Седмицата от понеделник: Топла, но мрачна…

Градусите ще стигнат до 21°, но от сряда ще застудява
5 мар 2016 18:45,
0
Седмицата от понеделник: Топла, но мрачна…
Снимка: архив Булфото

Топла, но мрачна и дъждовна седмица ни чака от понеделник. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

През следващото денонощие ще има разкъсана облачност, над много райони незначителна. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. Температурите ще се повишат и минималните ще са между 3° и 8°, максималните - между 14° и 19°, съобщи дежурният синоптик Евгения Егова пред "Фокус".

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно незначителна облачност. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 14°-18°. Температурата на морската вода ще е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има разкъсана, предимно незначителна облачност. Вятърът ще е умерен до силен от югозапад. Температурите ще се повишат и максимална на 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра 3°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през следващото денонощие ще се понижава.

В понеделник ще продължи да духа южен вятър и температурите ще се повишат още; максималните в повечето места ще са между 16° и 21°. Облачността ще се увеличи и вплътни.

През нощта срещу вторник и във вторник на места от запад на изток ще превали дъжд, предимно слаб. Вятърът чувствително ще отслабне и ще се ориентира от запад, по-късно от север, ще бъде слаб. Ще започне понижение на температурите.

В сряда ще преобладава облачно време. С прекъсвания ще превалява дъжд, на повече места и повече като количество - в Западна България. Вятърът ще е източен. Температурите ще продължат да се понижават, повече дневните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари