Топлофикация "дере" промбирани радиатори с по 1000 лв.

Начисляват сметки при неработещи топломери
9 авг 2016 08:30,
24
Топлофикация "дере" промбирани радиатори с по 1000 лв.
Снимка: архив, Bulphoto

"Топлофикация София" дере с огромни сметки и семейства, които са пломбирали радиаторите си, пише в "Телеграф".

Това е заради угаснали топлинни разпределители. Дружествата се възползват от законовото изискване дори върху затапените радиатори да има работещ топломер. Ако батерията му е изгаснала, се начисляват сметки, както при максималното потребление.

Домакинство от кв. "Надежда" е било изненадано с 1000 лв. изравнителна сметка, въпреки че през целия изминал отоплителен сезон радиаторите в жилите им са били пломбирани и студени. Топлинният счетоводител  максимално потребление , защото разпределителите върху радиаторите били с изтекъл срок, угаснали и не били подменени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
4
 
! Отговори
Какво прави “Техем“: преди 7 години
Поискахме да ни сменят уредите за топлинно счетоводство с такива, които могат да се контролират отвън, без да ти влизат в жилището и без да са длъжни да те предупреждават кога ще минат да отчитат - това лишава и мошениците от възможност да правят шашми с радиаторите си.И знаете ли какво се случи после?Техниците от Техем започнаха да ни звънят по телефоните и да питат: Какво ти показват уредите? Кажи, да запишем, та да не се разкарваме!На какво прилича това, бе?!Протестирахме, ама нейсе..
22
1
 
2
 
! Отговори
Вальо топлото преди 7 години
Ще плачете за мен.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избори идват трябва пари да се намерят за купуване на ромски гласове
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има и още един начин да паднат сметките - издебвате отчетника когато идва да отчете общото потребление от общия топломер в мазето, хващате го там 5-6 души и го принуждавате да пише наполовина от показанията. Ако отказва или се прави на герой или мрънка нещо - бой до премаляване, ама с мокри хавлиени кърпи, че не оставя белези. После заключване в мазето за 2-3 часа и пак. Какъвто и да е герой, ще предпочете да си спаси кожата, а така вашите сметки за парно намаляват драстично и вие сте доволни.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много сгодно обяснение на топлото.Ами че тез топломери немат ли поддръжка осигурена от този които ги отчита- 20 лева-30лева без ДДС за две минавания годишно включени в цената, а ако има трето - 30 лева допълнително се заплаща.Така няма да има манипулация. Сега ако реша в началото на сезона да махна батерията и да я слож в края - чия грижа и контрол е моето действие. Държава стимулираща кражбите и панаирите -това сме ние в момента.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като угасне дисплея на топломера се сменя батерията, това е грижа на собственика на имота. Ако не се отчита консумация, как ще докажете, че не сте държали вентила на максимум цяла зима?
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В днешно време, когате се краде на поразия, разумнто решение е плащане според кубатурата - както си беше преди.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статията е лъжа разбира се. Топлофикация не определя индивидуалните суми за плащане, а общата сума за блока.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът не е в Топлофикация, там пишат каквото им изпратят топлинните счетоводители. Махайте си фирмите за топлинно счетоводство и ще ви светне пред очите, вярвайте ми. В нашия блок и четирите входа се отказаха от фирма за топлинно счетоводство и сега плащаме далеч по-малко, почти наполовина. Защитете се бе хора !!!
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май отдавна е време да се направи пълна ревизия на Топлофикация, а също и на топлинните счетоводители. Някъде потъват едни пари.
13
1
 
7
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Докато не си махнете радиаторите или не си махнете фирмата за дялово разпределение - все ще патите и ще плащате повече и повече. Веднъж откажете ли се от фирма за топлинно счетоводство, тогава идва спокойствието.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има частично решение. Събира се целия блок или целия вход и правите подписка, че се отказвате от фирма за топлинно счетоводство и отивате пряко пък Топлофикация. Подписката се внася в досегашната фирма и също в Топлофикация, вземате входящи номера от двете места. Смятането става на кубатура. Оттам нататък нямате проблем. Ние така направихме преди 4 години, топлото на макс и сметките паднаха с поне 25-30%, че и повече. Рядко има сметка над 100лв и доплащанията са в рамките на 30-40лв за сезона.
11
2
 
8
 
! Отговори
пешо преди 7 години
до оплакващия се от бруната - така е, такъв е законът, такова ви е потреблението. плащате на равни вноски, бичите парно и после защо има сметка. не разбрахте ли, че докато сте с радиатори и докато вярвате на тези, няма да се оправите. аз се отоплявам на конвекторна печка и плащам по 70 лева зимно време - толкова плащам и за парно дето не ползвам.
10
2
 
21
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Поредната малоумщина! След като ползваш тяхна услуга, редно е поддръжката на уредите да е за тяхна сметка. Не е редно да изискват от клиенти 20 лева! Като не работи си е техен проблем, не мой...аз ползвам услугата и не ме интересува как се осъществява отчета.
9
1
 
13
 
! Отговори
правопис преди 7 години
Какво е "промбирани радиатори". Взимайте си промбите и отново на учлище.
8
1
 
11
 
! Отговори
Гиньо преди 7 години
А бе при тия сметки направо се учудвам защо тогаз за инженер с опит Топлофикация дава 700 лв./мес. И викат "нямаме пари, защото сме общинско предприятие"!
7
1
 
6
 
! Отговори
до Някой по долу преди 7 години
Идеята на ТЕЦ- а не е лоша ,но проблемът идва от трудностите за засичане и тъй като не са много държавите където все още работи този модел липсват нововъведения.
6
1
 
22
 
! Отговори
само тоягите преди 7 години
Ама то ние хората сме виновни,а не топлофикация и правителство.Докато сме търпеливи това положение ще продължава да безкрай!
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропаднала евроатлантическа територия
4
2
 
15
 
! Отговори
Продълж. на 2 преди 7 години
В БРУНАТА ни обясняват, че правителството наредило през януари и февруари да се плащат сметки, по-ниски от реалната стойност на потреблението, та затова сега си прихващали съответните суми.Добре де, ама нас това не ни засяга! На нас през цялата година, ежемесечно ни взимаха едни и същи суми, изчислени на базата на потреблението ни от миналата година, а то е било почти същото през зимата на 2015/2016 г.! Така че, тази разпоредба на правителството не ни засяга!Дадохме възражения, пък да видим.