Който може, си го може! 10 бона заплата за Пенка

Г-жа Белева е шефка на инспектората на здравното министерство
3 юни 2016 07:07,
120
Който може, си го може! 10 бона заплата за Пенка
Факсимиле: "Труд"

Шефката на инспектората на Министерството на здравеопазването Пенка Белева получила близо 10 000 лв. заплата за месец. За март тя е изработила над 100 часа извънреден труд и е начислено възнаграждение от 9795,85 лв., става ясно от фиш за заплатата й, с който "Труд" разполага.

Индивидуалната месечна заплата, вписана във фиша, е 3 700 лв. , към тях са добавени и още 1350 лв. за минал месец. Нанесени са и три графи за извънреден труд – първата за 87,27 часа – 3210 лв., втората за 13,11 часа – 551 лв. и още 984 лв.

При регламентирана 40-часова работна седмица това означава, че чиновничката е била неотменно в министерството по 12 часа на ден. Любопитно е как са начислени 3761 лв. към заплатата на шефката на инспектората за въпросните 100 часа извънреден труд, след като в Закона за държавния служител е записано, че продължителността на извънредния труд за година не може да надвишава 150 часа, а за месец - 30 часа. Там е предвидено за седмица да не се работи повече от 6 часа извънредно.

Белева освен шеф на инспектората оглавява и директорския борд на Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс.

Депутати на няколко пъти са предупреждавали, че има явен конфликт на интереси и че не е редно да се съвместяват двата поста - контрол над дейността на лечебните заведения и на шефовете им и в същото време да оглавяваш директорски борд, но Белева продължава да е и на двете места. Коментар от МЗ по казуса няма.

Оказва се, че когато главният секретар на здравното министерството Пламен Кенаров отсъства от работа, най-често го замества Пенка Белева.

За сравнение в момента премиерът Бойко Борисов се подписва под 4700 лв. месечна заплата, а президентът Росен Плевнелиев получава 5600 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
7
 
! Отговори
Kolega преди 7 години
Bravo na drugarkata! Evala, samo taka Pepi.
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Емигрирам в Румъния !
34
1
 
19
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
Ало не ви ли е срам бе, да вземате толкова пари, при условие че минималната заплата в БГ е супер мизерна и повечето хора не могат да я вземат чисто дори...
33
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бас ловя че тази получава и пенсия !
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са те-държавни службички.М/у другото и премиера и президента си вземат извънредни.
31
0
 
4
 
! Отговори
до Бранник преди 7 години
ти не се ли асоцийраш с децата си? мислиииии, че затова сме на този хал!
30
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце, намери ми и на мен такава работа бе ! Много ми харесва ! А пък да знаеш как ще ми паснат тия пари на джобчето ....
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕнженераПравените спирки от предишната власт и досега функционират отлично! Щото са правени от Инженери! А сега, когато ги правят Енжинери, в тях вали вътре дори и когато вън дъждът спре! А и просто пропадат (като една от линията за летището)!Така е , Енжинерино!
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно от всички нас вземат,***.
27
9
 
3
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Тя не е взела от нас пари. Взела е от милиардните заеми, които поколения ще връщат.
26
0
 
13
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 7 години
Всички държавни служители да им се публикуват фишовете за заплати и основанията за получаването им.П.П. Всеки държавен служител да се "чеква" за работното си време и да видим колко работят.Пример: Във Варна Имам наблюдения за АПИ Варна, по цял ден кръстосват улиците, пазара и магазините по частна работа и хоп 17,00 часа всички си тръгват, и колко време работят никой не знае.Апропо, това че са на работните си места не означава, че работят или може би сърфират във фейс бука си и т.н.
25
1
 
17
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Колко се радвам, че не плащам здравни осигуровки в България! Нито стотинка от моя джоб не е отишла за заплата на въпросната госпожа, както и за останалите кражби в здравния сектор. :)))
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тази Пенка излизат интересни неща в нета. Била е шеф на отдел Акцизи в Софийскта митница, карала е Мазерати, отстранена е от работа там и разследвана. За шеф на директорският борд на Специализирани болници за рехабилитация е назначена лично от Москов.
23
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересен факт: Като изчезнах от България, депутатите вземаха 1200 лв заплата, а баща ми 130 лв пенсия. Сега той взема 180, а депутатите 4000 до 5000.
22
26
 
0
 
! Отговори
Енженера преди 7 години
Не ви писна да се оплаквате народе. Че има крадльовци има. И всевишния да си, не може да се опазиш от алчни чиновници. Важното е че схемите се разкриват и крадльовците падат като круши. Жалко само, че още никой не е прибран на топло, но за това е виновна шуробаджанащината. Истината е че в момента в България може и да се краде, но с мярка и не е с такива темпове както е било до преди 5/10години. Факт е че съвсем скоро ще си имаме метро. Метро от което предишната власт беше направила 5 спирки.
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво, ***, Пено?! много бачкаш!!!
20
0
 
27
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Е това е да си на държавна заплата.Никъде в частния сектор няма такова чудо - нищо да не правиш по цял ден и да взимаш 10 000лв.Половината работещи в тая държава са администрация + романите и ще си преизбират едни и същи иначе отидоха привилегии и сладки държавни места!
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да е жива и здрава ГЕРБерастката ! И на ушите пачки с пари да си сложи !
18
0
 
27
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
След като държавата с нашите пари я осигурява на 2600 лева каква да е?
17
0
 
26
 
! Отговори
ined преди 7 години
Те и в БОРКОР две години само вземат големите заплати и нищо не правят за борба с корупцията и източването на здравната каса.