Бежанците у нас: В ограничена зона за движение!

Петя Първанова: Ако мигрант не бъде интегриран, става заплаха
19 сеп 2016 14:07,
62
Бежанците у нас: В ограничена зона за движение!
Снимка: БТА

Движението на бежанците у нас ще се ограничи в определена зона и няма да е възможно в цялата страна както е в момента. Това обяви председателят на Агенцията за бежанците Петя Първанова, която участва в конференцията "Бежанската криза - национални рискове, регионални измерения и мерки за овладяването й".

Новият режим на движение ще бъде установен с промени в Закона за убежището и бежанците.

Още по темата

"Миналата година бежанците от Сирия не създаваха такива проблеми както сега кандидати за убежище от други националности", каза още Първанова, цитирана от БТА.

Тя обясни, че ролята на Агенцията за бежанците е да помага на тези хора и да гарантира сигурността на българските гражданите.

"Не можем да гарантираме, че лицата, искащи международна закрила, ще създадат проблеми или не", каза още Първанова.

Тя припомни, че от 10 септември вече съществува първото помещение от затворен тип за кандидати за убежище. Там се настаняват хора само в определени случаи, когото лицето може да се укрие, или при нарушение на обществения ред.

Служители на Агенцията редовно правели и срещи с бежанците и им обяснявали редът в страната, защото често те са и неграмотни.

"Вече има 36 деца на бежанци, които учат български език в три училища. В момента кандидатите за убежище могат да работят след деветия месец на пребиваването си, но може би е добре да се върне старият срок от три месеца", каза още Първанова.

Тя обясни, че ако един мигрант не бъде интегриран, той неминуемо ще отиде в "един контингент, който създава проблеми на националната сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
51
 
! Отговори
ПИСНА НИ преди 7 години
Хората няма как да са солидарни към никакви псевдобежанци, при положение, че 98% от лицата са ИКОНОМИЧЕСКИ ИМИГРАНТИ? Как е възможно афганистанци да се разхождат по Витошка съвсем свободно. Какви са тези хора, какви са намеренията им, в масовия случай те са анонимни. Какво ги спира да убият, изнасилят или ограбят, изчезвайки в тъмното. Пенсионерите ни взимат по 190 лева пенсия, а ние храним афганистански младежи с по 450-550 лева на месец. Откъде на къде храним афганистанци. Това е гавра, СТИГА!
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво? Европа е длъжна на всеки напуснал колибата, землянката, дървото си? Интересно богатите арабски страни защо не приеха всичките тези субекти? В Европа само самите европейци са репресирани. За пришълците от Африка и Азия има зоологически градини с определен капацитет - да кандидатстват там.
4
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1. Това не са никакви бежанци или мигранти - това са ДЕЗЕРТьОРИ от собствените си държави!По време на световните войни нито германци, нито руснаци, нито българи са се юрнали да търсят убежище в Сирия или Ирак например, само защото имало война. А световните войни са много по-мащабни от тази в Сирия. Напротив - тези народи са останали тук и са защитавали честта на родината си, давайки си живота за нея! А не да бягат на орди, да режат огради и да изнасилват и да чакат социални помощи!
3
0
 
60
 
! Отговори
Ееей, Председателко! преди 7 години
Пред нас стои ЕДНА ВАЖНА ЗАДАЧА - да спрем процеса на преселение на умни, млади, работливи българи извън България, като създадем добри възможности за развитие и живот тук, в родината ни!Вместо това, някои ни внушават, че било нужно да интегрираме мигранти! Те хем изповядват вяра, враждебна на европейската цивилизация, хем повечето от тях не желаят да работят, хем имат традицията да раждат по 10 и повече деца и да живеят в условия, по лоши от ромските гета у нас.На нас такива НЕ НИ ТРЯБВАТ!!!
2
2
 
48
 
! Отговори
чичо преди 7 години
Тая зона дето трябва да ги настанят трябва да е Белене. От едната страна реката а от другата минно поле и карнечни гнезда.
1
6
 
37
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Ясно е че ще има по един моленбек във всеки град. Или свиквайте или гласувайте за националисти и патриоти