ГЕРБ надбяга с две обиколки БСП, останалите – подтичват

Движим се по лош път смятат 60% от българските избиратели
16 фев 2016 12:37,
174
ГЕРБ надбяга с две обиколки БСП, останалите – подтичват
Снимка: Reuters, архив

ГЕРБ запазва обичайната си преднина пред БСП в съотношение около и над 2 към 1 със съответно 24,1% и 11,9%. Това показва месечното проучване на Галъп, проведено в периода 29 януари - 4 февруари.

Третото място запазва ДПС с малко под 7%. След това се нарежда Реформаторския блок с около 5%. Патриотичният фронт са с 4%, Атака - малко над 3%. АБВ се движат около 2%.

Различните електорати имат различни способности да се мобилизират, част от електоратите пък по традиция "се крият", обясняват социолозите и обещават, че данните от следващите месеци ще покажат има ли укрепване при "Атака", какво ще е бъдещето на АБВ и как ще се разпределят гласовете в коалициите, ако в тях се задълбочат политическите различия.

Социологическото проучване показва, че засега в Реформаторския блок няма съществено разколебаване на подкрепата, но с утвърждаване на новия проект на Радан Кънев вероятно ще настъпи отцепване на част от електората.

Данните за доверие във властта остават на обичайното си за последната година ниво - около и под 30% положителни оценки за кабинета и за президента, и около и под 20% положителни оценки за парламента.

По традиция, негативните оценки към институциите у нас са повече от позитивните.

Доверието в правителство и парламент засега е сходно с това в напредналата фаза на първия мандат на Бойко Борисов – като стойности и като развитие във времето.  

Българите оставаме песимисти. Цели 60% отговарят с песимистичен отговор на въпроса: "Накъде върви България - към по-добро или към по-лошо".

Тези нива изглеждат сходни с нивата от предния мандат на Борисов и малко по-оптимистични в сравнение с управлението "Орешарски", отбелязват социолозите от Галъп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
13
 
! Отговори
РАН-ЪТ преди 8 години
Може още!И ощеИ още
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проучване на жената между мен и комшиите Плати ли сметките - викам ДааааКупи ли храна - викам ДаааДонесе ли ми нещо -викам Дааа ето ти чисто ново палто , а вътре в джоба съм сложил винетка защото обичам практичните подаръци Браво скъпи печелиш проучването Мила аз обаче дръпнах 16 бона заем ....Нищо скъпи аз пак те обичам , те децата като почнат работа ще го върнатВажното е че пак победи комшиите и си ми най-мил
38
3
 
20
 
! Отговори
ХА Х преди 8 години
ЩОМ ГАЛЪП ПАК ПОЧНАХА ,ЗНАЧИ БОКО СЕ Е НАСРАЛ И ПЛАШАТ ХОРАТА ,ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ.ИМА ИМА МАФИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРИНЕ ОТ ВЛАСТТА И ДА СЕ НАТИКА ПО ЗАТВОРИТЕ. ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В РУМЪНИЯ ,ЦЯЛО ПРАВИТЕЛСТВО ВЕЧЕ Е В ЗАТВОРА ПЛЮС 120 КМЕТА ,А НАШИТЕ САМО КРАДАТ И НИКОЙ НЕ ГИ ЗАКАЧА.КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ РУМЪНЦИТЕ
37
2
 
19
 
! Отговори
Манипулация преди 8 години
Какъв е смисъла от това заглавие? Да манипулира обществото че ГЕРБ е харесвана партия.Хората напускат страната, корупцията се разраства, всички държавни структури /МВР, образование, здравоопазване/ са под всякаква критика, държава като Румъния която ни дишаше прахта само преди 10г сега са пред нас.Не се доверявайте на платени статии. След 4 години като спрат еврофондовете държавата ще спре като магистрала Хемус, защото европа няма да ни финансира вече.
36
4
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Още през 1994г. Ренета Инжова каза:България загива!Никой не направи нещо по въпроса!
35
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странна работа социолозите би трябвало да работят със цифри и да отразяват обективно действителността! Данните покривали предишни проучвания - не е споменато кои и кога? Ако респондентите са едни и същи, естествено и резултатите ще са сходни от предишните. Някой неща ми се виждат странни:1. Значи цената на винетките не се е отразила върху нагласите на хората.2. вдигането на данъците препоръчано от ББ също.3.Доклада на ЕС също.4. Мисия Лондон 2.Но КОЙ да ги отрази коректно!
34
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, опомнете се! Никога повече ГЕРБ, проклети да са!
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги гласувам против окупатора САЩ.. за Атака ..
32
2
 
14
 
! Отговори
Даола преди 8 години
Цял народ " диша праха" след забогателите мутри на ГЕРБ и останалите " политици". Когото и да изберем ,онези така са се окопали, че с топ трябва да се разбиват.А нашият народ е станал равнодушен и ленив.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако имахме съдебна система като в Румъния, все си мисля, че политиците много бързо щяха да влязат в крачка. Румънците до преди няколко години бяха по-зле от нас, а сега се канят да им спират мониторинга, а вече половината крадиливи бизнесмени и политици са в затвора. Дано да сме живи да се случи и тук.
30
2
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Какво значение има дали ни управляват крадливи комунисти или крадливи като комунисти?!Вече 26 години все такива!
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко и ГЕРБ тичат срещу себе си.И ако има избори ще бъдат жестоко изненадани.
28
7
 
24
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
ГЕРБ са поредните крадливи комунисти, които ни пробутват за спасение на България!Вие чЕкайте да се оправим!
27
2
 
8
 
! Отговори
макето преди 8 години
не виждам винената партия само тя има близо 95.6% подкрепа
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
**, 24,1% пълни ***
25
4
 
15
 
! Отговори
Ванга преди 8 години
Всички са в далаверата и ГЕРБ и БСП и всички останали..Хайде да не ги пускаме вече да обикалят.Ако Бойко,Станишев,Костов,Пьрванов,Местан,Доган,Филип Димитров,Плевнелиев,Надето и т,н,знаеха какво ги чака ,щеше да им се иска да са на мястото на последния бьлгарски клошар.
24
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз моят избор за мен и семейството ми съм го направил, остават ми още 3 месеца в тази СКАПАНА АГОНИЗИРАЩА ДЪРЖАВАИЦА, управлявана от крадци и мошеници. Да му мислят тези дето гласуваха и смятат да гласуват отново за ГЕРБ.
23
1
 
12
 
! Отговори
СерГей преди 8 години
Култовата фраза "здравейте циркаджии" май се обърна!
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютна лъжа! Никога до сега тези самозвани социологически агенции не са познали изборните резултати. Само манипулации и лапане на сладки кинти.
21
1
 
1
 
! Отговори
nikoi преди 8 години
До Герб винаги са сиGluposti