Ловешкият клошар, наследник на милиони в зелено, издъхна

На 53 г. Иван Хитов угаснал след тежка борба с алкохола
17 авг 2016 09:07,
29
Ловешкият клошар, наследник на милиони в зелено, издъхна
Снимка: "24 часа"

Известният ловешки клошар Иван Хитов, който б един от наследниците на $1 млн.е починал на 11 август. 53-годишният мъж получи наследство от лели от Америка, но така и не успя да похарчи парите си.

Той е починал на 11 август в държавната психиатрична болница в града, след тежка битка с алкохолизма, съобщи "24 часа".

Още по темата

От залежаването развил и бронхопневмония - постоянно поддържал температура. По време на престоя си в болницата бил настанен във ВИП стая - обгрижвали го като заможен човек, в какъвто се превърна преди 3-4 месеца.

Иван се прочу след разкритието, че 48 българи наследяват 1 321 293 долара и 1 цент. Толкова оставили сестрите с български корени Ан и Мери Петроф.

Родителите им Неда и Атанас Петрови били от ловешкото село Казачево. Първа през 2009 г. починала Ан, а през 2011 г. на 97 г. я последвала и Мери. От 14 юни 2012 г. общото им състояние се съхранявало в американската банка "Колинсвил".

И за наследството, а и за чековете на негово име, клошарят научи в края на миналата година. Въпреки това той живееше в изоставена вила до зоопарка в Ловеч заедно с 10 кучета и котарака Иванчо.

Беше най-атрактивен от наследниците и с най-интересна съдба. Макар и дипломиран зооинженер, той по своя воля се изхранваше от контейнерите за смет повече от 15 г. Настървено бранеше независимостта си, не приемаше помощ от никого и най-вече от брат си, който е директор на гимназията за чужди езици в Ловеч.

"Първата ми работа, като се опарича, е да си купя боксониера - повече не ми трябва. Докато пристигне чекът, ще обикалям из града да търся жилище. Ще го обзаведа, а с останалите пари ще отворя дребен бизнес. Ще имам друго самочувствие, ще потърся работа", мечтаеше Иван в началото на годината.

Оплакваше се, че преди да е видял и цент, братя по съдба почнали да му искат пари. Допълни, че може и книга да напише. "Ще я озаглавя "Беден-богат", казваше той.

Сред другите претенденти за американското наследство са общински съветник от Левски, бивш журналист от Бургас, адвокат, бизнесмен и журналистка от София, както и дузина пенсионери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Лека му пръст на човека, имал неосъществими мечти . Лека му пръст.Но по този повод, бих казал. Книгата, Богат-Беден , вече е написана от Ъруин Шоу . По би било реалистично , мечтаната книга, да я е озаглавил: САМ СРЕД ГЛУТНИЦАТА ВЪЛЦИ.
18
0
 
5
 
! Отговори
До Черен Дроб преди 7 години
Недей да се тровиш с трансметил и да пълниш гушите на фармацефтите а *** в билкова аптека до Лъвов мост и поискай билки за изчистване на черен дроб, пиеш 20 дена *** на изследване и ми се обади да видим резултата. Айде със здраве.
17
0
 
5
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 7 години
До СоциологПрав сте,при нас това наследство никога,при никакви обстоятелства не би стигнало човечеца.Жалко,че не успя да му се порадва
16
0
 
2
 
! Отговори
До Черен Дроб преди 7 години
Ти за хепатитен вирус не си ли чувал?
15
1
 
5
 
! Отговори
черен дроб преди 7 години
хайде сега напише една статия за черния дроб.не пия, не пуша и по жени не ходя... Алат, Асат, ГГТ са завишени. 5 кутии трансметил изпих и нищо не помага.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето клошари са психично-болни. А за "собствена воля" при психично-болен е безсмислено да се говори. При тях мозъка работи СРЕЩУ тях самите.
13
1
 
8
 
! Отговори
Аристотел преди 7 години
Философски погледнато наистина се е "изхранвал" по своя воля от контейнерите. Не по нечия чужда воля. Просто е прекалено цинично да се казва така пряко истината. Журналиста е подходил без капка лицемерие и състрадателност.
12
2
 
20
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Нека почива в мир поредният достоен българин загинал в последствие на ГЕНОЦИДА който се води от 1944 9-ти септември над българският народ и територия !
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам доста такива съседи от най различни възрасти.Единственото което мога да кажа след дълги години съжителстване с тях е ,че умират твърде бавно.
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Данък наследство е 800 бона.
9
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Макар и дипломиран зооинженер, той по своя воля се изхранваше от контейнерите за смет повече от 15 г....."По своя воля, ама ДРУГ ПЪТ! Такова нещо само при капитализма и демокрацията може да стане! Аз познавам много интелигентни и образовани хора които ровят по кофите. Все хора с професии, които по някакво стечение на обстоятелствата са останали на улицата.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"той по своя воля се изхранваше от контейнерите за смет повече от 15 г. Настървено бранеше независимостта си, не приемаше помощ от никого"Това вече си е постижение достатъчно да осмисли един живот, което е непосилно за 99% от хората.
7
0
 
39
 
! Отговори
ванко преди 7 години
Мисля,че всеки завършил основно училище с 3,50 може да стане писач "журналист" в Днес БГ
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СтефчоВъзможно е тези 48 човека да не наследяват равни части. Макар че, както и да ги делиш тези милион и триста хиляди, няма как някой от 48-те да стане милионер, освен ако не са завещали изрично само на него повече от 80% от сумата.Но за един клошари няколко десетки хиляди да получи, пак ще му се видят несметно богатство.Жалко, че не е успял да се порадва, Бог да го прости.С неговата част сигурно ще се облажат останалите наследници.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време прочетох нещо,което вярвайте ми много ме впечатли.Че дори и най богатият понякога трябва да се превърне в клошар или просяк,за да надвие егото и гордостта си.
4
0
 
28
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
тая сума е поделена между 48 човека бе абдали писачески.....милионер ли е човек с 25 хиляди долара??
3
1
 
36
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Обикновените и свестни хора у нас нямат много възможности за съпротива на заобикалящата ни действителност.В повечето случаи си остават неразбрани.
2
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново и в нашето село имаше един такъв , и на два пъти идваха роднините от Германия да го вземат с тях ,а той винаги отказваше. Накрая спряха да го търсят и тъй си отиде в мизерията ,но щастлив по своему
1
6
 
20
 
! Отговори
1 преди 7 години
Да му построят тоалетна, за да му пикаят на късмета!