Лаборатории с лоша апаратура пращат здрави хора в болница

Оборудване втора ръка може направо да ви изкара акъла
18 фев 2016 07:00, Красимир Ангелов
8
Лаборатории с лоша апаратура пращат здрави хора в болница
Снимка: Булфото

Лаборатории с калпава апаратура изпращат напълно здрави пациенти за болнично лечение. Причината са крайни и неотговарящи на истината отклонения в резултатите от изследвания, съобщава “Монитор".

От излишните и дори опасни за хора без заболявания терапии ги спасяват само повторни изследвания, които би трябвало да се правят в повечето лечебните заведения.

Причината за зачестилите случаи са две. От една страна въпросните лаборатории, които никнат като гъби, работят най-вече с апаратура втора ръка. От друга страна преди няколко години отпадна изискването за задължителна акредитация, в резултат на което в момента нито някой знае точно колко са на брой тези лаборатории, нито с каква точно апаратура работят, нито пък има контрол върху използваните от тях реактиви, обясниха от пациентските организации.

Проблем може да има и от факта как точно се съхранява биологичния материал, който ако не бъде транспортиран в подходящи условия, се променя и при изследването дава неверни резултати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
6
 
! Отговори
До Джонджи преди 8 години
Жена ми също пострада от тази лаборатория със същия положителен резултат. Докато излезе второто изследване от СБАЛИПБ, вече беше изпила няколко опаковки антибиотик, за който тичах до Гърция... За радост нямаше последствия за малкия.Това трябва да е подсъдно!
6
1
 
14
 
! Отговори
Джонджи преди 8 години
Истина е. И аз пострадах наскоро от лаборатория Рамус. Получих грешен положителен резултат за активна форма на токсоплазмоза, който за щастие не се потвърди при повторни изследвания. Не мога да опиша какво изживях, тъй като съм бременна.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е целта на продажните ***,както и масовото внасяне на фалшиви ликарства
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Лаборатории с калпава апаратура изпращат напълно здрави пациенти за болнично лечение."Ами обратното?Болни хора да пращат като здрави у дома?!Иване...Ласкин чети, щото имаш вече жълт картон!
3
1
 
3
 
! Отговори
dp преди 8 години
Е щом е отскоро по-свободен пазарът явно ще мине време докато се разчуе кой какво и се изградят - и сринат - репутации, кво да се прави. Да не му се налага на човек да ги ползва....
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МОсков Оставка. Ти си виновен.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ujas