Боян Радев: Как може да няма втори лифт в Банско?

Обидно е да чакаш час и половина, обясни спортистът
15 мар 2016 12:37, Анисия Иванова
47
Боян Радев: Как може да няма втори лифт в Банско?
Снимка: Bulgaria On Air

Боян Радев – един от най-големите български спортисти застана зад идеята за втори лифт на Банско.

"Как може да няма втори лифт в Банско", възкликна в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR  двукратният олимпийски шампион по борба.

Той се подписа и под писмо, в което известни български спортисти подкрепят развитието на зимните спортове и строежа на втора кабинка над града.

Още по темата

Сред имената, застанали зад идеята, са Стефка Костадинова, Петър Попангелов, Екатерина Дафовска, Любо Ганев, Димитър Бербатов и др.

Радев се възмути на еколог от фондация "Биоразнообразие", който в свой статус във Facebook ги нарече елитни проститутки.

"Това е обидно за личности, които са вдигали знамето на България", отсече той.

"Тогава той не е бил роден, а сега говори глупости за тези хора – олимпийски шампиони, световни рекордьори. Как може да ги нарича така елементарно. Как може хора да стоят зад него и да му вярват", учуди се Радев.

"Аз съм скиор и знам какво е да чакаш час и половина за лифта, за да се качиш догоре и да се спуснеш, и отново да чакаш. Максимум три-четири пъти можеш да се спуснеш през елия ден", обясни спортистът.

По думите му това е престъпление спрямо скиорите, спрямо децата със ските и шейните. "Това е обидно", завърши Боян Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
1
 
! Отговори
Галя преди 8 години
Хайде зелените пак активизираха троловете си гледам са напълнили тук с безумни коментари и въпроси от сорта какъв спортист бил Радев. Поне да вземат да се образоват преди да почнат да го плюят човека. Мисля, че е прав и трябва да бъде подкрепен и адмириран за това, че казва истината в очите на всички. Нашите еколози могат само да плюят и обиждат без да знаят защо точно. За съжаление те са олицетворение на нашата безумна държава, в която малцинствата диктува какво да се случва и ни определят съд
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До VikЕто отговарям ти - сечете дървета на поразия, тук 80-90, там 80-90 и като завалят първите по-проливни дъждове, да не се чудите откъде са дошли свлачищата, които отнасят хотелите ви? Копайте дупки за коловете на лифта, разбивайте скали, наливайте бетон - надявам се помните Мизия и Варна преди няколко години. Щото при вас ще е по-зле, понеже сте нависоко. И ако тези с големите хотели имат застраховки и начин да си избият парите, обикновените хора ще циврят по телевизията държавата да помага
33
0
 
2
 
! Отговори
.!. преди 8 години
Значи НЕКА ДА Е ЯСНО! Да хапваш ПО ПИСТИТЕ НА АВСТРИЙСКИТЕ курорти ти излиза от 2 до 3 ПЪТИ ПО-ЕВТИНО отколкото на "корорта" банско! За справка омлет на бъндеришка поляна струва 18лв. бира 7лв. За ПЪРЖОЛА, СУПА и БИРА по пистите на Австрииския курорт Mayrhofner тази година платих 15 евро! Да не говоря пък за обслужването и отношението на Банскалии и съответното обслужване и отношение към клиента в Австрия! Само и единствено пътя до Австрия е това което е възпиращо да не караш ски там!
32
7
 
1
 
! Отговори
VIk преди 8 години
Еколози?!? Мола някой да ми отговори какво ще причини на природата изграждането на втори лифт???? - Замърсяване на въздуха?/ами май работят на ток ..../ - Замърсяване на водата? /не използват вода...../ - Замърсяване на почвата? /няколко стоманолбетонни фондамента.../ - Нарушаване на биоразнообразието /вярно вдига се шум и се плашат животните но в ограничена зона/ - Изсичане на дървета? /става въпрос за 80-90 дървета, ми той бай Асан всяка нощ сече по повече..../ Моля за отговор!
31
0
 
6
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
По престъпно е да продължава да се бута кък един единствен курорт който и сега издиша и се пръска по шевовете, докато на боровец работи една писта примерно а Витоша Пустее в ръжда.Всички натискаши за този лифт са долни лобисти и нито им пука за ските нито за природата а само са техния собствен джоб
30
0
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Айде да кажем че еколозите са .... и някои от тях глупости пишат и говорят. Но хайде хора се замислете какъв е проблема. В банско инфраструктурата не е пипната и всичко е плачевно, този град няма капацитет за толкова хора. Как втори лифт ще помогне. После изкам да ви кажа че Цеко субсидира всички спортисти просто за да има алиби. Заради това не плаща данъци. Отделно всичко е през офшорни фирми, този човек ограбва България, това трябва да ви стане ясно най-накрая !!!
29
1
 
6
 
! Отговори
до 34 преди 8 години
Пука им на шапките на кратунковците. Не могат да проумеят, че качеството е по-важно от количеството. Затова Банско са на път да го превърнат в Слънчев бряг 2, пък после се чудят защо само алкохолици и западните *** ходят там. Да не говорим, че "гражданите" на Банско, онези обикновените ги баламосват как и за тях ще има от парата и те милите алчни душици чак протести правят. Идете питайте редовите жители на Слънчев бряг и Несебър как им се отразява цялата ***, в която се превръщат лятото
28
2
 
4
 
! Отговори
Еми преди 8 години
Банско е страшна дивотия вече Направо Пакистан.Маспром продакшън все едно си в Соц наркопа наводниха курорта с диваци и унищожиха ценате на имотите Куцо и сакато кара.Така не може така туризъм средна класа не се прави.Трябва да си знаете цената.В пазарна икономика ценате скача когато има търсене до равновесие В случая лифтовете са препълнени в дебелите книги по финанси и банкиране пише вдигаш цената.Рафинираш клиентела Висок клас растеж чрез предоставяне услуги на платежоспособни,скъпи гости.
27
3
 
4
 
! Отговори
Project Manager преди 8 години
С тая ниска цена лифтове и курорта се превърна в долнопробна кръчма с ***.Всеки с 2 лв в джоба ***.Това еродира цените на имотите първо като отблъсна всички средна класа хора те не биха стъпили в подобно място.Не е комунизъм да осигуряваме всекиму според нуждите кому е нужен втори с милиони инвестиции и разбита природ .Дигнете цените ще отсеете селяците,и ще привлечете качествени средна класа платежоспособни хора.Това е нужно качество спокойствие и рентабилност за вас а не
26
4
 
5
 
! Отговори
Мичо преди 8 години
А, бе, бае, що втори лифт? Не може ли този да се подобри - да стане по-бърз и с повече кабинки? Ама , сигурно, това са те "помолили" да кажеш...
25
2
 
7
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Като ти е обидно не ходи на ски.Или не в Банско.
24
3
 
0
 
! Отговори
Нека има преди 8 години
ама по правилата и при конкуренция _ по възможност без Цеко
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обидно е да има гора над Банско! Само писти и камънак!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Обущарю, не по-горе от обувките"
21
2
 
20
 
! Отговори
Съмнителна работа преди 8 години
Доста е тъпо известни личности за защитават една офшорна компания с неясен произход и собственик. Георгиус Георгиу, който е собственик на ски-зоната в Банско, се оказа, че е социално слаб. Социално слаб да притежава лифтове за милиони? Не ви ли се струва малко съмнителна тази работа? Не ви ли е срам от дедите си и от децата си, че се продавате за жълти стотинки?
20
4
 
10
 
! Отговори
Смях преди 8 години
Това се нарича опит за ПР, който обаче в случая е неуспешен. Хората които познават Боян Радев са все по-малко, а и като какъв го познават? Спортист, колекционер, любител на чашката, скиор? За изгражднето на 2ри лифт могат да говорят само хората които го ползват, а не бъдещи и настоящи хотелиери. Бербатов и ски....Скоро в България няма да има сняг, защо да сечем горите? По-лесно е да погледнем 10-20 години в бъдещето и тогава да мислим. Казва се визия. Визия за бъдещето, за Банско и България!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заслужили спортисти като тоя карат като обезумели по алеите в Борисовата градина - срам за нацията
18
2
 
6
 
! Отговори
Манипулации преди 8 години
Не позволявайте такива статии да ви манипулират. Хубаво е когато се разисква дадена тема да се застъпят и двете страни. Вижте напр. Магдалена Малеева какво написа: "Интересно, че ниКОЙ не попита мен или някой от моето семейство да разпишем това обръщение ! Защото знаят отговора ни, предполагам."
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От спортисти акъл не щем
16
3
 
7
 
! Отговори
гошо преди 8 години
Когато се построи втори лифт в Банско, а то ще стане скоро, ще се построят и още много хотели и ваканционни апартаменти. Това почти веднага ще доведе до изчерпването на капацитета и на втория лифт и съвсем скоро след това ще се заговори за 3-ти със абсолютно същите аргументи. Тоест, построяването на втори лифт съвсем няма да намали опашките, просто ще се достроят още хотели и квартири, които ще заемат и неговия капацитет, докато опашките станат непоносими. Нищо няма да се подобри