Футболните фенове скочиха на Плевнелиев и БХК

"Там, където президентът получава награди, за нас няма смисъл да ходим"
28 мар 2016 14:37, Красимир Ангелов
54
Футболните фенове скочиха на Плевнелиев и БХК
Снимка: БТА

Сдружението на футболните привърженици в България отказа участие на европейския фенски турнир в украинския град Лвов, който се провежда всяка година. Българският отбор е шампион на Европа по футбол за запалянковци в последните три години, но тази година ще пропусне надпреварата. Решението е взето на 26 март, събота, по време на Общото събрание на сдружението, проведено в Пловдив.

Още по темата

"Там, където президентът Росен Плевнелиев получава награди, за нас няма смисъл да ходим”, аргументират решението си футболните фенове.

"Взехме решение да не участваме тази година поради следните причини. И през трите години бяха получени забележки за "крайно десни" прояви на българските участници и за твърде сериозното отношение към представянето си, защото "турнирът бил само за забавление". За българските състезатели-фенове отношението няма как да не е сериозно, щом се играе с фланелки на българския национален отбор и се свири химна на България пред българското знаме", се чете в позицията на сдружението.

"Войната в Украйна превръща всяко спортно събитие в пропаганда на политиката на управляващите сили, които влошиха драматично положението на украинските граждани, включително и на многобройното българско население, а това прави невъзможно нашето участие. Жалко за украинските патриоти, които не разбраха за какво ги използват", смятат още футболните фенове.

Те съобщават още, че сдружението започва "непримирима борба срещу антибългарската и противодържавна организация - Български хелзински комитет".

"Въпросното псевдо НПО има дейно участие в очернянето на Николай Йовев и останалите следствени момчета от Сандански, дейно защитава престъпния цигански клан Рашкови и се бори за връщането му в Катуница, номинира за "Човек на годината" убиеца на левскаря от Южна дивизия Андрей Монов, а в последно време тормози и един доблестен мъж от Ямбол – Динко Вълев, който взе да защитава нашата Родина от нашественици", се чете още в позицията на футболните фенове у нас.

Сдружението изразява морална подкрепа за Динко Вълев от Ямбол и изразява готовност да организира поход до граничните райони на България, за да му помогне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Ггг преди 8 години
За БХК съм съгласен, това е една организация която се спонсорира от ДПС и от саудитска арабия. Просто тръгнете след парите им и веднага ще ви стане ясно. Не знам какво стана с ревизията която НАП им правеше преди години, нещо всички изведнъж се умълчаха.
32
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Футболните фенове ме интересуват колкото тия на галена или на някоя друга грозутия
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те па едни фенове, тия на Левски как могат да търпят ДОГАН за шеф, Гунди Симона се обръща в гроба. За цска даже не ми се коментира. Босове бяха почти всички подземни разбойници и нито вопъл от страна на така наречените фенове. Позор е точната дума. Сега тръгнали да коментират
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!Аплодирам ги!Най-сетне някой да заеме правилна позиция!
29
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стадионите са празни, а футболните фенове вместо да гледат футбол и да люпят семки се занимават с президента, който е избран с милиони гласове
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все още има патриоти в България.Хаха, пази боже, настоящите патриоти да са футболните фенове.За БКХ ги подкрепям, но за останалото...хайде, няма нужда.
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, момчета! Вие сте истински българчета! Не като онзи, дето ни прави за срам пред цял свят!Гордея се с вас!
26
1
 
11
 
! Отговори
Младенов преди 8 години
Поздрави на феновете за заетата позиция !
25
0
 
3
 
! Отговори
SD преди 8 години
Да видим и как ще се проведе Световното по ракетомоделизъм в Лвов .Защото през 2014 в Каспичан бе на супер ниво.
24
24
 
5
 
! Отговори
привърженик преди 8 години
То точно заради такива привърженици футболът ни е на този хал.
23
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледайте го на снимката тоя уника.лен паля.чо. Задминава и мистър Бий с чупки и поведение. Само, че Аткинсън го играе, а на тоя му е естественото поведение. - истината!
22
1
 
27
 
! Отговори
Дум преди 8 години
За "благодарности" към бхк: 02 943 4876, 02 944 0670, 02 943 4405 Звънете, не ги жалете!
21
2
 
17
 
! Отговори
до x-faktor преди 8 години
в много голяма грешка си приятелю. сравнението ти е пошло, нелепо и фактически слабо издържано. ситуацията между украйна и русия е като македония и българия.
20
7
 
43
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
Моментът в който футболни запалянковци изразяват по-силна, по-обоснована и по-категорична позиция от изпълняващия длъжността президент на България...
19
5
 
35
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Глупавото твърдения че само комунистите били русофили намери своето опровержение. Кажете ми един от изброените русофоби да не е комунист или поне баща му или майка му да не са комунисти: Плевналиев, Бойко, Цвъки, Цвъчка, Бъчварова, Дебелата Берта и всички анализатори и водещи социолози.
18
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледайте го на снимката тоя уника.лен паля.чо. Задминава и мистър Бий с чупки и поведение. Само, че Аткинсън го играе, а на тоя му е естественото поведение.
17
34
 
8
 
! Отговори
x-faktor преди 8 години
Парадоксът е, че в Украйна управлява режим с абсолютно същите възгледи като на тия футболни привърженици. Разликата е, че за украинците врагът е Русия. Но нашите родолюбци както обикновено не са патриоти, а русофили. Момчета, това което през вековете на нас е причинила Турция, на украинците е сторила Русия. Изпадате в голямо противоречие и ставате за смях. Излагате се.
16
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО! едно голямо браво на тези момчета и момичета (ако има момичета). Не бях чувал за това сдружение, но подкрепям всяка една тяхна дума. Браво и да сте живи из драви, ако найстина мислите така. Дано повече хора Ви подкрепят. Успех.
15
6
 
49
 
! Отговори
ivailo1403 преди 8 години
В случая подкрепям феновете, чудесно е че са се обединили и не се делят на левскари, цесекари локомотивци и т.н. Долу предателите Плевнелиев и БХК!
14
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Плевнелиев благодари на украинския народ за освобождението ни от османско иго"... Не се бъзикам, наистина има такава новина. Майко мила!