Фризьори въртят черна борса с коса за онкоболни

Жени дарявали косите си, но салоните ги продавали за екстеншъни
11 авг 2016 08:30,
8
Фризьори въртят черна борса с коса за онкоболни
Снимка: Reuters, архив

Фризьори въртят черна борса с коса, дарена за онкоболни, пише в. "Телеграф".

Вместо за перуки на пациентки, част от кичурите отиват за екстеншъни на баровки. Порочната схема разкрили пред изданието жени, които редовно се разделят с плитките си в името на благородната кауза. Те предупредили, че салони за красота примамват дългокоси клиенти с обяви, че студиото им участва в кампания в помощ на болни от рак.

Злоупотребата трудно може да се докаже, но стилисти, пожелали анонимност, казват, че имат колеги, които печелят на гърба на болните.

Далаверата се вихри с пълна сила през лятото, защото навън е горещо и жените лесно се навиват да носят къса прическа. Те броят 15-20 лева за нова визия, после оставят косата си в салона, удовлетворени, че помагат на човек в нужда.

В случай че се поинтересуват къде точно е отишло дарението им, получават обяснението, че салонът работи с фондация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
БЕЗОБРАЗИЕ !!! преди 7 години
Как да забравя звънливото гласче на племенницата си, която пожела да отрежат нейните искрящи, мек, дълги руси коси, за да се направи косичка за болните дечица, защото тяхната им е опадала - така им била обяснила госпожата.Чия ли куха к/венска кратуна красят сега тези великолепни детски къдрици?!И ако до това дете стигне новината как е било злоупотребено с алтруистичния детски жест, как ли ще промени мисленето на нашето момиченце? Каквото и да им обясняваш, децата умеят да мислят критично!
5
0
 
2
 
! Отговори
До 5 - и през соца, преди 7 години
на доброволни начала давахме какво ли не, да не говорим пък да уж доброволния безплатен труд!Никой не знаеше къде отиваха подаръците, които редовно ни караха да подготвяме и носим в училище - за децата от някоя братска социалистическа страна /ние не получихме подаръци от неизвестни задгранични другарчета/. След време пък започнаха да искат точно определени суми в брой от всяко дете, за да бъдели купени подаръци за задгранични другарчета.Започнахме работа - волни пожертвования за какво ли не!
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До:2 Само ми припомнете моля кога през комунизма се е случвало това,а това че онкоболните ги ползват за всякакви машинации не е ново за демокрацията.Така добре си въртят далавери на техен гръб че не е истина.Само дето още официално не са заявили че лечението им трябва да е нспълно платено от тях самите,за да могат определени министри да се налапат още.
3
0
 
1
 
! Отговори
Нели преди 7 години
Затова не се ходи във фризьорски салон! Има и други места, където не правят пари на гърба на болните.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той Господ си знае работата, ще им покаже какво е да си онкоболен и да се подиграват с теб.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ne gi e stam besbojnizi tova demokraziata na gerb