Само едни 4 милиарда лева и... пътищата ни бомба

Толкова трябват, за да бъдат приведени шосетата в отлично състояние
53
Само едни 4 милиарда лева и... пътищата ни бомба
Снимка: Булфото, архив

Четири милиарда лева са необходими, за да бъдат приведени в отлично състояние републиканските пътища на България.

Още по темата

Става дума за ремонтни дейности, а не ново за строителство, обяви председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който участва в представянето на информационния сборник "Пътищата на България" в сградата на Камарата на строителите в България.

По думите на Лазаров най-трудният период в пътното строителство у нас е бил в началото на 90-те години, когато инвестициите в сектора са били почти нулеви. По думите му пък през 2015 година е имало истински бум.

"Недофинансирането на сектора продължава и досега", отбеляза Лазаров, цитиран от БТА. Той все пак изрази надежда, че с въвеждането на тол системата страната ще има средства планово да прави ремонти на пътищата, а не само да "кърпи дупки".

Шефът на АПИ посочи още, че според него до края на 2020 година е оптимистичната цел да бъде приключен Лот 3 на магистрала "Струма".

"Срокът е реалистичен, но има много бюрокрация и юридически хватки по изместването му", отбеляза председателят на пътната агенция.

Той бе категоричен, че всеки ден, в който тол системата не влиза в действие, е загуба за българските пътищата, но си е чиста печалба за фирмите.

По повод проблем с недостиг на месечни винетки по местата за продажба в страната Лазаров информира, че в четвъртък ще бъдат отпечатани нови 20 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако нашите "партньори, приятели" хамериканците не ни крадяха златото, не ремонти, ми нови пътища можехме да си построим.Потърсете в нета статиятаДънди добива злато и мед в Челопеч за $1,5 млрд, внася в хазната $0,023 млрд
31
1
 
1
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
Специалиста по бомбите е Путин.
30
0
 
2
 
! Отговори
MR. MOSTOV преди 7 години
АБЕ къде е МОСТА ????? СИЛИСТРА- CALARASI???? Румънците си првят бизнеса!!! А ние до дуваме!!!! Защо???
29
1
 
22
 
! Отговори
Бомба преди 7 години
От 4 милиарда само 1 милиард отиват за ремонт на пътища ,останалите са за проекти консултация и в по големи джобове
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*все едно е гръмнала бомба
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да напомня, че четири милиарда лева са нищо пара - наскоро едни хубави хора обраха една хубава банка с почти четири милиарда, после ние, редовите данъкоплатци платихме сметката и.....нищо! Нищо! И до днес един осъден няма заради тази кражба!Липсата на каквато и да е реакция от страна на българските граждани означава само едно - сумата е незначителна за тях!;)
26
1
 
17
 
! Отговори
До 31 преди 7 години
Аз затова реших да нямам деца, за какво само да се мъчат сред такива олиго-френи и да плащат за последствията на същие олиго-френи преди тях :D Е, от образованите малцинства са заредили за българската система да има, роби малко, да им бачкат, бежанската интелигенция и тя идва, овчарите да му мислят :D
25
0
 
7
 
! Отговори
wc преди 7 години
NYGNI SA 6 MILIARDA DVATA DA SI GI PRIBERETE ZA DGOBNI
24
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 25 години вършеене на върха на властта на агентите на дс и възпитаниците на комунизма мн над тия 4 млрд са могли да се вложат в държавата вместо да се открадат, ама е...цяла държава дупка.
23
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам какъв е проблема Мутрата да дръпне още едни 20 милиарда заем, та да ги закръгли поне на 50. И без това няма неговият внук да ги плаща, а вашите - тези на овчето стадо, което блее доволно докато го стрижат и е...т.
22
3
 
10
 
! Отговори
Байфидан преди 7 години
А гати колко шарана са се хванали на тази новина. Някой си, казал си нещо хипотетично и сума ти ***.и. са се изпразнили с кой каквото му скимне.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе на кой са му нужни пътища. Дай тия пари в АЕЦ да ги вложим, че хората ток нямат.
20
4
 
30
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
Малко уточнение герберският крадец иска по 4 милиарда годишно в продължение на 10 години за да оправи пътищата на България. И таман ще опапкат 40 милиарда и пътя който са ремонтирали първата година ще е за нов ремонт. Шайката Герб е уникална организирана престъпна група за кражби просто чупят всички рекорди. С 40 милиарда може да се построят две атомни централи с 4 реактора и пет газопровода
19
0
 
20
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Пътят не е необработен диамант - да го шрифоваш и той да светне веднъж за винаги - за векове !! Пътят иска постоянна грижа и поддръжка. Тя се изразява най-вече и единствено върху бързото и ефикасно отводняване на платното на пътя !! Не разбирам защо упорито се изкърпват пътища, когато банкетите са с 15-20 см по-високи и при валеж водата стои на платното ,докато не се изпари ! За занемарени и липса на водостоци и канавки - да не говорим! Така както я караме и 400 млрд НЯМА ДА СТИГНАТ !!
18
0
 
21
 
! Отговори
Ко? Не! преди 7 години
Вие тези милиарди от Тунджа с кофата ли ги загребвате?
17
2
 
25
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
До Йо:) При Тиквата има два вида лични плащания. 1-во, когато плаща с чужди пари - т.е. с наши и със заемни. Тогава е щедър и широкопръст. 2-ро, когато плаща с личните си пари, когато е стиснат и хленчи, че е бедняк. Например нали щеше да връща парите за полета с хеликоптер до стадиона на Лудогорец? Върна ли нещо - не се разбра. Иначе като споделя простотиите си по телевизора и на фейсбук, журналистите го отразяват моментално.
16
0
 
12
 
! Отговори
Николай преди 7 години
И ще караме без Винетки нали ?
15
1
 
19
 
! Отговори
Вероника преди 7 години
***, не сте написали цялата истина. Лазаров каза ЧЕТИРИ МИЛИАРДА НА ГОДИНА
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3 години да не крадат и пътищата ни ще са БОМБА.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯМА ДА СТАНАТ БОМБА А ОЩЕ ПО БОМБАНДИРАНИ!СЕГА СЕ ЧУДЯТ И СУЧАТ КАКЪВ НОВ ДАНЪК..ТАКСА..ГЛОБА ДА НИ ИЗМИСЛЯТ УЖ ЗА ПЪТИЩА А ДА ГИ ОТКРАДНАТ И ИНВЕСТИРАТ В ТУКАШНИТЕ И ЧУЖДЕСТРАННИТЕ СИ ИМОТИ!ЗАГУБЕНА ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВИЧКА ОТ ЧЕТВЪРТИЯ СВЯТ!