Родни влакове летят с 200 км/ч., но до 4 години

Дотогава трябва цялото трасе в Южна България да бъде модернизирано
Обновена: 26 апр 2016 15:26 | 26 апр 2016 15:14, Красимир Ангелов
127
Родни влакове летят с 200 км/ч., но до 4 години
Снимка: Facebook

До четири години цялото железопътно трасе в Южна България ще бъде модернизирано и влаковете ще могат да развиват скорост до 200 километра в час, обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след откриването на реконструираната Централна ж.п. гара в София.

Централната гара е готова за експлоатация, остават само довършителни работи в отделни помещения, но до дни и там ремонтът ще приключи, категоричен бе министърът.

Той увери, че на 16 май, заедно с премиера Бойко Борисов, ще тръгнат от ГКПП "Капитан Андреево" с влак, за да проверят трасето.

"На практика трасето от пристанище "Бургас" и от ГКПП "Капитан Андреево" до гара "Септември" е готово за скорост до 200 км/ч, каза министърът. Сега текат процедурите за отсечките от Септември-Елин Пелин и София-Драгоман", за да може да се направи връзка между сръбската и турската граница и Бургас - сръбската граница, допълни министърът.

Той посочи, че паралелно с обновяване на инфраструктурата, БДЖ трябва да се подготви с процедура за нови влакове. Парите за тях трябва да дойдат от концесията за Летище "София".

"Процедурата за концесията утре ще бъде пусната за съгласуване и след две седмици ще бъде гледана от Министерския съвет", каза министърът.

Политическото ни решение е да има приватизация на "БДЖ-Товарни превози", проблемът е, че няма желаещи да го купят, каза още министърът, цитиран от БТА.

По думите му ако няма сделка за дружеството, в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол има план за оптимизация и преструктуриране, за да се спре със загубите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
4
 
! Отговори
Миша От Булгаристан преди 7 години
Епа прават нали скоро, че ни присъединяват към Османската империя. То хората с нещо трябва да ги возят *** чак па с 200 км на час...
34
2
 
12
 
! Отговори
подозрителен преди 7 години
Тоя да не е на гъбки? Надали изобщо има представа за трасе за скоростни влакове и че почти нищо от досегашните трасета може да се ползва без мноооооого сериозен ремонт.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя трябваше да излетииии отдавна с 200 амааа нямааа . Тъжна картина.
32
2
 
14
 
! Отговори
M преди 7 години
Откога вицовете са на челната страница???
31
2
 
3
 
! Отговори
Танкист преди 7 години
Между другуто ел страпоня на бокачо да не е на турбо режим така изглежда на снимката че се едно нещо го човърка отзад пък може и *** да има
30
2
 
8
 
! Отговори
прокто лог преди 7 години
Най-добре е, пожарникарят да се заеме със здравето си, защото все по-често губи чувство за реалност и живее в някакъв негов си параноичен паралелен свят!
29
2
 
13
 
! Отговори
ии преди 7 години
...тате каза че ще ми купи колело ама друг път.и те така 25г ги разправят едни и същи приказки.Тежко на България
28
2
 
7
 
! Отговори
Tankist преди 7 години
еми южна щото е по близо до турция и резнаците като решът да си покрият загубата от кщрдистан юе дойдат тук затова нали бокачо се разбра с местаня ама Доган им секна въжделенията. Ама да не им излезе крива сметката и да ядът паламарките още около стамбуля
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това се прави защото скоро Южен *** ще премине към Северен Туркистан.Затова гледат да го поспретнат преди официалното предаване-я магистралка я жп линийка и т.н.
26
3
 
9
 
! Отговори
Фалито де Гербани преди 7 години
Москов не спомена Ако има държава до 4г. Защото скоро ще затваряме кепенците.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия неща ги слушах преди 20 години.А 4 години са прекалено малко за такъв амбициозен план, ЖП трасетата трябва да се построят наново, сегашните не позволяват такива скорости.
24
3
 
15
 
! Отговори
ббг преди 7 години
Пак Южнас България! А Северна кучета я яли. Не разбирам защо се прави това?
23
2
 
0
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Не съм аз.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искат Бдж да е на печалба първото което трябва да оправят е Разписанието на влаковете КОЛКОТО ПЪТИ СЪМ ИСКАЛ ДА ПЪТУВАМ С ВЛАК НИКОГА НЕ МЕ Е УСТРОЙВАЛО РАЗПИСАНИЕТООще повече че пътуването се превръща в АдКогато влакът пристига два пъти по бавно от Автобус до крайната точкаТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО ИСКАТ БДЖ ДА ФАЛИРА ЗА ДА СЕ РАЗПРОДАДЕ НА БЕЗЦЕНИЦА
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново ще се работи в Южна българия. А ние от Северна какво да правим? Да направим стачка ли?. В страната има опасно разминаване между развитието и инвестициите в северна и южна България, което рано или късно ще ни излезе скъпо.
20
2
 
3
 
! Отговори
Дете на демокрацията преди 7 години
И тати каза, че ще ми купи колело, ама... друг път !
19
4
 
7
 
! Отговори
началото на края преди 7 години
Пожарникарят: За какво са ни влакове? Като си имаме магистрали? Че асфалтираме и бедежето! И влаковете че фърчат с 200 километра в час по асфалта!
18
2
 
7
 
! Отговори
Хахахаххахахаха преди 7 години
Баси смехО. Това нема какд а стане просто. Хахаххахахахааа
17
2
 
18
 
! Отговори
БЛА БЛА преди 7 години
Те и сега правителствените джипове хвърчат с 200 км/ч по магистралите.Само лозунги, които не водят нищо след себе си. България има нужда на първо място от качествено образование, здравеопазване, правосъдие и законодателна власт, другото е прах в очите на хората.
16
3
 
2
 
! Отговори
Професор преди 7 години
до 18Айде бегай да обираш мандри. Не си ми на нивото да се занимавам с теб.