"Сериозен" проблем за пушачите – табакерите свършиха!

Грозните картинки по кутиите доведоха до нова мода – шарени калъфчета
24 сеп 2016 08:19,
24
"Сериозен" проблем за пушачите – табакерите свършиха!
Снимка: архив, Ройтерс

Пушачите се изправят пред "сериозен" проблем: табакерите вече са дефицит.

В металните опаковки те крият кутиите, върху които от 20 май т.г. бяха въведени стряскащи картинки, показващи пораженията от тютюнопушенето.

Идеята на законотворците обаче не спря пушачите, а просто ги направи по-изобретателни. Голямо е търсенето в Ловеч.

"Първо свършиха табакерите за слим цигарите - тънките 100-милиметрови, които се предпочитат от жените. Аз също пуша и признавам, че никак не ми е приятно да гледам ковчег или погребение върху кутията", казва пред "24 часа" Петя Павлова, продавачка в специализиран магазин за тютюневи изделия.

Търсенето на табакери било няколко пъти по-голямо от предлагането. Стоката буквално се разграбва от складовете, разказват собственици на магазини.

Табакерите се продават на цени от 5 лв., има и луксозни в магазини за сувенири, които са и 10 пъти по-скъпи.

Находчиви търговци веднага пуснаха от желаните табакери в т.нар. магазини "Всичко по лев". Там обаче ги предлагат в комплект с тефтер, запалка или друга стока, което ги оскъпява.

Изискването 65% от цигарените кутии от двете страни да бъдат заети от зловещите фотоси и предупредителни надписи, всъщност обърква само продавачките.

"Със снимките всички цигари изглеждат еднотипно и когато клиентите поискат дадена марка, трябва време, докато я открием на рафта. Иначе продажбите не намаляха - който си пуши, пак го прави", казват те.

Най-актуалният аксесоар за пушачите са силиконовите калъфи, които обличат цигарените кутии. Основното им предназначение е да скрият зловещите картинки. Едновременно с това обаче те се превръщат и в мода, подобно на калъфчетата за мобилни телефони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: цигарикутиитабакери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хехех. Аз пък моята си поръчах от eBay - 0.59 евроцента, безплатна доставка. Не че ми дреме за грозните картинки, просто ми я линкнаха едни познати и ми хареса модела. Сега чат-пат я ползвам, чат пат си карам на кутии.Пак повтарям - на никой не му прави впечатление...
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направиха ги много вредни с тези картинки. Държавата да си ги пуши сама и да си плаща акциза.
15
1
 
21
 
! Отговори
бла,бла преди 7 години
Спрях ги преди 2 месеца някъде, не броя точно, 'и въобще не мисля и да ги започвам. Върти ти се главата 3 дена, после ти се пуши 2-3 седмици, после се сетиш 1-2 пъти и това е. А съм пушил над 10 години, от 15 годишен, до 27, с прекъсване пак 1-2 години. Тоя път въобще не мисля нито да им давам пари, нито да си тровя здравето, че малко други неща има да го тровят, че и това. Булгартъпак да си вземат цигарите и да си ги заврат отзад. А на пушачите пожелавам да ги спрат и да са живи и здрави!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакайте да се произведат 3 милиона табакери от Китай. Много бързате.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са синдикатите да защитят продавачите от картинките?
12
0
 
44
 
! Отговори
шер преди 7 години
Един отказал цигарите. Питат го :-Кой от страшните надписи ви отказа от пушенето- 5 лева!
11
0
 
21
 
! Отговори
ЗНАЕТЕ ЛИ преди 7 години
Знаете ли че Цигарите са внесени от САЩ в Европа ?За сметка на това ЕС е отвърнала на Удара като внася в САЩ Ракията .САЩ отговарят на удара с внос на картофи и колорадски Бръмбар .Засега резултата е 2 на 1 .
10
3
 
2
 
! Отговори
Дуле преди 7 години
До 8до сега колкото пъти съм пушил в парка и съм пил бири по пейките,никой не ми се е правил на мъж заради цигарите.нямам търпение да дойдеш некой ден. пък кой знае, може накрая да пропушиш.
9
3
 
5
 
! Отговори
художника преди 7 години
До Анонимен 8Пич,/ко/, ако обичаш статистиката ще се учудиш, че най-големият замърсител на въздуха в световен мащаб са... газовете които изпускат КРАВИТЕ, следват двигателите с вътрешно горене, индустрията, пожарите и под 2% са токсините от цигарения дим.Така че... ДИШАЙ на воля и не се притеснявай от нас ПУШАЧИТЕ !!!
8
1
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Нещо си в голяма грешка. Ама то така е като се замислиш само с 2 мозъчни клетки. Иначе, и пушачите не са стока.
7
8
 
10
 
! Отговори
смех преди 7 години
пушачите си мислят че някой специално им е разигравал сценки за да ги снимат тез картинки :) , и като ги сложат в табакера няма да им се случат :)
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахахахаа смех!По сайтовете и там ли свършиха табакерите бе, смешнициииии? Китайчетата ще ви направят още 20-30 милиарда табакери, нема се пуашите.
5
41
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Седиш си на някоя пейка в парка, наслаждаваш се на приятното време и на чистия въздух и изведнаж се появява от някъде ***....ст с цигара в уста, сяда до теб и денят ти се превръща в ад. В такива случай убивам човек без да се замислям.
4
7
 
7
 
! Отговори
не ми пука за тях преди 7 години
Мале голям проблем за самоубийците,точно за първа страница най отгоре!?
3
20
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Тутунджийте бързо са ти маркирали минуси... . Те са обречени от рак на белия дроб, лечение няма, изходът е напред с краката.
2
31
 
21
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Алкохолът трови само пиещият го а цигарите тровят всички около пушещия.
1
2
 
43
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Антибългарската телевизия НОВА отново ни занимава с Мустафа и Джейлян, вместо да отразява какъв ужас преживяха тази нощ българите в половин България заради земетресението във Вранча.Ашколсун НОВА ! Евала ТВ !