Бежанците у нас: В ограничена зона за движение!

Петя Първанова: Ако мигрант не бъде интегриран, става заплаха
19 сеп 2016 14:07,
62
Бежанците у нас: В ограничена зона за движение!
Снимка: БТА

Движението на бежанците у нас ще се ограничи в определена зона и няма да е възможно в цялата страна както е в момента. Това обяви председателят на Агенцията за бежанците Петя Първанова, която участва в конференцията "Бежанската криза - национални рискове, регионални измерения и мерки за овладяването й".

Новият режим на движение ще бъде установен с промени в Закона за убежището и бежанците.

Още по темата

"Миналата година бежанците от Сирия не създаваха такива проблеми както сега кандидати за убежище от други националности", каза още Първанова, цитирана от БТА.

Тя обясни, че ролята на Агенцията за бежанците е да помага на тези хора и да гарантира сигурността на българските гражданите.

"Не можем да гарантираме, че лицата, искащи международна закрила, ще създадат проблеми или не", каза още Първанова.

Тя припомни, че от 10 септември вече съществува първото помещение от затворен тип за кандидати за убежище. Там се настаняват хора само в определени случаи, когото лицето може да се укрие, или при нарушение на обществения ред.

Служители на Агенцията редовно правели и срещи с бежанците и им обяснявали редът в страната, защото често те са и неграмотни.

"Вече има 36 деца на бежанци, които учат български език в три училища. В момента кандидатите за убежище могат да работят след деветия месец на пребиваването си, но може би е добре да се върне старият срок от три месеца", каза още Първанова.

Тя обясни, че ако един мигрант не бъде интегриран, той неминуемо ще отиде в "един контингент, който създава проблеми на националната сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук бежанци няма. Има тръгнали на гурбет младежи, които нелегално са минали границата и са престъпници. Разходете се по Мария-Луиза, може да ви е полезно!
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иска ми се да обичам всички българи и вярвам, че това е изходът.Управляващите също са българи и ги избираме ние.Хубаво е те да са добри професионалисти, както бизнесмените и всички трудещи се.Времето за хейтване помежду ни е минало.Що се касае до емигрантите-те си имат домове, да си ги оправят, не са малки.За тях тук място няма.Всяко дете е дълг така, че да се издължат въпросните емигранти на родителите си, държавите си, да социализират децата и себе си и чак тогава да напускат страните си.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
#47 Е ПРАВ!!!Първо,трябва да изгоним ВСИЧКИ "НАШИ" УПРАВНИЦИ,А СЛЕД ТОВА ВСИЧКИ "БЕЖАНЦИ" И "МИГРАНТИ"РАЗБЕРЕТЕ,ТОВА Е ЖИВОТОСПАСЯВАЩА НИ ОПЕРАЦИЯ!!!ИНАЧЕ,ЗАГИВАМЕ!!!И ТОВА ТРЯБВА ДА СТАНЕ БУКВАЛНО......ВЧЕРА!ДАЖЕ ДНЕС Е МАЛКО КЪСНО,НО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАДЕЙСТВА!!Разберете,престъпление към нас е това да се чака от политиците,тези,които натресоха проблема и сега доят дивиденти на наш гръб!!!РАЗБЕРЕТЕ ЕДНО - ПРИ ПЪРВИТЕ МАСОВИ БЕЗРЕДИЦИ ОТ ТЕЗИ "БЕЖАНЦИ",ПОЛИТИЦИТЕ ОФЕЙКВАТ НАВЪН!!!
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе,безмозъчни твари!Какви "бежанци" се мотаят непрекъснато в плювалниците ви!Съгласно,така наречените международни правила,"бежанци" може да има само в страни,ДО които се водят военни действия!Къде са тези страни,до България?!Всичко,което ви внушават е ЕДНА НАТРАПЕНАН НИ ОТ ЗАПАДНИТЕ ГОСПОДАРИ ЛЪЖА!!!Поради което ние не сме им дкъжни с нищо!!!С НИЩО!!!КОЕТО ОЗНАЧАВА,БЕЖАНЦИТЕ ОБРАТНО В СЪСЕДНИТЕ ДО ДЪРЖАВИТЕ С ВОЕННИ КОНФЛИКТИ!!!ЗАТОВА,ВДИГАЙТЕ СЕ И БЕЖАНЦИ И УПРАВЛЯВАЩИ,ВЪН!!!
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанците у нас вече са се интегрирали или пък са забегнали към Обетования Запад. "Сирийските бежанци" от Афганистан и Судан, които в момента са по бежанските центрове са неинтегрируеми и би следвало да се депортират директно!
41
0
 
22
 
! Отговори
В София . Бг преди 7 години
В момента /17.15 ч./в столицата София , ул. Пиротска е пълна с бежанци ,.....и роми !Саковете , под пейките !ПРОВЕРЕТЕ!
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен -47''НЕ СА ПРОБЛЕМ....''!Да , на България проблемът е ЕС и НАТО /САЩ/.ТЕ СЪТВОРИХА ВСИЧКО ТОВА , А НЕ БЪЛГАРИЯ И ТАКИВА КАТО НАС В БЛГАРИЯ.
39
0
 
13
 
! Отговори
дааа. преди 7 години
Както се изкиха и Павката Попандов :---''На където и да погледнеш ,......ЧЕРНА ДУПКА '' ! Е, и малко вълна !
38
0
 
13
 
! Отговори
AЛOO,ПЪРВАНОВА? преди 7 години
Говориш ,колкото да не заспиш!
37
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
разберете нашествениците не са проблем!нашият враг са тези.които ги допуснаха да влязат в странатаи не направиха нищо да ги спрат на границата,а сега да ги експулсират обратно.я вижте великият Орбан как си пази границата.там е заровено кучето.едни патриоти на власт ще ни отърват от тях.
36
0
 
26
 
! Отговори
Българка преди 7 години
В коментарите ви, намирам утеха! Добре, че има здраво- и право-мислещи хора. Все още има българи. Амин!
35
0
 
34
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Има много начини да се унищожи една държава и нейните граждани да се разпилият по света!! Защо да са само евреите ? И България да си остане само географско понятие.... Нали за това работят скъпо платените ни политици, че и президенти. Сам"великият" У.Чърчил е казал че : " там живее едно непокорно племе, което трябва да бъде наказано!" От как е формирана третата българска държава, българинът все е наказан, но последния четвърт век му излиза през носа ! Без война, без кръв - земя без хора ....
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никаква част от европейското финансиране, осигурено за България миналата седмица, не е насочено към строежа на огради по границата, заяви говорител на ЕК. Наташа Берто уточни, че отпуснатите на нашата страна 108 милиона евро са от фондовете за спешни нужди по бюджетите на ЕС за миграция и убежище, както и за вътрешна сигурност. Пощенският гълъб, който се хвали, че бил докарал 160 мил. лв., май пак се изцвъка на метеното. Парите са отпуснати за бежански центрове, а не за опазване на границата.
33
0
 
24
 
! Отговори
ПОРЕДНОТО : преди 7 години
ШМЕНТИ -КАПЕЛИ.
32
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито един от тези хора по закон не може да има статут на бежанец в България, в съседните страни на Афганистан и Сирия да, но не в България. Бежанци в България могат да бъдат турци, гърци, македонци, сърби и румънци.Тези които влизат незаконно в страната са нелегални имигранти и тябва да се експулсират незабавно.
31
0
 
20
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 7 години
''Работил съм , и ще работя '',.......АМА ЗА СЕБЕ СИ !
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиците нищо не правят само си говорят по темата. То па поне да без умни.
29
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като сте недеоволни и не ги искате, излезте на протест. Стига сте се крили зад мониторите, така гражданска позиция не се отстоява. От 2 милионна София, сто души излязоха в Овча Купел. На другите явно им харесва да живеят в Малкия Багдат."Общество от роби създава правителство от вълци"
28
0
 
19
 
! Отговори
от каМинета преди 7 години
Абе ......., има едни пари ,които трябва да се оползотворят .
27
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо Европа не инвестира в България до сега? Явно за каква зона са ни определили!!!