България през очите на янки: Страната е като от бъдещето

Страната ви заслужава повече уважение, смята един янки у нас
Обновена: 3 апр 2016 10:03 | 3 апр 2016 10:01,
213
България през очите на янки: Страната е като от бъдещето
Снимка: bTV

В популярния сайт за въпроси и отговори "Куора" наскоро притеснен янки зададе въпроса: Ако Тръмп стане президент, да се преместя ли в България?

А неговият сънародник Джей Маккинън му отговари: Заповядай, ела, страната е като от бъдещето.

"Някакъв човек зададе въпрос в сайта: Ако Тръмп спечели да се преместя ли в България? И аз му казах: Ами, аз живея тук и мисля, че е красива страна за много хора и дори я препоръчвам на начинаещи предприемачи да започнат от тук. Моят отговор привлече доста внимание тук в България, изглежда съм бил прекалено позитивен в отговора си”, казва Маккинън.

"Когато хората ме питат как е България, им казвам, че е като от бъдещето. Това е наполовина шега, наполовина истина", коментира американецът

Джей Маккинън е компютърен специалист, живее от пет години в България и е женен за българка, с която имат 2 деца. Казва, че тук децата му имат много повече възможности отколкото биха имали в Щатите.

"България е огромна смесица от всичко. Има много история, за мен това е хиляди пъти повече история отколкото съм свикнал и прилича много на бъдещето. Имате знаци на английски, френски, германски, български и руски. А никой не го забелязва. Инвестициите са доста по-малко отколкото хората биха искали особено в сравнение с Германия или Холандия например, но пък сте много освободени - аз не съм свикнал така. В Щатите всичко е под контрол. Ето, тук в парка мога да изпия една бира и няма да ме арестуват и това е адски много! Прилича ми на Калифорния по градската среда, много е сигурно, но в крайна сметка мисля, че страната ви заслужава повече уважение отколкото получава", казва той.

А относно тримата претенденти за президентството има категорично мнение.

"Щатите в момента са откачили. Хората са уплашени, имат очаквания, страдат, всички са полудяли и изборите са ясен пример за това. Кампанията на републиканците е меко казано странна, а на демократите е традиционно странна и все пак непредсказуема. Така че как изглежда бъдещето- нямам идея. Ако Тръмп бъде избран - кой знае, според мен никой няма представа какви точно са неговите убеждения, даже и той не си ги знае. Ако Бърни Сандърс бъде избран вероятно ще наблегне на икономическата стабилност. Ако Клинтън бъде избрана ще е горе-долу същото - силно обвързване с НАТО, ООН и свободна търговия. Клинтън като че ли е най-надеждна, другите двама са непредсказуеми", смята Маккинън.

"Американците са ядосани и уплашени. Повечето привърженици на Тръмп са от средната класа. Той говори за страховете им и техния гняв, за имигрантите. И вероятно повечето хора наистина мислят като него. Но има и работници от фабрики, фермери загубили своите ферми, хората работили години наред в такива индустриални зони. Обикаляйки извън София виждам и тук такива места, затворени фабрики. Така че – да, повечето хора биха гласували за човек, който е националист и иска да върне тази индустрия", смята американецът.

Маккинън казва, че иска децата му да растат в България, защото тук е страхотно. А какви са предположенията му за следващия американски президент:

"Давам 60% за Клинтън и 25% за Бърни Сандърс. Не искам да урочасвам нещата споменавайки Тръмп", допълва той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До муспиКоментирай ритнитопковците и не навлизай в теми за възрастни.
145
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във времето преди презата в доста международни фирми назначаваха за шефове чужденци, съ зор идваха в България, после не искаха да си тръгнат. Е как не, висока заплата, платена къща, кола, хубави жени, ихо аху....свобода и България в техните очи е рая на земята. Но аз гледам монетата от другата страна и виждам реалността в България, ниската заплата и риска и без нея да останеш и сега нека някой ентусиаст за ми цъкне минуса, защото ако в България имаш квалификация няма как да си беден...да ама не.
144
0
 
5
 
! Отговори
Logicbg преди 8 години
Quora е страхотен сайт за въпроси и отговори - въпроси от "Какво е гравитационна вълна на *** език" до "Какво е най-глупавото нещо, което сте направили от любов?". Непрекъснато споделяне на интересни факти и истории, книга без край, обмяна на човешки опит от цял свят. Е, трябва да знаете английски. Ask.fm и WikiAnswers се опитват да постигнат нещо такова, но не успяват, Quora обаче успява, там нивото на интелигентност е много добро.
143
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е човека!Като в "Лудия Макс" живеем тука!
142
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Не на АмерикаМче те си стоят, кой е този луд, един единствен, ти ще направиш услуга и на България и на САЩ ако кажеш на българите да не заминават за САЩ...абе същите сте като миналия век, спомням си как ни опявахте колко е изгнил гнилия запад и как щял да се разпадне всеки момент, а кой се разпадна? По старите от нас си спомнят
141
1
 
2
 
! Отговори
До българин от герма преди 8 години
Ти май си от тези дето са като руснаците в германия, ем не им харесва ем там ти стоят а уж не им харесвало ;-D
140
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен171 излъгал се е твоя приятел, има глоба за алкахол в колата в Щатите, трябва да еСАМО В БАГАЖНИКА НА КОЛАТА или на място недостъпно за шофйора, в някой щати само арестуват в други е само глоба
139
0
 
2
 
! Отговори
маймуната преди 8 години
Информация за някой всъшност е дезинформация за други -ай ся слагаите ми минусите...
138
3
 
8
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
3. Страховете на етническите германци от загубване на идентичноста се увеличават с високия брой на т.н."бежанци". 4. Само 35% от германците имат собствено жилище, но им е добре на почивка в чужбина седна средна пенсия от 1000 евро. Толкова е и наемът за 70-80 кв. метра в големите градове.5. В България, където почти всички си имат собствено изплатено жилище и с едни добри доходи от по 1000-1500 евро ( а и много повече жени са биснесменки, за разлика от германките) се живее по-добре.
137
6
 
9
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Мисля, че повечето от хората които плюят България не са излизали навън или пък са били само за кратко на екскурзия или да си внесат кола втора употреба.След 30 години живот в Германия на добра работа и заплата мога да твърдя следното:1. Стандарта на живот не този висок от 70/90 години на миналия век.2. Огромна бюрокрация, високи здравни и пенсионни застраховки и най-вече данъци. ОСтава ми по-малко от 50% нето от заплатата.3. следва
136
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Верту 170 Това за бирата не може да се коментира, защото там имат много странни закони по щати,сетих един приятел разправяше за там че е пиел на задната седалка но наближили полиция,а там е било забранено в купето да има алкохол, да се наложило да изкара бутилката пред прозореца и да я държи на вън не нарушава закона, но полицейската кола ги е последвала, изчаквали са да наруши закона та му се наложило да държи бутилката така около сто мили.И полицаите са се отказали.
135
12
 
5
 
! Отговори
Верту преди 8 години
Това за бирата е грешно, никой няма да те арестува в Америка затова, този явно е бил там абсолютен мишок и тук го раздава американчето. Ще го питам след година две като остане без работа какво му е мнението. Дано има пари за билет обратно.
134
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корупцията , особено на високо ниво е в следствие управлението на бсп-пагубно за държавата, държат в джоба си Съдебната система и са безнаказани! Държат парите, тормозят хората, това е държавна сигурност, т.е Бсп
133
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корупцията във всичките и форми идва и се подклаода отБсп, отдните псевдосомунисти и прочие! ДОКАТО НЕ ИЗМРАТ тЕЗИ ДОЛНИ ИЗЧАДИЯ КРаДЛИВИ -БСП И ТЕХНИТЕ ОТРОЧЕТА- НЯМА ДА СЕ ОПЛОВИ БЪЛГАРИЯ, НАБИЙТЕ СИ ГО В КУ.ХИТЕ КРАТУНИ , ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ГО ПРОУМЕЙ ПЛЕМЕ ТЪПО МАЛОУМНО !!!
132
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко опира до кинтите както винаги. Добре му е в Бг, защото като цяло балансът цена/обслужване го устройва отлично на фона на американската/западноевропейската скъпотия.
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напраоо хаххахахх от бъдещето на туземските мечти
130
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е за България. Може да не е най-доброто място, но в сравнение със Щатите е направо мечта. Усещането за свобода, за история и богато минало - това е което дава България. И ако имаш достатъчно средства няма да ти се иска да бъдеш другаде, освен на екскурзия. Добре осигурен човек като него гледа на страната ни през други очи. Дано и на нас ни се случи да я виждаме така!
129
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е хубава за всеки които си е решил проблема с доходите.
128
7
 
14
 
! Отговори
Не на Америка преди 8 години
Американци, стойте си у дома. Не ни трябвате тук! Ще объркате още повече страната ни. Вашите ценности не са нашите ценности и никога няма да бъдат. Не са ни нужни някакви лъжливи, фалфиви, псевдо същества, стойте си там!
127
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да помислим как българина гледа на държави като Япония, Нова Зеландия или Чили, е за янките България е също такава мистерия, така че е съвсем нормално.САЩ има кратка история, в България не можеш да я проследиш дълго време защото наистина е голяма историята, в Америка има хубави природни кътчета но за тях трябва да пътуваш по 2000 хиляди километра, а България е дълга 500 км и има хиляди кътчета.А за българката Кухня няма да коментирам.Дори не разбирам защо всички се учудват на това.