Детето, загинало при пожара, живеело в мизерия

Социалните не си свършили работата, смятат съседи
Обновена: 12 мар 2016 12:25 | 12 мар 2016 12:11, Петя Славова
41

 

  Снимка: Булфото

Съседи са подали сигнал  за мизерията, в която е живял Ана-Мария, пише "24 часа". Детето, майка му Силвия и баба му Румяна загинаха при пожар в столичния кв. Лозенец. Трагедията е станала тази нощ.

Още по темата
 
Сигналът е бил подаден в края на миналата година и служители на социалната агенция отишли на адреса. Бабата Румяна обаче не им отворила вратата, разказаха съседи от горния етаж.
 
" Ако социалните си бяха свършили работата сега детето можеше да е живо, коментира комшийка. Тя живее на горния етаж и била будна по време на пожара, защото давала хапче на болното си дете. Огънят стигнал до нейния етаж и само бързата реакция на пожарникарите предотвратила по-голяма трагедия.
 
Съседи разказват, че мизерията в жилището на загиналото семейство била толкова голяма, че липсвала дори и баня.
 
Късо съединение е най-вероятната причина за пожара, съобщава БНТ. В момента апартаментът на ул. Трепетлика е запечатан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въобще не се знае как е живеелоХората са били скромни и не са си споделяли проблемите със съседитеМайката е работела
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работещите в социалните служби вземат мизерни заплати и затова са по- малко на брой от допустимотоТрудно могат да обгрижват всичкиЗаконът не е като в АмерикаНямат толкова власт да намират дом за децата
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До какво води необразоваността и простотията. Няма богат, мръсен човек. Ако не настъпят драстични промени в обр. система, ще затъне България в още по-голяма мизерия и нищета.
27
1
 
8
 
! Отговори
Една майка преди 8 години
За съжаление, се оказа, че на всеки 6 месеца трябва да минавам на интервю при злобната лелка от "Закрила на детето". Една от майките вече не води детето в центъра, защото по думите й, не й е по силите да мине още веднъж на интервю при тази злоба. Ако имах финансова възможност да си плащам на частно при същите специалисти от центъра, и аз нямаше да се подлагам на това унижение.Представям си какви са от "Закрила на детето" в Лозенец, като зная какъв *** е тая в нашата община.
26
1
 
7
 
! Отговори
Една майка преди 8 години
Към общината имаме център, в който за деца с увреждания се грижат психолог, логопед, рехабилитатор и социален работник. За да запиша детето в центъра минах през едно изключително унизително интервю с една госпожа от "Закрила на детето", та чак се изплаших и ми се отщя да водя детето в центъра. Но реших да пробвам и се оказа, че работещите в центъра са невероятни, повече от добри, изключително грижовни и всеотдайни.
25
2
 
4
 
! Отговори
Как така? преди 8 години
Наистина, как така, хора, които нямат интерес от Независим съд и прокуратура (защата ще врязат първи в затвора и ще се простят със своято долче вита), от социални разходи(защото те признават разходи само за своите нужди, не за други), от разходи за защита на населението (останахме без самолети даже в резултат на това), смеят да твърдят, че искат да правят реформи.Та те никога до сега не казаха какво точно разбират под реформи!Ето - виждаме как "реформираха " дете, жена и старица.
24
3
 
13
 
! Отговори
ужас преди 8 години
Не мога да разбера защо Никой в тая скапана държава не се заеме с тези мръсни Социални служби- на тях не им пука ИЗОБЩО за децата- хвърлят ги при биологичните им родители да мизерстват и олигофренясват,побъркват децата от разни срещи и беседи,а в действителност нищо не правят за тях да са добре.В тази сфера работят ужасни и безчувствени хора,които си чакат само заплатките и си разхождат тоалетчетата, а децата изобщо не ги вълнуват.А какви доклади пишат- копи пейст,гола вода са и затова е така.
23
1
 
11
 
! Отговори
Торквемада преди 8 години
Изгорялите в пожара са жертва на социалната "реформа" на Калфив. Ако разгледаме в детайли това, което Калфин нарича социална реформа, то ще видим, че това е не друго,а бюрократични методи,с които да бъдат по-бързо избити социално слабите.Както и "здравната реформа" на Москов не е друго, а система за бързо, но мъчително избване на населението.Реформите в МВР пък водят до убиване на полицаи и цивилни-жертви на разрастваща се криминална престъпност.Всичко това са методи за избиване на населението
22
2
 
15
 
! Отговори
Соколов преди 8 години
Боже,накажи Хайдуккостовата чета,която батиса държавицата ни и доведе до просешка тояга и децата ни!Не простиха тези *** и на дечицата,като че ли никога не са имали и няма да имат деца !Бог да прости душицата на това дете!
21
2
 
8
 
! Отговори
летящата вещица преди 8 години
Дрън дрън, нямало баня. Това са от старите блокове в Лозенец, а там си има бани. Да не са превърнали банята в спалня? Най-вероятно са се топлели на печка с твърдо гориво и са горяли кой знае какви *** събирани по кофите. Задушили са се от газовете.
20
0
 
17
 
! Отговори
Реформер преди 8 години
Лъжа е не само съдебната реформа, но и всичко правено от държавата- управляващи и "опозиция".Нали щеше да има и Образователна реформа. Какво четем в този тук сайт. Българските ученици на последно място по знания в ЕС! Когато и през турското робство българските ученици, в килийни училища са имали повече знания от германските ученици.Вятър, прах, мъгла и долви лъжи. Това са политиките на българските политици от всички партии.
19
5
 
10
 
! Отговори
Клиентите на затвора преди 8 години
Речите на Радан Посмян за това, че РБ искат съдебна реформа са най-голямата опашата лъжа за последните години.РБ не могат нито да искат нито да направят съдебна реформа, при която съдът да е независима власт и да действа според законите. Това е така, защото на подсъдимата скамейка и веднага след това - в затвора за 1000 години ще се озавят министрите от всички кабинети, управлявали България през последните 30 години.
18
6
 
11
 
! Отговори
Убийствена перспекти преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !И "като свърши управлението на герб с катастрова" какво следва? Радан, Костов, Сидеров, Лютфи, Миков.Това е убийствена перспектива.Не е въпросът в гласуването. Вече са изградили мрежи за купуване и системи за фалшифициране на изборите.Въпросът е в контрола над управляващите, в това да бъдет съдени според криминалните им деяния.Кой вярваш, че иска съдебна реформа - Радан, Костов или Хр. Иванов.Та нали при Независим съд, те ще са първите в затвора с конфискация на имуществото.
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Недей да гневиш бога!! Нищо не знаеш за тези хора. А ако просто са били в безизходица? Вероятно майката е обичала детето , но е била безработна. В нашата "демократична" държава не е трудно да станеш аутсайдер, да изпаднеш в немилост, да гладуваш и мизерстваш без да ти подадат ръка. И социалните ги знаем каква голяма работа вършат.
16
1
 
29
 
! Отговори
жалко преди 8 години
Жалко за жертвите! Хайде сега кажете ми, кога социалните въобще някога са си свършили работата?
15
4
 
10
 
! Отговори
До Читател №4 преди 8 години
Не си изчерпателно прав. Подозирам, че все пак един пожарникар не си е свършил работата.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има доста деца които не заслужават родителите си но кой решава това
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И социалните не са стока, но има доста майки, които умишлено крият мизерията си и по този начин обричат децата си на още по-тежка съдба. Попадам на такива обяви, търсещи помощ чрез приятелки и познати в инернет, защото ги е страх,че ако се разкрият социалните ще им вземат децата, пък те дори при подаден сигнал бездействат.
12
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По време на диктатора Живков бяхме 9 милиона.
11
0
 
8
 
! Отговори
А, НЕТАКА преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !А,не така, да се извинят и тези, дето не са гласували, защото ако бяха гласували, %-тите щяха да са различни и краденето - по-малко

Спонсорирани публикации