Който може, си го може! 10 бона заплата за Пенка

Г-жа Белева е шефка на инспектората на здравното министерство
3 юни 2016 07:07,
120
Който може, си го може! 10 бона заплата за Пенка
Факсимиле: "Труд"

Шефката на инспектората на Министерството на здравеопазването Пенка Белева получила близо 10 000 лв. заплата за месец. За март тя е изработила над 100 часа извънреден труд и е начислено възнаграждение от 9795,85 лв., става ясно от фиш за заплатата й, с който "Труд" разполага.

Индивидуалната месечна заплата, вписана във фиша, е 3 700 лв. , към тях са добавени и още 1350 лв. за минал месец. Нанесени са и три графи за извънреден труд – първата за 87,27 часа – 3210 лв., втората за 13,11 часа – 551 лв. и още 984 лв.

При регламентирана 40-часова работна седмица това означава, че чиновничката е била неотменно в министерството по 12 часа на ден. Любопитно е как са начислени 3761 лв. към заплатата на шефката на инспектората за въпросните 100 часа извънреден труд, след като в Закона за държавния служител е записано, че продължителността на извънредния труд за година не може да надвишава 150 часа, а за месец - 30 часа. Там е предвидено за седмица да не се работи повече от 6 часа извънредно.

Белева освен шеф на инспектората оглавява и директорския борд на Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс.

Депутати на няколко пъти са предупреждавали, че има явен конфликт на интереси и че не е редно да се съвместяват двата поста - контрол над дейността на лечебните заведения и на шефовете им и в същото време да оглавяваш директорски борд, но Белева продължава да е и на двете места. Коментар от МЗ по казуса няма.

Оказва се, че когато главният секретар на здравното министерството Пламен Кенаров отсъства от работа, най-често го замества Пенка Белева.

За сравнение в момента премиерът Бойко Борисов се подписва под 4700 лв. месечна заплата, а президентът Росен Плевнелиев получава 5600 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представете си каква ще е пенсията и?
15
0
 
21
 
! Отговори
681 преди 7 години
Е де, не плачете за мизерните заплати на премиера и президента, а веднага ги вдигнете!
14
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КЪДЕ ГЛЕДА ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА, ТРЯБВА ДА СЕ ГЛОБИ РАБОТОДАТЕЛЯ ЗА ГРУБО НАРУШЕНИЕ НА КОДЕКСА НА ТРУДА.ДОБРЕ ПОНЕ, ЧЕ ОТПУСКИТЕ СИ Е ВЗЕЛА ЖЕНАТА, ЧЕ ИНАЧЕ ЩЕ СЕ ИЗКРИВИ ОТ РАБОТА.
13
0
 
38
 
! Отговори
edin преди 7 години
Няма лошо да ги взима,стига да ги е заработила!А в последното силно се сьмнявам!В това е проблема!
12
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе шивачките, не стига, че работят повече от 10 часа - работят извардено и в неделя, бавят им заплатите, и на куп за пет месеца, пак не ще стигнат кака Пена??? Баси държавата, баси народа с душа робска!!!
11
5
 
10
 
! Отговори
РВ преди 7 години
До 14.По принцип си прав за ачлността на българина. Но от друга страна, всеки ще си пази местото и няма да си рискува заплатата за 5 бона подкуп. Мисля даже и че продуктивността ще се вдигне защото няма да има мисленето- за 700 лв толкова. Не казвам че не трябва да има контрол над чиновниците.
10
3
 
40
 
! Отговори
лн? преди 7 години
И кво?Като заплатите им станат по 20,30 бона месечно нямало да има корупция?Хахаха !Знаете ли колко струва само да купиш едно евтино ферари за абитуриентския бал на детето?Ами малък замък в Швейцария и къщурка в Калифорния?За никъде няма да им стигат 20,30 хиляди месечно.
9
0
 
34
 
! Отговори
До рв преди 7 години
Това , че с такива заплати се пресичала корупцията е измишльотина именно на този,които ги взимат.Не знаеш ли, че човек е ненаситен, колкото повече в зима, толкова повече искам.
8
0
 
34
 
! Отговори
Ганчо преди 7 години
Браво г-жа Белева. Вие сте пример за нас. Вие сте наше знаме, наш идол и всички трябва да работим така, че да окрадем бедната България по-бърже. Браво. Вие не сте човек по своята издръжливост, Вие сте Иля Морумец /спомняте ли си кой е той/ АКО НЕ -ТОВА Е ЧОВЕКА КОЛОС СПАСИЛ МАТУШКА РУС ОТ НАШЕСТВИЕТО НА ТАТАРИТЕ. Браво, евала, аферим и честито.
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отиде зелника . Кой пък и го даде . Премиера с тая малка заплата не е мъж на място.
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радан Кънев:Няма по-нагла и всеобхватна корупция от тази в здравеопазването!
5
2
 
44
 
! Отговори
se преди 7 години
Браво на Пенка ЕВАЛА ! Дай боже всекиму да краде герберската държава законно.Работи жената! С много труд се става много богат.Та гледайте какви коли се карат по улиците и какви купони и оргии се въртят в почивните дни.Те са дела на трудолюбиви хора.Евала.Бачкай българино да забогатееш !Но не с домати а с ръкавели и далавери.Евала Пенке ,евала Бойко.....
4
14
 
31
 
! Отговори
РВ преди 7 години
Ами добре е хората на високи позиции да печелят пари. Не виждам какво лошо има в заплата 80-100 хиляди лева на година. Така се пресича корупцията най- лесно. Лошото е че масово хората работят за по 6-7 хиляди годишно и няма средна класа. Бизнеса е задушен, всичко и всеки минава на отчет към краля слънце, и докато той си трупа милиардите, хората гладуват. Е, има и превилегировани късметлии като Пенка...
3
3
 
45
 
! Отговори
милица преди 7 години
при този нисък стандарт на живат в бг , да вземаш такава заплата , си е меко казано дебелоочие , но ние сме виновни , стоим ,траем си , а те си вземат държавни пари , живеят си охолно ...
2
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е затова българите ще бъдем най-бедните Европа. Докато позволяваме баницата да се яде само от привилигировани. Не е вярно , че няма пари в държавата. Истината е че се дават или по-точно взимат от едни и същи крадци ..... и тази госпожа е една от тях( с големите кореми и *** )
1
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пак добре че не е работила по 25 часа на ден