ГЕРБ надбяга с две обиколки БСП, останалите – подтичват

Движим се по лош път смятат 60% от българските избиратели
16 фев 2016 12:37,
174
ГЕРБ надбяга с две обиколки БСП, останалите – подтичват
Снимка: Reuters, архив

ГЕРБ запазва обичайната си преднина пред БСП в съотношение около и над 2 към 1 със съответно 24,1% и 11,9%. Това показва месечното проучване на Галъп, проведено в периода 29 януари - 4 февруари.

Третото място запазва ДПС с малко под 7%. След това се нарежда Реформаторския блок с около 5%. Патриотичният фронт са с 4%, Атака - малко над 3%. АБВ се движат около 2%.

Различните електорати имат различни способности да се мобилизират, част от електоратите пък по традиция "се крият", обясняват социолозите и обещават, че данните от следващите месеци ще покажат има ли укрепване при "Атака", какво ще е бъдещето на АБВ и как ще се разпределят гласовете в коалициите, ако в тях се задълбочат политическите различия.

Социологическото проучване показва, че засега в Реформаторския блок няма съществено разколебаване на подкрепата, но с утвърждаване на новия проект на Радан Кънев вероятно ще настъпи отцепване на част от електората.

Данните за доверие във властта остават на обичайното си за последната година ниво - около и под 30% положителни оценки за кабинета и за президента, и около и под 20% положителни оценки за парламента.

По традиция, негативните оценки към институциите у нас са повече от позитивните.

Доверието в правителство и парламент засега е сходно с това в напредналата фаза на първия мандат на Бойко Борисов – като стойности и като развитие във времето.  

Българите оставаме песимисти. Цели 60% отговарят с песимистичен отговор на въпроса: "Накъде върви България - към по-добро или към по-лошо".

Тези нива изглеждат сходни с нивата от предния мандат на Борисов и малко по-оптимистични в сравнение с управлението "Орешарски", отбелязват социолозите от Галъп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това си е като цяло добра новина!Колкото по-далеч *** и турци от управлението - по-добре за България!
59
3
 
14
 
! Отговори
До 82.. преди 8 години
Свиквам ама в лондон...далече от ваште селяци управляващи дето ни правят за резил..вие свиквайте..
58
2
 
14
 
! Отговори
До 75 преди 8 години
Е а добър ден...естествено че се фалшифицират изборите..мои приятели гласуваха за хиподила и накрая в секцията нямаше нито един глас за него..е вие в 2016 ли започнахте да откривате топлата вода..
57
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ не искат нови избори, защото нямат мнозинство имат най-много 10 % от гласовете и ще трябва да купуват пак гласовете на СДС, ДСБ, АБВ, ДПС, Местан, Бареков, Кунева и отлюспени, независими.
56
6
 
4
 
! Отговори
До 723 преди 8 години
Грешиш.Най-лесно е да не гласуваш.Но тогава малцинствата срещу купен вот пак ще ни изберат управляващите и тогава трябва да се сърдиш само на себе си.Напротив трябва всички да гласуваме,но да внимаваме за кого.Въпреки,че избора не е много голям това е по-добрия вариант.А още по-дбрия е да се кандидатират честни хора,без съмнително минало и ако не си изпълнят програмите да имаме право да ги отзовем.А м-р председателя да се отчита всеки месец пред народа какво е обещал и какво е изпълнил.
55
3
 
15
 
! Отговори
До гацо.. преди 8 години
Ей ***...от централата на герб ли си...
54
4
 
16
 
! Отговори
Едно българче преди 8 години
И социологията ни е като Българския преход безкраен низ от лъжи. За 25 години в други страни забравиха прехода и живеят по.добре. В България за това време ни лъгаха партии от всички цветове . И резултатите са видни. Мизерия и демографска криза. И чакаме поредния Спасител / назначен от Големия брат /. Да вземем тоягата и бой до умиране. Защото иначе България изчезва . Събуди се българино .
53
1
 
6
 
! Отговори
Хихи преди 8 години
Само това ли са партиите..кога ще има нова истинска българска неченгесарска лустрирана с патриотично морално експертно ръководство за която да гласуваме...кога ще изхвърлим тези сменящи се едни и същи родоотстъпници и еничари..
52
5
 
10
 
! Отговори
ф преди 8 години
Повярвайте ми ,вече единствения изход е да не се ГЛАСУВА.Гласувайки вие самио си надявате хомота и после ви казват:ами вие си ги избрахте . Началото е да не се гласува .Нека целия свят види ,че в БГ ни управляват Доган ,Пеевски и Боко . А останалите се сменят между тях .
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли да попитате българите от Лондон какво мислят ?
50
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
п.п. Проучването е проведено в централата на ГЕРБ
49
3
 
10
 
! Отговори
Шматко фон Хамбурски преди 8 години
Боже това майтап ли е ? Как след гениялното представяне в Лондон на премиерът и министрите му могат да водят само с две обиколки ? Аз мисля че водят поне с 22 обиколки а премиерът направо счупи глопумера и си изкубна най-милото през джоба играеики на милиционерски тениц . Стига с поръчкови статии тази година са заминали над 5000 ученика от българското училлище през терминал 2 ! Това харесване и любов към управляващите ли се вика ?
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
той и асад е президент законно избран но......
47
4
 
7
 
! Отговори
е преди 8 години
Садам преди да падне беше спечелил със 101 % .Накрая имало хора дето се връщали и гласували за диктатора по няколко пъти .
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахаха! Да ви имам стъкмистиката! Има ли нормален човек, който да иска да го управляват крадливи, невежи, нагли, корумпирани политици! Други засега на политическия хоризонт няма. Едни и същи под различно име се ръфат злобно като хиени за кокала.А хората обедняват и затъват все повече.
45
2
 
10
 
! Отговори
не гласувайте преди 8 години
Мафията на ДС вече не знае какво става ,държат се като Садам и Кадафи .Раздават си медали , пишат се някакви защитници от нещо си ...
44
2
 
15
 
! Отговори
ММММ преди 8 години
Не ви ли прави впечатление, че само "Днес бг" не пише за това че ЕС смятат да премахнат мониторинга за Румъния като ги отделят от нас.А тука някакви измислени социолози пускат. хмм, колко удобно.
43
3
 
8
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Тези проценти са общо 57%, а мнозинството от 43% не искат ГЕРБ, не искат БСП, не искат ДПС, не искат така нареченият реформаторски блок, не искат така нареченият патриотичен фронт, не искат АТАКА и не искат АБВ.
42
3
 
17
 
! Отговори
бб преди 8 години
Колко ви платиха за тази лъжа.
41
1
 
14
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
За втори път моля авторката да напише вярно името на агенцията и да не заблуждава читателите!!