Към Фандъкова за прайда: Забранете или подкрепете!

ВМРО предупредиха, че е възможно напрежението да ескалира
13 юни 2016 11:42,
175
Към Фандъкова за прайда: Забранете или подкрепете!
Снимка: архив Булфото

Дни преди провеждането на София прайд противниците му и участниците в него влязоха в остри спорове.

Общинарят от ВМРО Карлос Контрера призова кметът на столицата Йорданка Фандъкова да забрани гей шествието. Воеводите ще внесат днес официално искането си за това. Те настояват или прайда да бъде забранен, или да бъде изместен в покрайнините на града. От ВМРО предупредиха, че е възможно да се стигне до напрежение и сблъсъци.

В същото време друг общинар в София, Виктор Лилов от партия ДЕОС, покани кметицата да се включи в прайда и така да покаже подкрепата си за хората с различна сексуалност.

Контрера обвини организаторите на гей парада, че с проявата искат да направят заявка за участие в политиката и промяна на основни постулати на обществото. "Парадът се използва за внушения за признаване на брака между еднополовите, за осиновяване на деца от тях, което е в категоричен разрез с българските ценности", каза общинарят от ВМРО пред "Нова телевизия".

Лилов пък обвини, че се опитва да отнема на група хора елементарни граждански и конституционни права. Той се застъпи за еднополовите бракове и допълни, че те са нещо, което няма как да бъде забранено. "Бих искал да поканя госпожа Фандъкова да дойде и да изкаже подкрипата си за прайда. Прайд означава гордост, ние се гордеем, че сме гей хора и искаме равни права. И искането минава през подобни прояви като гей прайда", каза столичният общинар.

Контрера контрира, че подобни прояви не трябва да се провеждат след като по-голямата част от българите са против тях."Защо се противопоставяте на политиката за българското семейство?", попита воеводата общинаря от ДЕОС. “Еднополовите семейства също са български семейства“, отвърна му Лилов.

Общинарят, подкрепящ прайда обвини ВМРО в хомофобия и ксенофобия, а воеводата го прекъсна, че тази лекция обществото я слуша от години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родените хомо са 1%. В момента те твърдят че са 12% . Има гей епидемия. Трябва да се потърсят причини за явлението. Някой от мода, други от химикали от пласмасите, трети от скука. Важното е да се обърне внимание на "феномена" , не е нормално, не е за прайд , а за медицинско изследване
60
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Не разбирам с какво може да се гордеят тези със грешен генетичен код - те са психологични инвалиди. Родени в тяло с всички изправни сексуални атрибути принадлежащти на определен секс.Но с грешка в главата. Сбъркани. И претендират за уважение от обществото ?Въпрос, как педофилията изведнъж на известна дата се превръща в хомосексуалност.има неща които трябва да се доуточнят.
59
0
 
16
 
! Отговори
Да преди 7 години
До Анонимен 51Наистина имам спомени от детството, когато някои извратеняци са се опитвали да ме склонят към подобни мръсотии. За щастие, Бог ме е дарил със здрав разум, за да не се поддам !
58
1
 
17
 
! Отговори
до прайдовете преди 7 години
С тези паради, само засилвате хейтърите. На всяко действие има равно по големина и обратно по посока противодействие. Дразните хората, получавате омраза. Има много, на които ни е напълно безразлично дали Иван и Драган са гей, обаче парадирането им ни дразни. Дразни ме да си пусна радиото и да се *** някой гей за трудностите му и неразбирането , което среща, дразни ме във всички блокове и формати по телевизиатя да има гей активисти, дразни ме , че те са по равни от равните..ей това е.
57
0
 
26
 
! Отговори
българин преди 7 години
До родител 65 Абе ти не разбра ли, че речта иде не срещу това какви са, а срещу тяхната демонстративна наглост и безсрамие !
56
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Европа мъжете играят футбол,а тук си спретват гей паради.То затова нямаме и футбол,де.
55
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано Бог ви върне тъпкано злобата! Да изпитате да имате такова дете!Виж какво , ако един ден , недай се Боже, ми се случи , ще гледам да съм го образовал достатъчно и да съм го отгледал като достатъчно добър човек, че да заслужи уважението на околните си , за това че е кадърен лекар, архитект, инженер.., а не да е безполезен лигльо които да натрапва сексуалната си ориентация и безсмисленото си съществуване на всички околни. На никой не държа сметка какъв е и с кой си ляга. Мяра нямате , това е
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Рожби на усойница", продали душата си на лукавия. Още не знаят тяхната отплата и мислят, че всичко е далече. Но съдният ден ще дойде като крадец и никой няма да се спаси от злините си.
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бре пуснете им бежанците с тях да им се порадват малко, че загорели.
52
0
 
6
 
! Отговори
Усещам преди 7 години
Силно caтaнинско лоби във форума...
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДедоБойкоБорисов е БанкянскиПидал, Фандъкова е СамоковскаЛесбийка! ГЕРБ = ГейскиЕвропейскиРазебанБардак!!!
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше един виц за един момък дето бил жаден , обаче до извора лежала ламята. Оглеждал се момъка , оглеждал се и накрая хванал сабяте и хукнал към ламята. Били се били един час, два часа , никой не надвивал. ПО едно време ламята го попитала: - Ти за какво се биеш?-Искам да пия вода - отвърнал момъкът.- Ами пий, що се биеш?!Та и тия такива, никой не им прави проблем, ама те си знаят тяхното......
49
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забранете, забранете...У вас каквото искате си правете. Нас просто не ни интересува с кого си лягате, целувате и говорите по 23 часа на ден лиготии.. Защо искате публичното ни одобрение?!?!
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само остана да прекръстите София, на Содом. И тогава Божидар Димитров ще обяви че са намерили жената на Лот!
47
4
 
34
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Против съм хора със сбъркани ценности да прокламират своя извратен начин на живот, който не е естествен. Няма нищо против тях само срещу тяхната показност. Против съм гей браковете, след като и теса хора да спазват законите на държавата както го правим и ние. България е малка държава с отрицателен прираст, ако в Европа съ им сбъркани ценностите или искат да си намалят популацията за сметка на ***, които приемат да се оправят.Нас не ни закачайте ние сме други хора.
46
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой какъв е и какъв става, ги определят първите 7 години и двамата родители.
45
4
 
23
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Защо бе натрапници досадни трябва нормалните хора зорлем да ви оказват уважение. Не предполагате ли, че предизвиквате погнуса в тях. Е, поне в тези от нас, които не сме 100% поевропейчени. Щото и ние искаме да бъде уважено нашето емоционално, и сексуално пространство чисто.
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези ги разпаввй на старата ми шапка. Баща-хомосексyaлист и зелен кон няма.Или си баща, или си хомосексуалист.
43
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема ли некой афганец, като оня в Орландо, Флорида, дето натръшка 50 пидали в нощенПидалскиКлуб, да ги прати и тия от ПидалскияПраяд при Аллаха?
42
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много пoмия изсипаха сaтаниcките слуги в безсилието си да затъмнят истината, че пeдepacтията е опасна. Борбата с лукавия тепърва предстои. Слава на Отца, Сина и Светия Дух!Амин!