Синът на Гошка напусна работа, внучката иска нова кола, веднага

Българката спечелила от лотото с автоматично генерирани числа
5 авг 2016 11:22,
74
Синът на Гошка напусна работа, внучката иска нова кола, веднага
Снимка: кадър, Youtube

Синът на 61-годишната Гошка, която спечели близо 68 млн. евро от испанската лотария, вече е напуснал работата си като шофьор на камион, пишат испанските медии.

В понеделник, щом разбира, че са станали милионери, той си довършва курса, разтоварва камиона в Мадрид и отива при родителите си. Уведомява компанията, че напуска и край на дългите часове по горещия асфалт в кабината.

Съпругът на Гошка Марин обаче решил да поработи, тъй като му оставали няколко месеца до пенсия. Гошка, Марин и двамата им синове от плевенското градче Искър заминали за Испания преди 15 г., за да търсят прехрана.

Още по темата

След като получиха чисто 54 млн. евро по сметка, след удържаните данъци от печалбата, Гошка и семейството ѝ се скриха от публични изяви от опасения за сигурност. Те живеят в Кинтанар дел Рей, провинция Куенка, под наем на един етаж. Градчето е с 8000 жители и се намира почти по средата между Мадрид и Валенсия.

Преди да заминат за Испания, Марин бил 15 г. шофьор на линейка и няма човек, който да не го познава в Искър. Съседът, който държи ключа за къщата им, Никола Мирчев, разказва, че семейството е много добро и трудолюбиво.

"Съдбата ги награждава с тези пари", казва той пред "24 часа" и се надява, че с тях ще може да помогнат за откриване на нови работни места в Искър. "Дано Гошка и Марин да помогнат за създаването на старчески дом тук", си пожелава Мирчев.

"Това е много голяма сума и по-скоро е тежест", разсъждава другият съсед Владимир Василев. Той живее и работи като шофьор на ТИР в Сеговия. Дошъл в България за отпуската със семейството си. И той играе тото редовно, но не е печелил. Какво би направил с печалба като на Гошка? Казва, че има голямо семейство и би раздал на всекиго по малко.

Василев познава съпруга на Гошка Марин, израснали заедно. За Гошка казва, че имала проблеми с краката и от 3-4 г. не работи, а помага за внуците. Не смята, че те има какво да направят за градчето, но ще е добре, ако дарят някакви пари. Синовете на Гошка и Марин са млади хора и вероятно със спечелените пари ще отворят своя фирма, разсъждава Василев.

Какво ще направиш, ако ти паднат 68 милиона от небето? Ще напуснеш ли работа веднага? Тези въпроси занимават и много испанци в последните дни. Новината за българката, събудила се милионерка от билет в лотарията "Примитива", запали въображението на съгражданите ѝ. Те продължават още по-настървено да се интересуват от лотария, тото и всякакви хазартни игри с надеждата също да ударят джакпота.

Числата, с които се позлатява Гошка, са 34, 28, 30, 11, 32 и 24. Те са били избрани автоматично от машината при покупката на билета. Допълнителното число е 25, а номерът на жокера – 7265676.

След като се отделят 20% за испанската хазна, която прибира 1/5 от всяка печалба над 2500 евро, Гошка получава чисто 54 398 826 евро и 24 цента.

Единственият човек, който е спечелил повече пари от нея в лотарията "Примитива" в историята на Испания, е жител на Барселона, който удря 101 724 559 евро и 10 цента в тегленето на 15 октомври 2015 г.

Внучката на Гошка, Белен, незабавно иска нова кола. "Богати сме!", вика тя.

Сега предстои целият род да се събере и да реши какво да прави с милионите. Финансови консултанти ще дават акъл на семейството как е най-добре да постъпят, за да се радват дълго на охолен живот. Най-важното е парите да се разпределят между суми в брой и покупки на стоки, имоти и инвестиции за бъдещето, казва един от тях.

Кметът на Кинтанар дел Рей вече си направи устата, че е хубаво част от гигантската печалба да бъде инвестирана за нови работни места в градчето, което е приело българските гастарбайтери.

За момента е ясно само, че парите са внесени веднага в банка, а Гошка и близките ѝ са се покрили. Започва лято на неспирна фиеста за тях, смятат медиите в Испания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: ИспаниятотоГошка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
16
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Каквито ще да са хората,при тоя късмет на ***,ще останеш ли да бачкаш за кифла и две бири на ден?
44
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ромката трябваше да спечели се пита ядосан един бьлгарин?!?
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе казваха., че пари при пари отиват. Още един аргумент, че може да се вярва на западните лотарии. Да си ги харчат както искат! Аман от завистници и специалисти по инвестиции в тоя сайт!
42
2
 
22
 
! Отговори
Стефчо преди 7 години
Ще напусне работата естествено,ако *** има 60мил евро ще бъдеш ли *** бачкатор на надник?
41
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на бас че тия след две-три години няма да са по-богати,отколкото преди да спечелят милионите!!!
40
2
 
26
 
! Отговори
... преди 7 години
Кажете направо номера на апартамента на мутрите..помиярии долни очилати
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ся последно ромка ли е таз?да знам,дали да ми пука или нйе...
38
5
 
15
 
! Отговори
Алекс 1 преди 7 години
Някой ми разказа анекдот, за възрастен човек -/ Гошко или Тошко/ - все едно.Та, въпросният късметлия, спечелил от лотария милиони и дал парите за построяване на луксозна обществена тоалетна. Обяснил:"Да ми пикаят на късмета!".Това, в кръга на черния хумор. Другото - не искам да живея в страх, не знам как да" стопанисвам" товар от роднини, просяци, мафиоти и използвачи...Страх, стрес...приспивателни!
37
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука никой няма да повярва, обаче проблема си е техен: ТЕЖЪК ЖИВОТ ГИ ЧАКА ТЕЗИ!!! Нито един "тото милионер" не е получил щастие.
36
4
 
26
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До АнонименЯвно не си запознат с инвестициите.Ти би загубил/пропилял също тези милиони.Затова бизнесмените не играят тото а въртят бизнес. Бедните хора сънуват просо пускат тото (пари на вятъра) и в редките случаи когато спечелят реално не знаят какво да правят парите и го профукват. В Случая сумата е доста голяма и вероятно трудно ще се профука , но разни печалби от 1-2 милиона заминават.
35
0
 
14
 
! Отговори
Край преди 7 години
Добре съгласен съм не след 10 след 20 г. ще допиват последния апартамент купен с парите. Много пари са може и да не успеят за 10г.
34
10
 
31
 
! Отговори
Край преди 7 години
Лотария "Примитива" то си е казано че е за Галошка. Сега веднага всички ще спрат работа. До пет години цялото и семейство ще е пропиянчено, наркоманизирано изтрепано с лъскави коли пр. След 10г. наследниците и ще допиват последния апартамент в Мадрид купен от тия пари. Пари за които не си готов са живо наказание.
33
0
 
18
 
! Отговори
Шматко фон Хамургси преди 7 години
Гошка да си намерят место първо за живот където да са на сигурно место ! После да мислят къде да скътат кинтите и да инвестират в що годе доходен бизнес не в акции ! Колегата отдолу дава добра идея с инвестицията в недвижими имоти в Германия но в западната част не в източна защото в нея живеят бедни пенсионери .
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да са живи и здрави.Аз бих купил 10 луксозни къщи в Германия за 15 милиона и да взимам сигурен наем от къща по 5000 евро на месец или общо 50 000 евро.Бих купил и 1 голям магазин който да дам под наем.И на всеки в семейството по една къща и кола.Останалите пари бих инвестирал във злато макар и със много ниска печалба е сигурна инвестиция за бъдещето.Но те си знаят.
31
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметът на Кинтанар дел Рей вече си направи устата....., що за израз е това, малко стил, изказ...все пак сте медия, новинарска.
30
2
 
46
 
! Отговори
Пуйката преди 7 години
Сега баба Гошка ще види истинските лица на индианските си роднини ... особено младите ЛАКОМИ ЛАКОМИ ама нямат спирка ! ! ! Не я обичат нея а парите й ... жалко найстина .
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30Само пари не са достатъчни да живееш като Цар!!И акъл трябва.А нито Гошка нито ти имате такъв.Хубавото е че ти нямаш пари защото ако имаше като Гошка ....2-3 години и си АУТ(В гроба)!
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да вземе да купи два нови самолета Грипен, тука паметник ще й направят :)
27
4
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
необразованото семеиство ще попилее всичко бабата да си оправи зьбите докатопарите не се изхарчат
26
3
 
24
 
! Отговори
Копанарите... преди 7 години
Но както е прието при ромите веднага напускат работа и искат да харчат без сметка.Много хора биха направили същото без значение от етноса.Бедните и простички хора реагират така на паднали от небето пари.Дано си живеят някъде на спокойствие, но силно се съмнявам.