отговора е: Подкрепящите ГЕРБ работят, а не драскат по форумите. Друг отговор: Избират по-малкото зло. Трети отговор: Няма по-достоен кандидат. Другите се *** на 100%, тези само на 90%. Били "антисоциални". Покажи какви бяха "социалните". Прокараха 10% данък в полза на олигарсите, социално ни го набутаха с Белене, КТБ, Цанков камък и много други. Пълен стоп за парите от ЕС. Пеевски шеф на ДАНС. И още много.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичките тези партии изброени по-горе ще влязат в парламента с тези си проценти. Само АБВ ще е на кантар, но и те ще влязат, защото обикновено гласуват значително по-малко хора, отколкото сочат социологическите проучвания. 2% за АБВ при гласували по-малко от половината и ето ти как АБВ прескача бариерата от 4% и влиза в парламента.
77
7
 
2
 
! Отговори
опетков преди 8 години
До Анонимен:То и сегашното е такова. Може би искаш нонстоп да им ближе *** на руснаците. Едно нерусофилско правителство незабавно би направило сериозна ревизия *** Лукойл и би си взело вересиите от там.
76
8
 
3
 
! Отговори
ист преди 8 години
11.9 за БСП, останалите 88.1 % против БСП.за Атака и АБВ не са измислени толкова малки проценти.7 % за ДПС ги разделите на три, и ги прибавете къв Атака и АБВ.
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако може някой да ми обясни ,как така повечето от хората са недоволни от това управление , защото всички усещат колко са антисоциални , в същото време хората гласуват за тях!Има огромно противоречие и гербаджии са наясно , че си манипулират резултатите!Затова и бб е толкова спокоен , ако има избори , защото те си ги нагласяват!Наглеци!
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долни, мръсни гадове. Нали :^) ?
73
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента управляват ГЕРБ с 24.1%, заедно с ДПС с 7%, подкрепяни от разни партии-пуделчетата, които тук имат общо 11%, т.е. управляващите имат общо 42.1%, като тук влизат и 7-те процента на ДПС, които официално не са управляващи, но де факто са основни съиграчи на ГЕРБ.
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оценени са пътищата в общо 144 държави, като България има оценка 2.5. Със същата са още Мадагаскар, Коста Рика, Парагвай, Киргизстан и Босна и Херцеговина. Непосредствено преди нас с оценка 2.6 са Буркина Фасо, Колумбия, Венецуела и Непал.Как да не гласувам за тях ? Кога друг път европеиска държава ще е на едно ниво с горепосочените.............
71
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
24.1% за ГЕРБ, а останалите 75.9% са против ГЕРБ, т.е. противниците на ГЕРБ им водят с повее от три обиколки.
70
19
 
3
 
! Отговори
Девил преди 8 години
Разбира се, че ГЕРБ ще водят - просто за момента по-добри от тях няма!
69
2
 
13
 
! Отговори
Умен гербер преди 8 години
Не е вярно! 99.99999999 биха гласували за Вожда и Учителя. Нашето Слънце е другарят Бочко Борисов. Обичаме го повече от децата си и не ни пука, че те ще трябва да изплащат милиардите нови заеми, които Вожда и Учителя взе. Не ни пука и за България, която Вожда Слънце иска да направи гето-разпределител за чернокожи "бежанци". Не ни пука, че Германия и Запада ще взимат само "бежанците" със семейства и професия, а на нас ще оставят терористите и изпечените престъпници.
68
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доклада от Европа ясно каза -крадете много ! стига ! Румъния напълни затворите и за няколко месеца навакса години !
67
5
 
13
 
! Отговори
Eхо преди 8 години
Марийке, като пишете по тези въпроси, бъдете коректни!Става дума не за 24% и 11%, а за 12% за Герб, 6% за БСП, 3% за ДПС и т.н. от общия брой на българските избиратели!Реално с толкова избиратели ни управляват ***!
66
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова отделят Румъния от България
65
4
 
5
 
! Отговори
г преди 8 години
Герб ,БСП,Атака,ДСБ .Това са партията БКП.Който още не го е разбрал и гласува по навик за тях и иска промяна ще има да взема.Когато махнем диктатора Доган ,с неговия човек,Боко ,Пеевски ,Волен ще може да имаме нормално състезание на нормални хора извън БКП .Всеки БКП и ДС за съд и лустрация.
64
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама ние видяхме герб как си направи резултати-безочливо ,с химикалка,ама от мутри какво да очакваш!
63
3
 
5
 
! Отговори
Да преди 8 години
И какво са т нар българи навънка -кръгли нули ........Вместо да бачкат тук за 400 лева са отишли да бачкат за 800 евро
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До неАнглия иска да излезе от ЕС.
61
2
 
8
 
! Отговори
не преди 8 години
Не трябва да се гласува .В БГ няма нормална политическа система ,а опит на БКП да ни направи партии ,плурализъм ,пазарно общество ,конституция в либерален свят и тн .Това е просто фасадна демокрация която е дрехата на една отчаяно елементарна власт на червени мафиоти .