Пробив: За децата с увреждания - 56 лв. повече

Депутатите изненадващо приеха предложението на БСП
19
Пробив: За децата с увреждания - 56 лв. повече
Снимка: БТА, архив

Месечните помощи за деца с увреждания се вдигат с 56 лева. Това решиха депутатите, които изненадващо приеха промените в Закона за семейните помощи, внесени от БСП. 

Още по темата
С новите текстове депутатите отново "завързаха" помощите за деца с увреждания с минималната работна заплата и ги направиха 70 на сто от нея. 

Така бе по време на Тройната коалиция, но през 2011 година ГЕРБ "отвърза" плащането от минималната заплата. Така през годините заплатата растеше, но помощите замръзнаха.   

След днешното решение родителите на децата с увреждания ще получават 70 на сто от сегашната минимална работна заплата или 294 лева вместо 238 лева. 

"Не е голямо увеличение, но е жест. На някои от тези деца само памперсите им са по 100 лева на месец", обясни вносителят на изменението Драгомир Стойнев. 

Той разказа, че е разочарован, че бюджетната комисия не е събрала сили да приеме предложението, а днес Светослав Иванов от ГЕРБ е обикалял банките на колегите си, след което подкрепата на партията е намаляла до 3 гласа.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Д преди 5 години
До 9Децата с увреждания не са само резултат от непосетен гинеколог по време на бременност!!!! Повечето деца с увреждания са резултат от лекарски грешки при раждане и точно затова, че майките са висели при гинеколога, но той не си е свършил работата!!!!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До коментар 14.горкото егоестично субектче.Яд го е че,болното дете ще вземе 56лв.повече
10
0
 
1
 
! Отговори
Неа преди 5 години
След изцепката "кухи лейки " ...беше редно ...да имаш реванш .
9
1
 
3
 
! Отговори
логика до 11 преди 5 години
Ми що тогава да плащат майчинство, забременяла някоя си, неин проблем да работи и да си го гледа, ми що да плащат пенсии - остарял някой, негов проблем, ми да се оправя, ми що да плащаме данъци и що да има социално министерство въобще? Що да сме социално общество, ми да се въведат закони "на джунглата" и да "изяждаме" болните и слабите членове.
8
2
 
1
 
! Отговори
Майка преди 5 години
До До 11И каква според теб е истината? Да съм казала, че някои е виновен за моя личен проблем. За тези деца на обществото не му пука, не го е грижа. За тези деца мислят единствено и само техните родители. И тези родители си носят кръста 24 часа в денонощието.
7
1
 
2
 
! Отговори
Майка преди 5 години
Питате къде са родителите. Ами тук съм. Седя си вкъщи и си гледам детето, защото детската градина не иска да го вземе, защото там ги е страх да носят отговорност. И да искам не мога да работя. Учудена и възмутена съм от помията, която се излива. Никои не иска детето му да е с проблем, но понякога така се получава. Радвайте се, че не знаете за какво става дума.
6
1
 
1
 
! Отговори
10101 преди 5 години
Писах, обяснявах се и всичко изтрих, няма смисъл. Възмутена съм от човеконенавистни коментари. Хора, увреждането може да се придобие, уви! Никой не е застрахован, независимо от прекрасно следена бременност, грижи, плащане на данъци, бял или зелен цвят на кожата.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 5 - Така е,не е отговорност на държавата,а на родителите.Но излиза,че хем не е отговорност на държавата, хем държавата/от нашите данъци/ се намесва и разпределя за деца, които са също отговорност на собствените си родители,а не на обществото. Някак стандарта е двоен.Някой води ли ги виновни родителите, ако не са посетили нито веднъж гинеколог и преглед по време на бременност, преди да родят, или пък когато самите те осакатяват децата си, за да просят?!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма лошо. но като знам, че половината ромчета са с бронхиална астма, а другата половина са с епилепсия, нещо не ми излизат сметките. Иначе нека се дава на всички деца, които наистина имат нужда от тези пари.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Оставка - И при едните, и при другите, детето ми не получава детски, защото и двамата му родители работят. С една дума не виждам никакво развитие или пък съпричастност към семействата, които реално внасят данъци, а още по-реално не получават нищо. В този смисъл нито една партия не е помислила за моето дете, защото не го брои за такова.Ще започне да го зачита, когато трябва и то да внася за общото благо на друг. Не говоря за детски на дете с проблем, а по принцип за нещата, такива каквито са.
2
0
 
1
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 5 години
До ОставкаКато е "мислила" да е мислила...
1
10
 
7
 
! Отговори
Оставка преди 5 години
БСП винаги е била с обикновените хора и е мислила за тях ! Управлението й не е било централизирано както на Борисов , който прави всичко за София ,защото само от там могат да го свалят! Долу Герб ! Борисов оставка!Герб са най-безродната и продажна шайка!