ОмбудсМая ще помирява Москов и лекарите

Манолова притеснена от напрежението в сектора
30 мар 2016 13:44,
20
ОмбудсМая ще помирява Москов и лекарите
Снимка: архив, Bulphoto

Омбудсманът Мая Манолова обяви, че е силно притеснена от напрежението в здравеопазването. Тя призова да се възстанови диалогът и за да му помогне насрочи за утре дискусия с участието на двете страни.   Трети ден лекарите в цялата страна протестират срещу здравната реформа, започната от министъра. 

"Апелирам незабавно да бъде възстановено договорното начало, диалогът да се върне. Няма как да се направи реформа в здравеопазването напук на пациентите и лекарите", каза Манолова в парламента. 

В утрешната дискусия участие са потвърдили представители на Лекарския съюз, НЗОК, съюза на общопрактикуващите лекари и други. "Очаквам и здравният министър да се включи, защото без диалог нищо не може да се случи", каза още Манолова. 

Тя припомни, че Петър Москов е обявил, че пари има. "Но парите не са всичко, освен тях трябва уважение и правила, които да се подкрепят от всички в сектора", каза още омбудсманът.   Манолова беше в парламента, за внесе отчета на институцията си за миналата година. 

През 2015 г. до националния защитник са постъпили общо 6202 жалби и сигнали  срещу 5010 през 2014 г. , информира тя. От встъпването й в длъжност на 20 октомври силно сигналите нараснали рязко. За двата последни месеци на 2015 постъпили 30% от жалбите за годината.   Омбудсманът обяви, че в момента сформирана от нея работна група работи по изработване на законопроекти за регулиране на арбитражните съдилища. "Това са новите бухалки в ръцете на колекторските фирми и монополните дружества, които в момента не се подчиняват на никакви правила и буквално рекетират и малтретират българските граждани", каза Монолова. 

Законите се пишели от имена като Огнян Герджиков, Анелия Мингова и др. Ще бъдат внесени пък чрез председателя на парламента Цецка Цачева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
и преди 8 години
Министър Москов е трябва да бъде подкрепен и да се извърши тази дългоочаквана и крайно необходима реформа във здравеопазването.Трябват строги правила и регламент.Не може да има повече неясноти и недоволни от всички страни!
13
0
 
3
 
! Отговори
справедливо е преди 8 години
Мнението й.Трябва да има диалог и общо решение за стабилизиране на здравеопазването ,което е от полза за всички.Джи -Пи - тата имат право да изискват да не им се отнема правото да изпълнятав лекарските си задължение по правилата на изкуството , а не като диспечери ,в каквито се опитват всячески да ги превърнат.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ще помирява тоя ненормалник Москов с лекарите? Амчи нали и той беше "лекар"! Айде, тоя на съд, за всичките му глупости, които натвори! Абе, какъв е този особен талан на Борисов да намира все такива откачалки за министри на здравеопазването? Със свещ да ги търси, пак нема да ги намери такива ЕКЗЕМПЛЯРИ, само плещят глупости и правят още по-големи глупости!!! Как пък ЕДИН СВЕСТЕН човек не се намери за това място???
11
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
нямаме нужда от личини лекари те само разболяват хората от чакане по коридорите илипса на направления който е осигурен със здр книжка да ходи където си иска и при коготоси иска така ще се съкрати времето на размотаване и ще се хване болестта навремел лекари имат само слушалки от студ години и апарат за кардиограма от миналия век
10
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Москов! С тия пръстови отпечатъци направо ги остави гладни докторите :)
9
5
 
11
 
! Отговори
Стига лицемерие преди 8 години
Докога ще използвате това ОмбудсМая ??? Ако беше Цачева със сигурност няма да перефразирате името й , щото Борисов ще ви дръпне шалтера!? Лицемери!И тя е много по-кадърна и по дейна от предния! Няма една жалба дето да не е разгледала и да не е защитила обикновения човек!
8
3
 
8
 
! Отговори
Ombudswoman преди 8 години
Порастна й работата на тази кукумявка. Преди беше само клявка, а сега е клявка от класа. Опищя орталъка да кудкудяка, докато не стана омбудсуоман.
7
3
 
6
 
! Отговори
Ченге преди 8 години
На всяко гърне мерудия, това Майче. Да вземем да я направим президент ли, кво? Поне ще е по мъжествена от този.
6
1
 
5
 
! Отговори
дед мароз преди 8 години
Майчетео да вземе да помири пациентите със здравеопазванет.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4 е до 1
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ти кой искаш да ръси? Борисов ли!
3
5
 
11
 
! Отговори
factotum преди 8 години
Има бърз начин , Менгеле подава оставка и напрежението спира!
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех няма кой да обясни на Майчето какво да прави, само се лута нагоре, надолу и развива бурна дейност без резултат
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом като Мая-общата ръси мозък и морал , значи много ама много сме го закъсали .

Спонсорирани публикации