Глоба и затвор за носене на бурка искат Патриотите

Това облекло не е характерно за изповядващите ислям в България
27
Глоба и затвор за носене на бурка искат Патриотите
Снимка: архив, Булфото

Затвор и глоба за носене на бурка. Това поискаха депутати от Патриотичния фронт, като внесоха в парламента изцяло нов Закон за носенето на облекло, покриващо или скриващо лицето. Това може да е бурка, фередже, никаб, яшмак.

Според съпредседателите на ПФ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов жените, които носят бурки у нас, го правят заради пари.

Още по темата

"Това облекло е характерно за Персийския залив, а не за традиционно изповядващите ислям в България. Това, че в последните години някои се забулват, е мотивирано финансово", коментира Каракачанов.

Предложението на ПФ за забрана за носенето на бурки се отнася до обществени места без джамиите, но в същото време засяга и мигрантките и временно пребиваващите у нас мюсюлманки.

Наказанието при първо нарушение на разпоредбата за забраната е глоба от 200 лева, а при всяко следващо е 1500.

По-сериозни са санкциите за тези, които принуждават жените да се забулват.

Предложението на Патриотите при този случай е затвор до три години и глоба от 3 000 лева. Ако пък мюсюлманката е малолетна, тогава затворът е до 5 години, а глобата – до 10 000 лева. Тези разпоредби са внесени като предложения за поправки в Наказателния кодекс.

Според Патриотите носенето на покривала, които закриват лицето, са против светските закони на страната, а освен това реалните подбуди за тази демонстрация не са религиозни, а чисто политически.

Шест страни от Европа - Франция, Белгия, Швейцария, Холандия, Испания и Италия, вече забраниха носенето на бурки, допълни Каракачанов.

Той припомни, че забулването пречи на идентификацията на хората, което пък завишава риска от пробив в сигурността и терористични актове от жени камикадзе.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
един преди 8 години
Муслимани е имало от преди създаването на България и ще ги има вечно!Хора искащи премахване на Исляма и затварянето на Джамии,само им казвам:Няма да стане!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
İ az sim muslumanka i jiveya v bg obace i az ne iskam burki etakivi nenormalni sa iskarali nova mUslumanska religya i oblicat istinskite müslüman pocapaha
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каракочанката да иде да прокарва закони в македонските земи. Обзалагам се, че не збнаете коя е първата държава в Европа която е позволила на жените правото на вот. Жокер-не е България.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нужно е да се роди втори Хитлер.
10
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До Шоп"Откога в Чистата и Свята република на Левски някой казва на хората как да се обличат?Не ви ли е срам?"Откакто в Чистата и Свята република на Левски наречена БЪЛГАРИЯ се опитват външни сили да се намесват във вътрешната политика и спонсорират мюсюлманите да се носят бурки, за да се налага исляма и да се налага интереса на чужди държави. Недей да плюеш по паметта на Левски и да ни твърдиш, че разбираш повече от нас българите за делото му. Живял и умрял е за България, а не за бурките.
9
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 8 години
Не ви разбирам - за какво ви е да ги гледате тия. Виж Николета или Андрея да се закачулат ше ме е яд обаче тия по добре ич да ги не гледам.
8
1
 
1
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 8 години
Това с бурките е поливинчата работа! Само опашлето на гущера ще резнете. Ще му поникнат нови две таман. И ко праиме?
7
2
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Вие с бурките, шалварите и т.н. миропомазвате българското. Искаме да живеем в нормална държава, сред нормални хора, а не като Ви срещна денем да се чудя какво да обяснявам на детето си, що за човек се крие и опасно ли е това. Като не искате да ви виждат лицето, просто си стоите в къщи.
6
2
 
18
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
За Исляма Жените са средство за разплод .Там те нямат никакви права.Ако мъжът каже ще носиш Бурка тя няма право да се противопоставя.Закона е твърде мек към тези които склоняват жените да носят Бурки .Това са същите ислямисти които склоняват към Тероризъм и Радикален Ислям .Наказанието трябва да е до живот!!!
5
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 8 години
носат чаршафи - да не би некой да вземе да ги пожелае. Нееема бе. да се погладнат в огледало - никаква опасност нема.
4
3
 
20
 
! Отговори
реалист преди 8 години
A за изповядването на този вид ислям в България няма ли да има забрана ?Той характерен ли е за страната ни? Като правите нещо, направете го като хората.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как допреди 2-3 години нямаше бурки.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се браниме от тази напаст и това е справедливо. Всякъ страна има закони и те трябва да се спазват. На когото не му харесва просто не ходи и не живее в дадената страна.
1
2
 
22
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Принципно идеята е добра, но едва ли ще мине, понеже тук защитаваме чужди интереси, в частност турските.