Обвинената в расизъм политоложка не чувства вина

Мирослава Димитрова не подкрепя отворените граници в Европа
13 май 2016 10:22,
32
Обвинената в расизъм политоложка не чувства вина
Снимка: Bulgaria ON AIR

Обвиненията срещу мен са неоснователни, надявам се делото да бъде прекратено. Това каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR политологът Мирослава Димитрова, която беше подведена под отговорност от австрийските власти по обвинения за насаждания на национализъм и расизъм във Facebook.

Още по темата

Тя информира, че вчера се е явила на разпит, който е продължил близо час и половина. По време на разпита са ѝ били предоставни доказателства под формата на скрийншотове на постове от профила ѝ в социалната мрежа.

"Не мога да влизам в детайли, защото сега ще бъдат представени протоколите за разпита до прокуратурата, която ще реши дали да продължи делото", обясни Димитрова.

"Това трябва да е бил човек, който доста часове е прекарал, следейки профила ми. Това са 10-15 неща като мои публикации, мнения и снимки", продължи тя.

Според нея предоставените доказателства не я уличават в насаждане на идеи, свързани с националсоциализма: "Това бяха колажи без коментар, които биха могли да се интерпретират по този начин", допълни тя.

Димитрова беше категорична, че не се чуства виновна. По думите ѝ тя подкрепя изявена патриотична позиция, "за нацията на суверенните държави и срещу Европа на отворените граници".

Политологът заяви, че е против безконтролното преминаване на мигрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
Щом не иска да са отворени граници в Европа,нека хубавицата се върне в ***.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българин (коментар 9)К'во да се пра'и не всеки мо'е да е убавец!Да не говорим, че и огледалото често има мнение доста по-различно от нашето...
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е само Ориана Фалачи. Има и Тило Сарацин, който преди 2-3 седмици издаде нова книга за тъпотиите на ислямизацията на Европа и наглостта на Меркел.
18
1
 
3
 
! Отговори
? преди 7 години
А статийчето да не би да е опит да ни се каже на нас, граждани в държавата, в която свободното слово е само пожелание и химера, че трябва много да внимаваме дали лижем достатъчно политкоректните за деня теми и хора и дали освиркваме в общия хор тези, които ни се казва, че трябва да сочим назидателно с пръст?
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ориана Фалачи има прекрасни книги по въпроса как Европа допусна и подкрепи разпространението на заразата "терористична емиграция" в Европа.Единици просто печелят лично средства, продавайки Европа и собствените си държави на прииждащите орди от Азия. Но късогледството им не им позволява да видят, че гори собственият им дом и че те с глупостта си подпалили и съседните и няма къде избягат сами!
16
2
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 7 години
НЕКА, ПОНЕ НИЕ БЪГАРИТЕ, НЕ ПОВТАРЯМЕ СТАРИТЕ СИ ГРЕШКИ.Порочния лозунг "Македония на Македонците" измислен от коварния английски политик Гладстон и възприет от "ДАСКАЛСКОТО" ВМОРО съсипа Българската идея за Македония и е в основата на всичките беди. Толерантността на ВМОРО (ВМРО) в Македония бе равносилна на самоубийство.Тъпият АНТИРАСИСТКИ лозунг "Македония на Македонците", който е възприет буквално от даскалското ръководство на ВМОРО, довежда до неописуеми страдания и днешната антична шизофрения.
15
4
 
21
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Браво, Мирослава, поздравления за смелостта да изразите и защитите една позиция, която битува в съзнанието на мнозинството от хората в Европа и у нас!Та я диаметрално противоположна на думите и поведението на платените лакеи - политици, които продават за лична изгода интересите и на държавата и на целия ни континент!
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Експерти експерти.... Зависи кой е направил скрийншотовете. Ако са от нотариус, с дата и подпис са си живо доказателство. Въпросът е, че не е правилно за лично мнение и то такова, което не е ксенофобско, да бъдеш разпитван и дефакто "тероризиран" от властите и то при положение, че мнозинството мисли по същия начин, не е особено демократично..... Добре дошли в демократурата на Европа
13
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕ СИЧКИ СЕЛАНИ СА РАСИСТИ И МРАЗИЯТ ДРУГИТЕ ДА СИ СЕДЯТ ПО СЕЛАТА ТОВА СА ХОРА КОИТО СЕ НЯКОИ Е ВИНОВЕН ЗА НЕШТО КОЕТО ТЕ НЕМОЖАТ БИЛО РОМИ ЕВРЕИ ДАЖЕ И ТУРЦИ
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
To пък големият проблем, ако си расист. Като че в това има нещо лошо. Всеки може да бъде такъв, какъвто си поиска, стига да не пречи на другите.
11
6
 
15
 
! Отговори
ционистчето Довид преди 7 години
Единственият вид национализъм, който е позволен на европейска територия, е ционизмът. Разберете го! Няма място за европейски национализъм, защото този вид национализъм е довел до смъртта на 6 милиарда евреи.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво на жената!
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До колкото знам това се прави и в Германия - кажеш ли нещо против гостите на Мама и хванат ли те можеш да понесеш някои последствия. Свобода на словото няма. Всичко в социалните мрежи се трие и се модерира когато немците пищят против любимците на Меркел.
8
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да не подкрепяш ислямизацията на Европа!!! Мохамед (мир на праха му) казва Европа ще БЪДЕ МЮСЮЛМАНСКА.
7
3
 
9
 
! Отговори
STANDARTENFUHRER преди 7 години
DEUTSCHLAND UND RUSSLAND UBER ALLES !!!
6
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми права е. Интересно защо никой не отива в Саудитска Арабия, Кувейт, Бахрейн, Катар, Дубай, а се е запътил към Европа. По-близки страни като вероизповедание, манталитет, разбирания. Защото ги знаят какво представляват и само в Европа ги търпят! Само в Европа на някой могат да му дават пари, че камилата, магарето, слона, носорога, лъва... са спрели да се изхождат пред колибата му. Бежанци от какво? При наличие на европейска безработица се вкарват хора за да подбиват условията на труд.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мирослава Димитрова - австрийската националистка! Доживяхме, признаха ни за част от голямата немска нация!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1, зависи от съда. Аз познавам неплатежоспособен човек осъден от български съд на три инстанции по голословни заявления на един жалбоподател с помощта на не присъствали на мястото на събитието свидетели - пострадалият им бил разказал за случилото се.
3
35
 
7
 
! Отговори
beks1 преди 7 години
на такива задължителна ефективна присъда,само нашия народ има толкова много омраза към всичко и всеки,сякаш само те заслужават да живеят бай-***.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тези ситуации нашия народ е рекъл "бий самара, да се сеща магарето".

Спонсорирани публикации