Гергина – унижавана, използвана, но... влюбена в сводника си!

Жената проституира за Марто Дебелия от половин година
3 юни 2016 11:00,
73
Гергина – унижавана, използвана, но... влюбена в сводника си!
Снимка: flickr

В сряда се проведе зрелищна полицейска акция в Благоевград. Задържани са сводникът Мартин Филипов, по-известен като Марто Дебелия, лежал в затвора за трафик на жени, както и двама полицаи, на които е плащал такса "спокойствие". Арестите идват, след като момичета, принуждавани да проституират, най-после се оплакали в полицията.

История на Гергина, една от труженичките на Дебелия, разказват майката и сестрата на момичето. Засега само те са намерили смелост да говорят.

Гергина е майка на четиригодишно дете, от София. Учила е до 11 клас, а от половин година проституира за Марто Дебелия. Намира клиентите си в интернет. Продава се за 100 лв. на час и 500 лв. за цяла вечер. Така се запознала и със сводника си. Още в началото той започнал да я заплашва, твърдят близките на момичето.

Още по темата

"Отива като клиент. Тя му отваря вратата и той казва: "Ти знаеш ли кой съм аз. Аз съм Мартин Филипов. Хубаво ли работиш? Знаеш ли, че мога да ти строша кокалите за това, което го правиш и не си плащаш на никой. Оттук натам трябва да плащаш, за да живееш", разказа сестрата на Гергина.

Момичето трябвало да обслужва колкото се може повече клиенти. За нея обаче не оставала и стотинка. Половината пари отивали при сводника, а другите - при съпругата му. Гергина й плащала, за да се грижи за детето й, докато проституира.

"Стигала е и до 1500 лева на ден. Примерно с десетина или примерно с петима по два-три часа. Или с двама по цяла нощ и след това за нея реално няма нищо. Трябвало е да предлага всичко на всеки. Имаше един случай тя ми беше споделила, че един клиент й беше дал кокаин и й давал по 100 евро на лента да шмърка. Не е искал друго от нея", разказа още сестрата.

Тя допълни, че Гергина правила няколко опита да избяга, но всичките били неуспешни. Не посмяла да се оплаче и в полицията, защото знаела, че там Марто Дебелия се ползва със закрила. Близките й не крият, че момичето се влюбило в сводника си. Отчуждило се и обърнало гръб на близките си.

Майка й смята, че дори и в момента Гергина не приема, че е жертва на своя сводник. Чакала с нетърпение да го пуснат от ареста. Мъжът на Гергина пък я изоставил заради професията й. Майка и е подала жалба в Агенцията за закрила на детето и временно получи правото да се грижи за внучето си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Примерно с десетина или примерно с петима по два-три часа."???
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говорите така, сякаш никъде другаде освен у нас няма мафия, корупция, проституция..Това дори не са български думи. Живели ли сте в държави, където е легализирана? В Амстердам може да се дрогираш, да потърсиш платена легална любов, садо-мазо, суинги и т.н. И това събира всякаква ***, особено от черни мюсюлмански страни с пари, разнасят се болести, щото те момичетата и да са с прегледи, клиентите им не са, мъкнат девойки насила и ги заставят да се продават, вие това ли искате?! Свърталище?!
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 62Май не си много запознат/а с тази дейност. Моя позната беше замъкната на сила в чужбина (едвам се измъкна) където уж е легална, все тая същата работа нашенци сводници там и си набират кадри от тук. Не трябва да я легализираме а да я премахнем. Но това няма да стане никога, хората са похотливи.
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е така от 100 години в БГ и са замесени полицай,адвокати ,прокурори,следователи.Естествено за тях секса не се плаща а бандите със рекетьори се увеличава винаги ипо времето на ГЕРБ ! Корупцията и неспазването на закона са традиция !
51
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задай си въпроса, зашо токкова години това явление съществува, но никой не иска да го регламентира, просто е) защото така държат момичетата зависими, обикновено им казват 'и ти си в кюпа", там където тоеа е регламентирано, просто сутеньорите стават безработни-ФАКТ
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 60На теория може, но надали, нали знаеш как стават нещата в България. Все едно сега няма "уж" честни бизнесмени който си въртят тъмните сделки(да не давам примери всички се знаят). Толкова ни е болно обществото, че това още повече ще влоши нещата.В един идеален свят може би, но тук и сега, не.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това че регламентираш проституцията, незначи че лефитимиралш сводничествоото, точно обратното
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 58Да и вместо сутеньорите да ги осъдят ще станат честни бизнесмени с предани служителки. Това ми звучи като някаква пародия и не мога да го приема.
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега по-добре ли ти е, когато виждаш такива момичета по пътишата, а около тях гравитиращи полицаи охранители, по-добре ли тти е, когато отидеш със семейството си в някой хотел, а в лобито няколко "маши' с мазен сутеньор около тах? Това трябва да се регламентира, къде, кога и как... Що се отнася дали може една такава жена да е добра майка, може и да е добра, може и да не е, но вярвай ми, решението на една жена да стане проституткa никога не е кесно
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 54Не няма да се знае, като много други неща в нашата родина. Пак всичко ще е тъмна индия . И ако някой като тоя Дебелия си узакони бизнеса веднага напускам тая държава.
45
3
 
8
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Принципно тя се е самоунижила още когато е започнала да се продава в интернет. Но това не означава, че на разни мутрафони им е позволено да влошават положението допълнително. Тази дейност трябва да се регламентира и ограничи. Не може да се извършва във всеки град и всеки квартал. А ако властите нямат точна статистика на замесените лица, няма и как да помогнат на тия, които я извършват под принуда. Нито могат да спрат трафика, или контролират приходите.
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тая история единствената жертва е детето, защото то не е имало възможност да избира майка си. Жената е избрала сама да стане ***, всъщност проблема и е, че и прибират заработеното, иначе тя и преди да попадне на въпросния бандит, е вършела същото. Което си е неин проблем, не на обществото. Така че, няма никакъв смисъл да се занимават хората с историята и. Колкото до протекциите над бандита, ами то и децата вече ги знаят тия неща, ама реакция някаква от управляващите - не.
43
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жена съм, но съм за легализацията по няколко причини.1. Ще се знае кой къде и при какви условия може да работи. А не да се насилват 14-15 годишни момичета да изкарват пари.2. Ще има редовни медицински прегледи и регистрация (т.е. ще намалеят и болестите и броя на малолетните).3. На организираната престъпност ще и спаднат доходите.И изобщо целия бизнес ще излезе на светло.Защото проститутките никога няма да изчезнат, но е по-добре да има някакъв контрол.
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм от тия хора (вярваш или не съвсем обикновен служител съм).Легализацията само ще улесни повече жени да практикуват професията и няма да оправи нещата, не мисля че една проституираща жена е пример за добра майка. Някои хора като имат легален бизнес все едно че не крият данъци, не перът пари и какви ли не други измами. А ти да не си данъчен случайно.
41
2
 
3
 
! Отговори
До 48 преди 7 години
Интересно сега като не е регламентирано, няма жени, които да работят това ли? Има с тая разлика, че паритр сега отиеат за подхранване на тъмни структури, това оо-добре ли е? Ако утре забраним хазарта, залозите ще изчезнат ли? Знам че има хора за които сегашното положение е много печелившо, може и ти да си от тях)
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДа много правилно няма жените да имат деца и семейства ами ще работят като *** за някой (дебел) Скоро и бързо ще се оправим.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е ако се регламентира сутеньорите, полицаите охранители и всички по веригата к'во ще правят, естествено че всички те са скат запазване на сегашната ситуация, иначе хазарта е много по общественно опасно явление от проституцията
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАха за да си ходиш легално и да не те е страх че ще те хванат. Схванах ти мисълта.
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яките българи направиха много българки ***. Хич не ни се свидят жените !
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 43Дано никога някой като теб да не взима решения за нещо такова!