Към Фандъкова за прайда: Забранете или подкрепете!

ВМРО предупредиха, че е възможно напрежението да ескалира
13 юни 2016 11:42,
175
Към Фандъкова за прайда: Забранете или подкрепете!
Снимка: архив Булфото

Дни преди провеждането на София прайд противниците му и участниците в него влязоха в остри спорове.

Общинарят от ВМРО Карлос Контрера призова кметът на столицата Йорданка Фандъкова да забрани гей шествието. Воеводите ще внесат днес официално искането си за това. Те настояват или прайда да бъде забранен, или да бъде изместен в покрайнините на града. От ВМРО предупредиха, че е възможно да се стигне до напрежение и сблъсъци.

В същото време друг общинар в София, Виктор Лилов от партия ДЕОС, покани кметицата да се включи в прайда и така да покаже подкрепата си за хората с различна сексуалност.

Контрера обвини организаторите на гей парада, че с проявата искат да направят заявка за участие в политиката и промяна на основни постулати на обществото. "Парадът се използва за внушения за признаване на брака между еднополовите, за осиновяване на деца от тях, което е в категоричен разрез с българските ценности", каза общинарят от ВМРО пред "Нова телевизия".

Лилов пък обвини, че се опитва да отнема на група хора елементарни граждански и конституционни права. Той се застъпи за еднополовите бракове и допълни, че те са нещо, което няма как да бъде забранено. "Бих искал да поканя госпожа Фандъкова да дойде и да изкаже подкрипата си за прайда. Прайд означава гордост, ние се гордеем, че сме гей хора и искаме равни права. И искането минава през подобни прояви като гей прайда", каза столичният общинар.

Контрера контрира, че подобни прояви не трябва да се провеждат след като по-голямата част от българите са против тях."Защо се противопоставяте на политиката за българското семейство?", попита воеводата общинаря от ДЕОС. “Еднополовите семейства също са български семейства“, отвърна му Лилов.

Общинарят, подкрепящ прайда обвини ВМРО в хомофобия и ксенофобия, а воеводата го прекъсна, че тази лекция обществото я слуша от години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
12
 
! Отговори
mgs преди 7 години
До Анонимен 53 и 54Аз съм нормален - хетеро-сексуален баща на две деца...И мога да пиша на български, а също така знам кога да използвам малки и големи букви...Пробвай, не боли...
40
14
 
10
 
! Отговори
родител преди 7 години
До АнонименДа, родител съм. И това не се възпитава. Децата се раждат такива. Дано усетите това и вие, пак казвам, злобата се лекува с опит!
39
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партия ДЕОС....мале ,мале има ли регистрация в съда тази партия бе -и какъв им е устава ?Дайте да направим един митинг на хетеросексуалните под наслов -стига хетерофобия ,бъди нормален!!!!Обаче няма да е полтикоректно и Фандъчката ще каже ,че това са излишни демонстрации-друго е прайдчето да го поведе посланика на САЩ с интимната си мустаката дружка!!!!
38
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези утaйки са стигнали дъното, но продължават да копаят. Надяват се да повлекат още хора в падението си, за тяхно лично успокоение. За тяхна скръб трябва да им съобщя новината, че Бог има. И ще си платят. За всичко.
37
30
 
10
 
! Отговори
родител преди 7 години
Дано Бог ви върне тъпкано злобата! Да изпитате да имате такова дете!
36
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ,интересно забраняваме Луков марш ,обаче на гей парада сме най отпред интересни приоритети имаме :D
35
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 18-ти юни Православната църква отбелязва Задушница. Не мисля, че датата е особено подходяща за ществие.. да не кажа, че отива доста отвъд взаимното уважение, обществени норми и морал..
34
12
 
3
 
! Отговори
До 55 преди 7 години
Абе, незнам каква е причината, и не ми пука каква е. Но е странно да се определя като болест. Утре ще се обадиш на началника ти да му кажеш, че няма да отидеш на работа, защото ти е лошо и се чувстваш малко гей. Е, най-малко странно звучи. Най-вероятно нещо се е объркало при зачеването с ембриона.
33
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Огън, жупел и сяра в огненото езеро за вас пpoклeти!
32
7
 
16
 
! Отговори
123 преди 7 години
Бъди различен, бъди хетеросексуален!
31
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се обяви, че *** се смята за болест и следва да се лекува.Нека сме хомофоби и ксенофоби и вскякакви.Стига извратенящини.Вкъщи да правят каквото си искат, но на улицата да се държат прилично. Проявата на передастия на улицата да води до въдворяване в лечебно заведение.Където се намират и разни дето се смятат за Наполеон и т.н.
30
6
 
25
 
! Отговори
ййй преди 7 години
Нямам никакви проблеми с сексуалната принадлежност на хората, но хайде стига с тези паради.. глупави са!
29
3
 
19
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Гражданката на Самоков да си прави гей парад в Самоков!Прайд на български означава и стадо животни. Аз така го разбирам поне в заглавието, което е доста обидно за участниците, на явно някой техен представител го е избрал.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31Тоест - това си ти.
27
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен q"Пpайд"(pride) означава "гордост". "София пpайд" означава ГОРДОСТТА НА СОФИЯ. Госпожо Фандъкова, това ли е гордостта на София ????? Поне името на извpатения теpористичен парад, променете. Иначе вие ще сте ПОЗОPЪТ НА СОФИЯ!!! Кой ви разрешава да каляте по този начин, подмилквайки се на тези същества и на колoизатори, името на нашето, не вашето, родно място! Направете го в родния си Боровец! Там да правят което искат, но да не посягат на честта на града, преживял хилядолетия.
26
4
 
19
 
! Отговори
морски преди 7 години
Това са европейските ценности.
25
8
 
23
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Като гледам снимката все млади хора.Нима всичките са обратни?Едва ли.По-скоро са платени *** паради.Това е американска политика и няма място в България!
24
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странен народ е това българския, навсякъде корупция, безнаказаност, покачващи се цени, ама той тръгва да припява на 2 партии които искат да се пошуми сега малко около тях че уж срещу парад. Сякаш като минат 1000 човека с някакви знаменца не знам какв ще им стане. Това турско робство и после и соца не прощават...
23
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуста дряновица неокастрена ...Абе къде са футболните агитки ...те сега има терен за изяви ако ги сърбят ръцете ...Да се обединят и ги ...подхванат ...мааллеей що матрял за тепане има ! Аз съм на години ,ама още по женско налитам и се не давам ...тия да им се чудиш откъде се пръкнаха толкова амбреажни бе ?
22
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прайд е група лъвове. Кой определи, че група *** са лъвове?