Сребърната Мирела Демирева: Винаги съм си вярвала!

Нямала търпение да покаже българското знаме на целия свят
Обновена: 5 сеп 2016 10:16 | 5 сеп 2016 10:10, Камелия Цветанова
30
Сребърната Мирела Демирева: Винаги съм си вярвала!
Снимка: БТА

Сребърната медалистка в скока на височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро Mирела Демирева се прибра у нас след поредното си състезание. На летището тя застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да сподели своята емоция и да разкаже за бъдещите си мечти.

Още по темата

Тя призна, че всяка една тренировка, всеки един скок, всяко едно упражнение е било мисълта за Олимпиадата.

Демирева посочи, че сега еуфорията е много по-голяма, защото е заедно с близките си хора.

"Те са част от моя път и нямам търпение да го споделя с тях", категорична е спортистката.

По думите й, когато е чула, че печели медал, първата и мисъл е била да види треньора си и да вземе знамето на страната ни.

"Бях малко емоционална, тъй като чувството на благодарност беше много силно. Поклоних се. Благодарих му и показах българското знаме на целия свят", споделя Мирела.

За треньора си тя посочи, че й е било трудно да смени навиците си, които е градила толкова години, но се радва, че са се напаснали и се разбират с него.

"Не трябва да съм емоционална. Всяка стъпка си има точно определено време и място. Това беше трудно за мен, но изключително много работя със себе си", допълни още Мирела.

Тя каза, че в Холандия усеща липсата на семейството и приятеля си, но е успяла да намери среда и нови приятели там.

"Харесва ми Холандия, харесват ми хората. Всички са изключително солидарни един към друг. Много е спокойно", заяви спортистката.

Относно контузията й през 2009 година тя сподели, че винаги си е вярвала.

"Родителите ми бяха до мен. Треньорката ми Лили и приятелят ми най-вече".

За бившия си треньор и раздялата им Мирела каза, че боксуването на едно и също място я е принудило да вземе това тежко решение.

За тренировките в Холандия спортистката ни разказа, че там е видяла нови и интересни упражнения.

Във връзка със славата и отношението, което тя получава Мирела смята, че "по-скоро се променя външната среда, отколкото тя отвътре. Повече хора те познават и имаш повече привилегии, което е странно".

Тя сподели още, че очаква от себе си повече, отколкото другите. "Свикнала съм да се справям", категорична е Мирела.

"Когато пробвах за първи път скок на височина, разбрах, че няма нещо, което да ме отклони от това желание", заяви спортистката.

Относно образованието си Мирела каза, че в момента пише дипломната си работа и въпреки че учи "Публични политики", никога няма да замени спорта за политиката.

Още новини четете в Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Роло преди 7 години
Прилича ми на Джар-Джар Бингс :)
19
1
 
1
 
! Отговори
G. Novakov преди 7 години
Boje,kolko duhovni invalidi ima na tozi svqt,Boje!
18
5
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Плащам четирицифрена сума данъци на месец. Имам право да плюя, когото си поискам от тези, които се субсидират от моите данъци. Гореспоменатата "медалистка" е тотална дупка и спечели по случайност в едно слабо състезание.------------------------------------------------------------------------------------Да те успокоя професоре, момичето от години се подготвя в Австрия и работи там, за може да се състезава и не лежи на твоите данъци. Така че обратно в дупката и викай по жена си и децата...
17
5
 
5
 
! Отговори
Петров преди 7 години
Това моме акъла и май няма много връзка с езика и. Какви ги плещи само ще помислиш че е някаква световно известна звезда с поне няколко световни титли. Под 2 метра медал на Олимпиада е по добре са си мълчиш а не да тръбиш сам(а) колко си велик(а).
16
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плащам четирицифрена сума данъци на месец. Имам право да плюя, когото си поискам от тези, които се субсидират от моите данъци. Гореспоменатата "медалистка" е тотална дупка и спечели по случайност в едно слабо състезание. Повече това девойче медал няма да спечели, ако не се скъса да тренира, а тя няма да го направи. Относно какво съм постигнал аз- да кажем, че много в зимните и ракетните спортове. Но приоритетите ми са други, не спорт. Защото пари от спорт правят най-добрите, аз не съм от тях.
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно, патриоти! Взема 200 000 лева, изчезва и следващата Олимпиада няма да Ви излага.Ще излага Холандия. Иначе 1,97 са достойни за Монреал 1976 г. Акерман, Симеони, Бикова, Майфарт и други се смеят. Забравихме покрай Стефка една родна красавица която стигна 207 см,, но олимпиадата 1984 г. я бойкотирахме. Людмила Андонова.
14
7
 
5
 
! Отговори
пламен преди 7 години
Държава ни е пълна с олигорени като всички, които пишат против нея от всички коментари досега.
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Името и фамилията на Маринела са ромски по произход.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плюнковците веднага налазват всичко позитивно. Да се удавите в храчките си дано
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мирела откажи се ,българите нямат средства да ти плащат прищявките.Видно е ,че не ставаш ,1,97 е смешна височина а ти едва ли някога ще скочиш два метра,по скоро ще си обелиш гърба в летвата.Ако искаш подскачай но за твоя сметка.Нямаш талант за държавна издръжка
10
9
 
6
 
! Отговори
без преди 7 години
Браво Мирела, даваш ни самочувствие.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помня в спортното имахме един Иван щансгист ,европейски шампион със 45 кила пред втория,та вчер в пансиона по коридорите надбягваше лекоатлетите,хахаха сбъркана работа ,1,97 тва височина ли е бе ей,хаха и на каква цена само
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изключително момиче! И аз съм от Стара Загора и съм имал възможност да наблюдавам развитието и! Страхотна - и като спортист, и като човек
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиленце ,не мислиш ли ,че куците ти подскоци много скъпо излизат на българите ?
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На живо има страхотни очи.като те погледне и сърцето ти спира за миг
5
7
 
4
 
! Отговори
2 преди 7 години
Боли *** фара как са пише дали със едни ли с две н,важно е че тази не е това за която ни я предлагат.Има ли значение как се пише ?За мен няма,то от тез дет пишат да те е страх щот окрадоха държавата и ни натрисат таки ва като тази за спортен елит
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мирела е Млада на 27 мухахахахаха 1,97,толкова скачат във всеки физ култ салон
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мирела е млада, бъдещето е пред нея. На следващата олимпиада може да се цели в златото. За Влашич не се знае, а Рут Бейтиа със сигурност няма да участва.
2
8
 
11
 
! Отговори
Бахур преди 7 години
До Анонимен"ПосредствеНа, посредствеНи" се пише с единично "Н". Като те чета се убеждавам, че вярно ни е ниско нивото. Момичето е постигнало 1,97м, а ти глупостта си не можеш да надскочиш.
1
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Посредсвенна е като спортист,взе медал със много късмет на юношеска височина от 1,97,сега едва ли не герой ще я изкарат.Пълна комплексарщина.Толкова ниско е нивото във държавата вече ,че ни натрапват посредственни хора за герои едва ли не