Борисов не дава оставка, обвини Бокова, че блокирала Георгиева

Според премиера било предрешено, че и двете "ще получат вето"
Обновена: 6 окт 2016 16:03 | 6 окт 2016 14:07, Веселина Йорданова
503
Борисов не дава оставка, обвини Бокова, че блокирала Георгиева
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не вижда никаква логика в искането на опозицията да подаде оставка след гласуването за генерален секретар на ООН.

Още по темата
Борисов участва в церемония, на която беше даден стартът на новата агенция на ЕС за гранична и брегова охрана на ГКПП "Капитан Андреево".

"Две години Ирина Бокова положи много усилия, но не можа да влезе в позиция, от която да атакува първото място. В същото време Антонио Гутериш през цялото време не случайно на всички класирания вървеше първи, явно си е имало и такава спогодба между големите държави", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

"Тъй като ние знаехме, че Бокова ще получи червени бюлетини от нашите партньори, опитахме и с втори кандидат, само че тя тогава прояви нахалство и не се отказа. На практика тя отиде да блокира Кристалина Георгиева. Нещото, което беше предрешено, че и двете ще получат вето, стана", заяви още премиерът.

По думите му това е станало, защото "противопоставянето между САЩ и Русия тази седмица мина всякакви граници".

"Не виждам нищо, което да не сме го знаели предварително. Не виждам никаква логика в искането за оставката ми по тази тема, защото всички, всички премиери, извън този на Португалия, трябва да си подадат оставка", коментира премиерът.

Борисов попита 20 години кой е виждал Ирина Бокова в България.

От кое да се срамувам? Че на една комунистическа фамилия не съм й осигурил още и следващите 5 години, попита той.

Премиерът попита и какво ще стане, ако подаде оставка и се създаде политически хаос.

"Защото те са безотговорни хора. Заради кой ще плащаме 1,3 милиарда лева сега – заради 2 реактора, за които договор нямаме, но сме осъдени? Заради същият този човек, който ми иска оставка? Защо? Да ни задължи после с още 1,3 милиарда ли? И на тяхното нахалство преди две години да ми предлагат кандидат и този кандидат, който ние сме го оттеглили, продължи да пречи там", коментира още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тази Бокова комунистка ли е, путунистка ли е не знам но не клекна нито пред САЩ, нито пред Меркел (нашия тиkвоч няма да не го споменаваме), успя сама да продължи и да излезе втора, а може и заместник на португалеца да стане. Защо не се откаже и не си дойде в Българи да направи политичекса партия - такива "нахалници" като нея сега ни трябват иначе с нашите "партньори" САЩ и ЕС ни разказаха играта и ни вкараха в блатото.
265
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кристалина никога нямаше да я изберат! Тя разбира от дипломация колкото и нашио и е инструмент в ръцете на господата от ЕС. Така хубаво окаляхте България с тази просташка интрига, че ми се драйфа. *** прости.
264
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тъй като ние знаехме, че Бокова ще получи червени бюлетини от нашите партньори, опитахме и с втори кандидат,"Браво Бойко! Еволюираш! Предишният Бойко щеше направо да каже - "началниците ни заповядаха да сменим Ирина Бокова и да издигнем Георгиева". Браво, напредваш, "нашите партньори" - ейййй!
263
0
 
39
 
! Отговори
маймуната преди 7 години
Едно време имаше истински мъже,демократи-разбира се то беше на хартия...,но поне едно нещо можеха да правят-СЕЙР ,ГОЛЯМ СЕЙР...Стачка,излизат на палатки пред оная сграда на жълтите павета-обявяват гладна стачка и се почва глад и стихотворения.Обаче сега там има само гладни и алчни плъхове.Амин за демокрацията в България Амин ,тя бе открадната от същите тия ДЕМОКРАДИ...а,демокрацията така и не се състоя,само си разрушихме държавата.
262
1
 
42
 
! Отговори
Хе-хе... преди 7 години
Ама на пожарничарчето мутра все някой друг му е виновен. Няколко години се оправдаваше със Станишко, че не му е оставил 80млрд. а само осем, сега пък Бокова " блкокирала" Сталинка. Ми да бяхте я сменили в началото бе циркаджии мутри. Ама неее, чакахте инструкции от господарите си, а те ви казаха: Не искаме Бокова! Само че пропуснаха да ви споменат, че няма да подкрепят и Сталинка, а Гутереш.
261
1
 
51
 
! Отговори
митко преди 7 години
този човек няма срама , за съвест да не говорим...
260
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
така става като сме американска марионетка, американски войски в бг. Дори небето вече не е българско
259
39
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Борисов и Бокова действат строго по указанията на Москва, а сега се обвиняват един друг кой кого блокирал. Виновен е московския ви гасудар. Него трябва да обвинявате, ама смеете ли? Най-много ви е страх от нагайката на Путин, щото много боли от нея. Руски васали и роби сте и двамата.
258
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ти.кво, гадничко ли е, че Бокова сама, със собствени средства те сложи в джоба си:)). Лесно е да печелиш служебни полбеди на бг избори с платен,корпоративен и контроилран вот и с 80% от медиите зад гърба ти плюс цялата администрация на лично подчинение:)). Тик.во що не купи вота и в ООН.то, бе:))) Няма справедливост на този свят, ей:)))
257
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще подаде като НЕ изберат Цачева
256
1
 
53
 
! Отговори
nevidimata преди 7 години
Господи, наглостта на този човек няма граници! Винаги се измъква с някоя нова глупост, но докато има кой да му вярва - така ще е!
255
2
 
50
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Ха ха ха. Има ли изненадани? От сега се забавлявам, като си помисля как ще се гърчи да измисли кой да му е виновен когато Цачева загуби изборите.
254
55
 
4
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 7 години
Но Борисов вложи тези 10 млрд в икономика, а Орешарски раздаде своя милиард на ***. Всеки миже сам да направи разликата!
253
0
 
38
 
! Отговори
до Крадците говорят преди 7 години
грешно си видял Дългът ни към 2016 е 35,3791 млрд. евро много повече
252
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е силнозависим от американската пoдлога Меркел
251
3
 
51
 
! Отговори
Крадците говорят преди 7 години
като говорим за външен дълг 2009 г. 4,82 млрд. евро2015 г. 10,5 млрд. евровсеки може да направи справка и да види числата затова господин Борисов кажете кой тегли миналата година 16млрд. и кой ги окрадиМай поговорката е вярна Крадеца вика дръжте крадеца
250
63
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Хайде криво да седим, право да говорим ,какво е постигнала Бокова? От м. март до октомври 7 държави са я подкрепили. Георгиева - 5 дни - 5 държави. И двете са с вето от 2 държави от съвета за сигурност. Та какво е постигнала Бокова, остана втора защото другите се отказаха. Пълно е с празнодумци и празноумци в тази държава. Бокова остана за да блокира Георгиева. Ако се беше отказала, изборът щеше да продължава защото Гутереш нямаше да е фаворитът.
249
2
 
25
 
! Отговори
Yakov преди 7 години
Жалко, че тази жена беше използвана. Дано тя да го осъзнае!
248
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ирина Бокова показа класа.Кристалина Георгиева пак показа, че не става.Бойко Борисов нищо ново не показа - всички си ги знаем, че не е за премиер и той пак го доказа.
247
1
 
55
 
! Отговори
Осмият преди 7 години
В този безпрецедентен случай на национално омерзение,продиктувано от управляващата клика бих казал единствено и то с огромна печал....Господин Премиера на България,Бойко Борисов бе употребен като треторазрядна жрица на любовта и то отвсякъде и докрай....не се *** ,господине ти винаги си бил само една лай*н*яна ***

Спонсорирани публикации