Дълга казарма за неграмотните!? Кубинки и за жените!?

Наборникът щял да е евтин за държавата – 400 лева на месец
Обновена: 7 юли 2016 10:04 | 7 юли 2016 10:00,
199
Дълга казарма за неграмотните!? Кубинки и за жените!?
Снимка: архив, Bulphoto

ВМРО ще внесе законопроекта си за връщане на задължителната казарма. В него се предвижда службата да продължава 6 месеца.

Двойно по-продължителна ще бъде казармата за младежи, които имат някакви религиозни съображения и не могат да носят оръжие или са неграмотни, обясни още Красимир Каракачанов.

Той допълни, че в казармата ще могат да влизат и жени – на доброволен принцип.

Още по темата

"Наборната служба ще излезе много по-евтино от поддържането на професионална армия. Един наборник ще струва на държавата 400 лева, а в момента, за професионален войник, се отделят около 1200 лева", пресметна още председателят на ВМРО.

Вчера стана ясно, че от воеводите искат да се раздели да се раздели военната служба на "наборна" като задължение на гражданите за участие в отбраната на страната и "професионална", изпълнявана на основата на договор.

Промените в законите предвиждат различни хипотези за изпълнение на задължителната военна служба, като базовата е за срок от 6 месеца за младежите, навършили 19 години и има варианти за алтернативна гражданска служба за период от една година.

Отделно воеводите искат началната военна подготовка да стане задължителна в средните училища, а тези които пропускат занятията там, да посещават специални курсове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
0
 
! Отговори
до 76 преди 7 години
Познавам човек служил в такова поделение-с гордост разказваше как посред нощ бил на пост и като чул съмнителен шум изстрелял 4 пънителя на посоки.След което дощли и останалите от караула и те постъпили така.На сутринта видяли каква са я свършили-избили са стадо овце които са били жадни-бутнали оградата и тръгнали към реката да пият вода!Е,това сигурно операция проведена от хора със специално шлифовани мозъци!
140
1
 
1
 
! Отговори
да ама не преди 7 години
През 1966-та френският президент генерал дьо Гол отива на посещение в СССР.Брежнев го води на полигон където и двмата наблюдават изстрелването на SS 18.Тази ракета на запад е известна като "Черният Сатана".Генерал дьо Гол попитал Брежнев каква е тази ракета и той му отговорил,че една стига за цяла Франция.Дьо Гол гледал уплашено към ракетата,но Брежнев го успокоил,че точно тази не отива във Франция.Три месеца след това Франция излиза от НАТО.Трябва ни техника,не бройка воиници!
139
2
 
0
 
! Отговори
до 161 преди 7 години
Като говориш за Наполеон кажи поне истината,че е влязъл в Русия с 600 000 войника,а са се спасили едвам 10 000.Е,това ли е велик пълководец?????Добре де нали САЩ и Русия имат много големи,добре обучени и отлично въоръжени армии.Защо тогава ядоха бой като за световно в Афганистан.И излязоха оттам с мнооооого наведени глави?Американците преди това не ядоха ли бамбука във Виетнам?Кастро не направи ли за смях "елитните" им командоси в Залива на Свинете?
138
1
 
1
 
! Отговори
кечаскер преди 7 години
хи-хиуж сте македонци,пък прайте български работия всичкото кир строй се на балабатума,кой изяде на агент иван русенското варено
137
1
 
8
 
! Отговори
Еврика! преди 7 години
За аскера настина ще са нужни париВместо държавата да се излага с тези 400 лв месечно, нека да направи друго - да спре помощите на здравите, млади, но мързеливи лица от онова малцинство и да ги прати да работят по мините и в земеделието.И ето ти пари за войската, дори няма да усетим, че нещо ще се отделя допълнително от хазната!
136
1
 
0
 
! Отговори
Dublin преди 7 години
..a za diadoto na KRALIAT-SLUNCE specialno sum pital vuzrastni zeni ot Bankia...Kazano mi be, ce si e padal po kursko iznasilvaNE i tova e bilo v osnovata na sluckata s nego...
135
2
 
9
 
! Отговори
Dublin преди 7 години
До крайМайките как вият сега против казармата - сакън да им не стресира лигльото. Пълна противоположност на майката на Гоце Делчев. Като разбира че е убит казва "Нека всички жени да родят по един такъв син пък нека ги трепят"......az puk poznavam semeistvo ot Petric, v koeto maikata po onova vreme e broila LICNO...18 pendari na Jane Sandanski, da ne krade i iznasilva dusteria i /mestna krasavica/...Ta v tozi tekst na misli...koi kakUV e BIL i kavuv kumir e stanal...
134
2
 
2
 
! Отговори
СинКестен преди 7 години
Ура, най-после цдна-то ще може отново да краде юношите на всички отбори.
133
1
 
0
 
! Отговори
Dublin преди 7 години
Nali se sestate, ce tove e resenie na AMBASADATA..., sestaite se za kakvo ni gotviat...Nasite XXXX.. sa gotivi za potupvane po ramoto i vuv voina da ni vkarat...,nacelo s PRECEdenta...
132
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има професионална армия и доброволна казарма, желаещите атеисти и религиозни да се записват там. и вместо за въшкарници и нашивки, по-добре да вложат парите в модерна техника.
131
3
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Евтино щяло да бъде. То и каруцата е по-евтина от мерцедеса ама дали върши същата работа. По добре да въстановят строителни войски , че братята роми поне да научат някой занаят освен кражбите и правенето на деца.
130
1
 
7
 
! Отговори
алаброс преди 7 години
викнете паси да ни обясни защо ни трябваше професионална армия, че позабравих.а ненчо с липсващия мозък, вместо да повтаря като папагал какво му казват господарите, да предложи в сащ да вкарат задължителна казарма, да видим какво ще стане.
129
10
 
3
 
! Отговори
край преди 7 години
Проблема на демократичните българи е че за да разберат нещо елементарно трябва да минат години и държавата да катастрофира челно няколко пъти. Хубаво си живучкаме сега -казарма ни не трябва. Ние като не щем да си пазим страната ще се намерят такива дето искат да я пазят ОБАЧЕ няма да е наша.
128
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Двойно по-продължителна ще бъде казармата за младежи, които имат някакви религиозни съображения и не могат да носят оръжие или са неграмотни, обясни още Красимир Каракачанов."С една дума си кажете - трябват ни всякакви религиозни кукувци и неграмотни индивиди, които лесно да усвоят новата идеология - "Русия е нашия най-голям враг", като в крайна сметка създаде "армия" (по-скоро *** някаква) за защита на чужди интереси, най-вече на САЩ.
127
1
 
8
 
! Отговори
отново простотия ... преди 7 години
след простотия !!!!! казармата е за държави където има държава - ред спокойствие за гражданите ... управление работещо за спокойствието на гражданите .... полиция която ги пази ... а тук държава няма - само магистрални *** ...
126
1
 
3
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До LOL Лолчо, истинската армия се проверява само в бой. Стига си хленчил за платените бойци. Ако не са разбрали, че това им е работата, да си ходят при мама. И не липсата на екипировка, а собствената им некадърност е причина за лошото им представяне там.А мястото ни е точно там където сме, въпреки дългите лутания и окупации.
125
8
 
4
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Ф.С.В Голяма част от казаното от теб е вярно, но може би си забравил, че по-вероятно си служил пак не на България, а на великия голям брат-СССР. Пак беше същото, само че тунеядците бяха други. Според стратегията на руснаците, нашата армия тррябваше да издържи около 24ч., т.е. пак си беше пушечно месо, но и нямаше никакъв избор. Може би си бил политкомисар в армията и ти е било добре, но на мен ми беше втръснала просъветската пропаганда. КПСС-БКП.
124
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то може ли нещо умно да излезе от Каракачанов. Толкова се е охранил, че си е повярвал много.
123
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
400 лв на месец????Тази казарма Освиенцим ли ще се казва?
122
4
 
10
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Не се вързвай на лъжите на доносника Каракачанов. Трябва да има някакво военно обучение за младежите, но не непременно казарама, както му се привижда на него. А тази сума 400 лв просто е една гнусна лъжа, изсмукана от пръстите. За един имигрант се плащат 1200 лв за примитивните условия, които им предоставят.