Захлажда се, вълни до 2,5 м удрят плажовете ни

Ще има краткотрайни валежи, гръмотевици и вятър
8 авг 2016 07:46, Анисия Иванова
4
Захлажда се, вълни до 2,5 м удрят плажовете ни
Снимка: Булфото, архив

Вълни до 2,5 метра удрят плажовете ни от днес.  Днес ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Югозападна България и Горнотракийската низина ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Според прогнозата на НИМХ над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над източните райони времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен североизточен вятър, който временно ще се усилва.

Максималните температури ще са между 29° и 34°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над планините облачността ще е значителна. Над масивите от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 15°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Дрико яхатана преди 7 години
Нормално е, мине ли Преображение, започва да идва есента и се вижда края на сезона. Обикновено първото сериозно захлаждане е по-късно около 20-25 Август, но се случва и да подрани.
1
6
 
0
 
! Отговори
Н преди 7 години
Нито вълни има нито вятър . На едното място пише че вълните ще са 4 м . Абе вие добре ли сте изобщо ???? Морето е супер спокойно .