"Топлофикация" е като африканско племе – ще те изяде!

Монополистът осъди актьора Славчо Пеев за 4000 лв., без той да знае
Обновена: 26 фев 2016 14:55 | 26 фев 2016 13:22, Анисия Иванова
77
"Топлофикация" е като африканско племе – ще те изяде!
Снимка: Bulgaria On Air

Няма справедливост в правосъдието, няма справедливост в съдебната система на България, коментира актьорът Славчо Пеев, който в момента води дело срещу "Топлофикация" за неизплатени задължения в размер на 4000 лева.

"Получих една сметка, отивам да тегля пари и се оказва, че са ми запорирани всички сметки. Без да знам съм бил осъден", разказа големият български актьор в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Той изрази възмущението си, че подобен сценарий е възможен и дори се усъмни, че преднамерено не е бил уведомен за казуса.

По думите му има такава професия, която умишлено цели да не те намери, за да те уведоми за делото. "Къде има такова правосъдие? Може би само в африкански племена, за да изядат човека", попита актьорът.

"Къде го има това - да ти искат пари, да те мачкат, да не можеш да си гледаш работата, да не можеш да мислиш спокойно, да не можеш да говориш спокойно", емоционално възкликна големият актьор.

Актьорът разказа и своите перипетии, когато е отишъл да търси правата си в дружеството.

"Една девойка с много топъл глас ми каза: "Хайде разсрочете ги тези пари, г-н Пеев. Как да ги разсроча - това са 4000 лв. Аз съм там, за да й обясня, че такова нещо няма. Имам всички документи", каза Пеев, като обясни, че си е плащал сметките си.

"Благодаря на г-жа Манолова, че тя се зае с тази неблагодарна работа, за да се оневинят и да паднат сумите на хиляди хора. Това са трупани вътре суми. Това е уникално - малки суми стават огромни", каза актьорът.

Попитан как смята да разреши създалата се ситуация, Пеев обясни, че е ангажирал адвокати и се надява да има възмездие по неговия случай.

Със сигурност в неговата сметка са начислени 300 лв. за юрисконсулт и 350 лв. такса за съдебен изпълнител и може би още 300 лв. в исковото производство, допълни омбудсманът Манолова.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
14
 
! Отговори
що така преди 8 години
Чета коментарите и се чудя защо абонатите на топлофикация обвиняват само дружеството за тези му бандитски методи на работа ,май някак си пропускат ,че собственик на това недоносче е общината ,а кмет е онова нещо от Самоков .Тъй ,че отидете пред кметството и я повикайте за обяснение нали сами си я избрахте.
61
16
 
6
 
! Отговори
злостър преди 8 години
Андрешко, като си купи панелката тръби имаше ли ? Имаше ! Никой зорлен не те е карал да си купуваш апартамент с топлоинсталация изградена по този начин. Разбирам да си построиш къща и злата Топлофикация на сила да ти набие тръбите и да те муфти да плащаш. Никой не те кара да плащаш непожелана услуга. Като си придобил идеални части от такава сграда /щото само пространството между стените е твое/, ще плащаш и няма да мрънкаш !
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От утре в магазина започвам да продавам на всеки клиент по 1 бутилка Balantains ! Иска не иска не ме интересува -- взима и плаща !!!
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
67,тук има един от топлофикация,който слага минуси.Ще ви изметем бееее,в най-скоро време.
58
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никъде по света не се плаща за нещо което не ползваш! - това със сградната инсталация прилича на феодализъм. Феодала топлофикация явно ни има за някакви безправни крепостници които са длъжни да плащат за всичките им кражби и далавери ама не са познали. И всички които не са доволни и подозират че ги лъжат трябва да ги съдят ! - крайно време е да се научим да си търсим правата.
57
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 64Хахахахахах мале колко си *** дори не знам как да ти отговоря то при теб трябва да е от 1+1 =2 липсват ти елементарни познания. Заплатите са РАЗХОД НА ФИРМАТА нямат общо с печалбата камо ли в енергетиката където печалба и ценообразуване са корено различни от нормалния бизнес
56
2
 
2
 
! Отговори
До 62 преди 8 години
Ааааа,май започна да ти светва.Точно така,електромера може да се манипулира и да отчита по-малко. Доколкото съм чувал,срещу 500 лв.(не знам дали е такава тарифата навсякъде)можеш да си осигуриш тази услуга.Е,предполагам си поемаш риска.
55
1
 
2
 
! Отговори
До 60 преди 8 години
Последен коментар на наивните ти оправдания.Енергодружествата са частни.Естествено,че всеки частник определкя заплатите на служителите си в зависимост от печалбата.Ако едно дружество е на загуба или намалява заплатите или уволнява служителите.Нямам желание да влизам в подробности,но това са елементарни неща,които всеки средноинтелигентен човек знае.Толкова по въпроса.
54
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еййййй, ама и тоя Славчо, от както е дошла Демокрацията не спря да плаче. Все едно че някой друг трябва да му плати сметките. Това, че е бил цяла година в Кипър при дъщеря си и заминавайки не е подал заявление да му спрат парното докато го няма, не означава че не трябва да го плаща.
53
0
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 8 години
Говориш за това да си платиш на електротехниците да ти направят електромера да мери по-малко ли. Май си противоречиш. Нали по-долу казваше, че го манипулирали да мери повече. Попитах те, как ще стане без да го отварят и без да нарушават Държавните пломби. Ти не ми отговори. Защото все пак говорим за техника нали, а не за извънземни и някакви окултни науки.
52
0
 
7
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
до 54- Има и друго решение. По неуредиците в Топлофикация има евродиректива към България, която трябва да синхронизира законодателството си с европейското. Евродирективата е публикувана в ДВ от правителството на Близнашки. Направи се тихомълком, за да не разберат повечето хора за това. Измиха си ръцете просто. На практика обаче нищо не се промени, а и следващото правителство си затвори очите. Та до днес. Бойкооооо!!!!!! Метлата, Бойкооооо!!!!!- нали се зарече?!?!?!!!! Наистина ли?!
51
1
 
3
 
! Отговори
до 59 преди 8 години
Искаш да кажеш, че заплащането на електротехниците е пряко свързано с консумацията на електромера ти ли. Извинявай, но това просто е нелепо. Електротехниците са хиляди, електромерите и протребителите са милиони. Как си го представяш технически.
50
2
 
3
 
! Отговори
До 58 преди 8 години
На етапа,на който ти поставят електромера техниците от ЕРП-то.А те знаят как.И не биха те светнали.Нямат интерес.И техните заплати зависят от постъпленията.А как се манипулират новите електромери намери някой,вещ в тази работа.Уверявам те,вече няма да искаш някой публично да те светне по въпроса.
49
1
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 8 години
Я не светни нас неграмотните кой точно и на какво ниво манипулира електромерите след като имат 4 защитни пломби срещу манипулиране - на производител, на Държваната агенция по метрология, на Стандратизарната лаборатория и накрая на конкретното ЕРП. Как точно ще се елиминират Държваната и Стандартизиращата проба и на кой точно етап. Обясни как си го представяш, че ми стана интересно.
48
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе как не му омразна на тая комунистеческа креатура Славчо Пеев толкова години все да хленчи. Ама комунизмът свърши, когато държавата плащаше сметките на разни търтеи като артисти, певци, художници и други. Сега трябва сами да си плащат и им е мъчно.
47
2
 
9
 
! Отговори
До 51 преди 8 години
В отговор на коментара ти да те светна,че по думите на мой познат,бивш служител в енергото,електромерите са манипулирани предварително от монополиста да отчитат поне 10% повече консумация с цел да си покрият загубите от кражби.Отделно във фактурата ти има такса "задължение към обществото".Всички знаем за кое общество става дума-за това,което за нищо не плаща.
46
0
 
2
 
! Отговори
ставри преди 8 години
До Един българинТака нареченият "завод" не е в Ловеч а е в Баховица и не е завод а е врата за Европа на китайците.И не го е направил Борисов.
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички потърпевши от Топлофикация трябва чрез колективен иск да осъдят държавата в съда в Страсбург.На нашето законодателство не може да се разчита.
44
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това, което пишете изобщо не е истина. Чел съм отговора на Топлофикация на този вечно хленчещ бивш актьор в което се казва, че по делото на Топлофикация срещу Сл. Пеев има писменни негови искания за експертизи, разни справки ит.н. което със сигурност значи че е бил запознат с делото.стана традиция всеки да иска да живее в блок, да се топли на аванта и после да не иска да плаща. Толкова по-жалко за Мая Манолова, ако почва работата си с екзепляри като горния, вместо да защитава реално пострадали
43
4
 
3
 
! Отговори
до 51 преди 8 години
А ти защо реши, че работещите в Топлофикация не плащат парно. Може би си мислиш, че и на работещите в Енергото, токът им е без пари. Явно си живеете още в социализма.