Бурките в България: Да не сме в Персийския залив?

Забраната на бурки няма да спре нищо, категоричен е Сергей Игнатов
18 апр 2016 10:52,
40
Бурките в България: Да не сме в Персийския залив?
Снимка: архив Reuters

Естествено, че бурките в училище и на обществени места трябва да бъдат забранени, защото някой вече е забранил на тези жени и момичета да ходят по друг начин, освен запердени, коментира бившият просветен министър Сергей Игнатов.

Още по темата

Абсолютно задължително трябва да се приложи изискването, че българското училище е светска институция и всяка агресивна демонстрация на религиозна принадлежност и религиозно присъствие е недопустима, подчерта той.

"600 – 600 и няколко години заедно живеем заедно и сме урегулирали своите отношения – това е нещо чуждо", категоричен бе Игнатов пред bTV.

Той подчерта, че "ние не живеем в Залива" и налагането на консервативни ислямски модели в Европа е предимно заслуга на Саудитска Арабия, която се опитва да трасира точки на присъствие, които един ден да бъдат събрани.

"Забраната на бурките няма да спре нищо, ако не бъде забранен потокът от пари зад носенето на бурките", посочи Игнатов, който отбеляза, че при археологическите си експедиции в Южен Египет не е виждал толкова много забулени жени, колкото в репортажите от ромската махала на Пазарджик.

Бившият министър на образованието коментира, че не е смутен от изказването на турския политик Семих Ялчън при основаването на партия ДОСТ, че Турция е там, където се говори турски.

Според Сергей Игнатов е нормално Ялчън да защитава интересите на родината си, но не е нормално български политик като Лютви Местан да прави паралели между това изказване и такива, насочени към българските емигрантски общности в чужбина.

Ексминистърът допълни, че историческата наука е доказала, че езикът сам по себе си не е етнокултурен белег и доказателство за това е, че българските турци в Испания масово записват децата си в български неделни училища – въпреки различията в майчиния език и в изповядваната религия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
Просто ПИНГВИНИ!И добре охранени се забелязва и през перата ;-)))
27
1
 
0
 
! Отговори
Хай Торанага сама преди 8 години
Нинджи в атака. Зад тихите убийци е придружаващото лице.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До TURKIYEГрешиш. Тука няма никога да стане Пуйкия.
25
1
 
7
 
! Отговори
ЕКЗАРХ ЙОСИФ преди 8 години
А какво ще стане ако в ЕС приемат директива след 30 г да сменим религията с ислямска за да не падне съюза както Рим навремето приел християнствОто за да не се разпадне империята ?
24
1
 
34
 
! Отговори
Али Баба преди 8 години
Аз на мойто Айше му слагам бурка вкъщи, да не я гледам колко е грозна, обаче навън я пускам без бурка и все едно разхождам питбул, никой не смее нищо да ми направи
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ще се брадат да се брадят всите и от брадите си да се не озъртат като оня от снимката,кво зяпа,да си зяпа неговите дето ги повел да пои,чянти преметнали,ама че мода,крак връз крак в кафенето преметнали,пък се крият като крадци забрадени,хайде всичките да се брадят да си ги знаят,отдалеко да ги виждат и да ги знаят на версия да не им дават щом кат са паралии,отвсякъде гепят и чянти за прикритие носят,бяха бели торби за пазара,да не изглеждат с тях на свраки със сиренце ще ги менят на черни.
22
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да ги забранят все едно да забранят на бедуините да не носят тез торби на главите та устата им да се пълни с пясък. Ще кажете пясък няма е да ама има прах, тъй че първо заловете финансиста не тез бурки, вместо цялата държава да се занимава с облеклото на хората.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ливан е съвсем друга история и Ливан беше страна с развиващо се общество, красиви жени и осъвременен ислям. Обаче *** сега виж кой взе връх и за какво става въпрос. Разбира се евреите помогнаха много с бомбардировките си.....
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толеращина, толеращина., ама докога? Наскоро мюфтия съди училище с името на Христо Ботев, че не давало на 12-годишната му дъщеря да носи бурка.
19
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спрете парите и пингвините изчезват. Човекът просто по-културно го е казал.
18
1
 
29
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
Какъв караконджол трябва да е една жена, че чак лицето си да крие да не и се смеят?:):):)Кой ги знае какви са грозотии.
17
3
 
32
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
" "600 600 и няколко години заедно живеем заедно и сме урегулирали своите отношения това е нещо чуждо", категоричен бе Игнатов пред bTV."ГЛУПОСТИ. 5 ВЕКА СМЕ БИЛИ В РОБСТВО. НИКАКВО СЪВМЕСТНО СЪЩЕСТВУВАНЕ, СЪЖИТЕЛСТВО ИЛИ ПРИСЪСТВИЕ. ХИЧ НЕ НИ ОПИСВАЙ, ЧЕ 600 ГОДИНИ СМЕ ЖИВЕЛИ ЗАЕДНО КАТО РАВНИ С РАВНИ. ИМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ЖИВОТ И ЖИВОТ.
16
1
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
Ти също не си мечтай напразно. Само Господ знае какво има да става.
15
22
 
6
 
! Отговори
Ф.Е.Джерджински преди 8 години
Абе какво сте ревнали, че някакви платени пазарджишки бразилки тръгнали като пингвини ?Тези, които взивиха през 1925г.православния храм "Света Неделя" и избиха цвета на нацията с бурки ли бяха или с каскети ? Тези, които след 1944г. без съд изтребиха цвета на нацията с бурки ли бяха или с каскети. Тези които след 1989г. ни граабят сбурки ли са или с каскети. Кръволоците на полумесец ли се кланят или на сърп и чук ?
14
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНищо ме можеш да спреш, не се напъвай че си смешен. 2050 година Европа ще бъде с преобладаващо мюсюлманско население, това е ясно на всички а ти си драскай колкото си искаш.
13
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължавайте да спорите . Тези с бурките и брадите са изпратени да завоюват Европа . Днес бурки , утре джамии , в другия ден атентати и така нататък . Ха отидете в Арабска държава с жена си и тя да е с мини пола , направо те убиват на улицата . Е с тези ли ще се пазарим за демокрация .
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това от ляво е и със слънчеви очила! Ще падна!!! Дали за слънчевите очила се плаща допълнително?
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Процесите на ислямизиране трябва да се спират докато са още в зародиш. Близкият изток до преди 50 години беше светско място с перспектива. Сега е една сбирщина от ислямски фанатици и диваци. Всяка една държава, дори една бедна България, трябва много да внимава кой какво проповядва пред населението, особенно пред необразованите и социално неравностойните, защото те са най-податливи! Хелмут Коол каза правилно преди два дни, че Европа е базирана на християнските ценности!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Матреяло няма какво да яде и взима бързи кредити за да изкара месеца, но иначе го хранят с бурката вече няколко седмици заради десетина ромки на които им е платено по 100 лева да носят бурка и матреяло ще се плюнчи и пени.
9
0
 
19
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Трябва и брадатите да се покриват за да не им гледаме уродливите мутри...