Шест проекта за учебник по история за V клас

Учебници ще се избират в 1716 училища из страната
12 юли 2016 14:44, Красимир Ангелов
4
Шест проекта за учебник по история за V клас
Снимка: Булфото, архив

Шест от внесените общо осем проекта за нов учебник по история и цивилизации за пети клас са одобрени от комисията, оценяваща съдържанието, графичния дизайн и полиграфическото изпълнение, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Одобрените проекти на учебниците са на издателствата "Анубис", "Булвест 2000", "Даниела Убенова-Даниела Биланска", "Просвета Плюс", "Просвета - София" и "Св. Георги Победоносец".

Оценителите смятат, че проектите на издателствата "Питагор" и "Архимед 2" не отговарят на изискванията на държавния образователен стандарт за учебниците.

Представители на издателствата са получили възможност да се запознаят със становищата на оценителите. Така те ще могат да отстранят бързо пропуските и да отпечатат проекти, които ще бъдат представени първо в МОН, а след това - оценявани от учителите.

Учебници ще се избират в 1716 училища в страната. Очаква се процесът да започне в началото на август, отчитат от МОН.

В комисията по оценяване на съдържанието на проектите са участвали 7 души - учители, преподаватели и научни работници от БАН, както и експерт от РИО. Други шестима души са оценявали графичния дизайн и полиграфическото изпълнение на учебниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: МОНисторияучебници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
Пълна простотия. Куцо и сакато пише каквото си ще, а после децата виновни! Я още 6 да направят!