Търся теб! Непознатата "майка"

Историята на Креми, която има хиляди въпроси към биологичната си майка
17 фев 2016 11:44,
83
Търся теб! Непознатата "майка"
Снимка: Личен архив, Кремена Чорбаждиева

Креми е красавица, но не знае от кого е наследила светлокафявите си очи, защото Кремена Чорбаджиева е от хилядите, за които човекът, който ти е дал живот, е само име върху лист хартия.

Израстнала в любящо семейство, 28-годишната жена сама определя себе си като "родена под щастлива звезда".

Още като бебе на 4 месеца е осиновена от Дома за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов" в Бургас от двойка, която копнее да даде обич на дете.

Търсенето на Кремена започва преди 6 години. "Тогава седнахме с майка ми, като жена с жена, и тя ми каза, че иска да ми признае нещо, което имам право да знам", започва разказа си Креми.

Тогава чува своята история за първи път. Семейството й дълго време нямало деца и решават да си осинови. С много любов и желание те избират малкото момиченце и от този момент не го лишават от нищо.

"Отгледана съм с много любов. Те са до мен във всичко и аз ги обичам безкрайно", споделя младата жена.

Първичната реакция на Кремена е категорична - не иска да знае нищо за биологичната си майка. За нея има една единствена майка на света. С годините обаче любопитството да узнае някои истини надделява. Като майка на 3 деца тя започва да се страхува.

"Искам да предпазя децата си. За някои може да звучи невероятно, но тази жена може би има деца. Нейните деца също може да имат деца. Ами ако едно от децата ми се влюби в братовчед си? Светът е толкова малък, не знаем какво може да ни предложи съдбата", споделя Креми.

Кремена има и наследствени болести. Има анемия, която тя определя като "нищо сериозно", но се опасява, че нещо друго може да се предаде в гените на децата й.

Майката на Кремена се казва Радка Иванова. Решението по делото, в което съдът издава разрешение на пълното й осиновяване, е единствената инфрмация, която момичето притежава, а тя е оскъдна. В него пише само името на биологичния родител и нейното първо име - Мария. Има я и датата на раждането - 5 септември 1987 година. В графата за баща е написна само една дума - неизвестен.

Радка се отказва от бебето си още в родилното. По информацията, която Креми има от майка си, жената е била на около 30 години и е родила бебето в седмия месец.

От 6 години Креми има въпроси. Тя иска да знае какво кара една майка да се откаже от детето си.

"Тя не е била малка, била е 30-годишна жена. Но ще ми донесе успокоение да разбера защо. Искам да знам какви са били причините й - може да е нямала средства, да е имала много деца, да съм била извънбрачно дете. Аз искам да знам, имам право да знам своя прозход! Имам право да знам какъв човек е майка ми", споделя още младата жена.

Креми не иска нищо от биологичната си майка. Не я вини. Осъзнава, че тя може никога да не пожелае да се срещне с нея, но някак се чувства длъжна да опита.

Представя си срещата им на ароматно кафе, където две зрели жени си казват някои истини. "Дори от чисто женско любопитство искам да знам как изглежда. Да я погледна в очите", казва Кремена.

"За мен е нямало място в живота й от самото начало, че от тук нататък ли ще има място за мен? Едва ли. Аз не държа на това място, аз има свое семейство, в което се чувствам много обичана", казва още младата майка.

Креми не знае как ще реагира, когато я види. Знае само, че няма да я прегърне. Защото за нея това е просто Радка. Една непозната жена, която има отговори на хилядите й въпроси.

"Аз не искам да й навредя. Да е жива и здрава, дай боже! Тя може би вече има семейство. Ако нейното семейство не знае за мен, аз не искам да объркам живота й. Просто искам да изпием по едно кафе, да си поговорим и всеки да стане и да поеме по своя път", споделя младата жена.

В момента Креми е в майчинство. Радва се на децата си и ги дарява с цялата си любов. Но чака. Чака да завърши своята приказка.

"За мен ще има щастлив край, когато я намеря. Моята биологична майка... за да получа отговорите, които вече 6 години търся..."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са лични неща и пресата не бива да ни занимава с това.Една истинска майка не би си изоставила детето при абсолютно никакви обстоятелства.Личен опит.
38
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи като се почне с такива мелодрами. Има три деца, отгледали са я с обич, тя иска да се среща с биологичната си майка. И за какво? Странни хора.
37
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Осиновените деца трябва от малки да знаят, че са осиновени. А не някоя злобна комшийка или роднина да им прошепне по някое време и дори има случаи на самоубийства! Иначе живеят в лъжа и осиновителите и децата, а това се отразява на кармата. Майки, които абортират или изоставят децата си слагат лош отпечатък на другите си деца.
36
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моя братовчедка е осиновена, но никой никога не е крил от нея. Даже като беше на 12 или на 13 осиновителите й помогнаха да намери майка си, жената не само се съгласи да я види, но дори се зарадва и тя имаше избор дали да остане с осиновителите си или да се върне при биологичната си майка. Съвсем нормално тя избра осиновителите си, но никога не е страдала, че е осиновена и даже май поддържа връзка с майка си и изобщо миналото не преследва никого. Така, че защо и това момиче да не научи?
35
2
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
38, а името на майката е или и това не си разбрал или...запомнил?
34
2
 
3
 
! Отговори
Жена преди 8 години
36, изтриха ме преди малко. Намери я в нета има я у ...соц мрежата.
33
5
 
16
 
! Отговори
Жена преди 8 години
34, уникална история, но ето за това написах, че това огромно желание за ровене в евентуалната истина, до която я се добереш, я не, не е най-доброто,което можеш да направиш за себе си, за да получиш мир. Явно биологичната ти майка е трябвало да направи труден избор. Ето, при теб, това, че те е изоставила, евентуално ти е спасило живота. Не знаеш на какви ***-оти ще попаднеш като ровиш там, където обикновено нищо не е останало. Ако *** иска да знае къде си - ще търси и ще знае.
32
15
 
14
 
! Отговори
Край преди 8 години
Много хубаво това моме бе. Дайте го в цял ръст - да му се порадваме като ценители.
31
1
 
13
 
! Отговори
@32 преди 8 години
Мисля, че по българските закони, децата - биологични или осиновени са наследници на родителите си. Така че какво чичо ти, баба ти или който и да е ти е казал няма значение. Ако не искат да ти дадат наследството доброволно, ги съдиш и проблемът е решен. Кой те е обичал или мразел няма значение. А колкото до това как са се държали родителите ти с теб, мога да те уверя, че има още много много хора по земята, на които биолог. им родители не са им казвали я че са красиви, я че са умни и т.н. Съдба.
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен 31 преди 8 години
Знам, че истинската ми майка е била много възрастна, когато ме е родила.Тя се появи една нощ в болницата, където лежах след операция.В нея е бил влюбен един мъж, който е убил съпруга и (баща ми) и сина и (брат ми), когато тя е била бременна в третия месец с мен. Тогава тя се скрила при свекърва си и ме е родила тайно на село. Със свекърва си са решили да ме дадат в дом, за не убие и мен този мъж. От тогава тя бродила из България, за да се скрие от убиеца и е работела като мед. сестра.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен 31 преди 8 години
В същност, до края на живота си майка ми никога не ми каза хубава си, мила си, красива си.Преади 5 години свекърва ми ми каза: "Благодаря , че такава красива жена като теб избра сина ми и роди внуците ми!"Чичо ми ми каза:" Нямаш право на наследствените ниви, търси си наследството от искитските си родители!"Мъжът на леля ми миказа: "Не търси наследство от баба си, тя те ненавиждаше, защото *** можеше да си роди свои деца. Тя не беше бездетна!"
28
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз също съм осиновена. До смъртта си ,майка ми, която много обичам нямаше сили да ми каже това. Но аз си спомням, как ме взеха от едно много студено място и ми казаха:"от днес това са твоите татко и майка."Тогава майка ми каза:"Така, тя е много малка за да помни нещо."Стаята в която ме заведоха беше топла и слънчева! Аз се влюбих в тази стая. Тя за мен означаваше топлина и сигурност. Помня, как майка ми ми возеше в града с количката и всички и казваха:"Честито!"
27
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Невероятно красива жена!!!
26
2
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
27, не 24.
25
7
 
21
 
! Отговори
Жена преди 8 години
24, запознавай жена си. Госпожата има явно, кой да я обучи и явно добре го прави. Такъв тип като теб най-вероятно е биологичния й баща. Странно защо никой не пита за бащите? Тези деца от въздуха ли се получават? Кремена защо не иска да разбере кой е баща й, ами иска да разбере коя е майка й, която нямало да прегърне, ако я види? И много е смешно, как искала да знае коя е майка й заради наследствени болести, ама ако не знаеш баща си, той болести нямал ли е? ааа, той от въздуха е дошъл таткото...
24
2
 
15
 
! Отговори
Hkk преди 8 години
Хм, жената, която навремето е родила и изоставила тази красавица, сигурно е очарована да я изтипосват по вестниците и ще приеме Креми с обятия и сълзи от радост..
23
0
 
20
 
! Отговори
R. преди 8 години
Aз също съм осиновена, след като родителите ми умират, докато съм на няколко месеца. Нямам никаква информация за тях, а също се притеснявам за евентуални наследствени болести и т.н. Мисля, че по тоя въпрос жената има пълно право да се информира. За останалото не трябва да рови...
22
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тогава осиновителите са можели да избират бебетата не само по етнос, пол, но и по външен вид - кестеняви, руси и по възможност да приличат на тях. Избирали са ги като круши на пазар. Сега това е забранено - нямаш право даже избор на пол: като лотария каквото ти се падне. И така трябва да бъде. Някои тук подкрепят търговията с бебета - това което става в Гърция. И там ли оправдавате осиновителите ?
21
6
 
19
 
! Отговори
me преди 8 години
Според мен тия глупости идват от разните сапунки, където млади момичета изоставят децата си и после се сещат, че всъщност ги обичат, и се почват едни сълзи и сополи. Действителността не е такава. Или поне много рядко е. Предполагам всяка жена чувства угризения при аборт или ако изостави дете. Но това, че ти е мъчно за нещо не значи, че би го направил по друг начин. Това не е решение, което взимаш ей така. Напротив, мислиш го, страдаш го. Но нщом си го решила, никой няма право да те пита "защо"!
20
3
 
27
 
! Отговори
@19 преди 8 години
Аз съм изоставена от баща си. Не желая да знам "защо". Няма да ми донесе нито мир, нито удовлетворение. Не искам да знам нищо за него. Когато един човек се отказва от теб, това значи че не иска да има нищо общо с теб, че не иска никога повече да те вижда, да бъдеш част от живота му. И колкото и да е гадно, в крайна сметка, всеки човек е свободен и има право да взима и такива решения. Ако един от родителите ти е донор, ще ходиш ли да го търсиш? Ще го питаш ли ЗАЩО? Най-вероятно не.