Борисов не дава оставка, обвини Бокова, че блокирала Георгиева

Според премиера било предрешено, че и двете "ще получат вето"
Обновена: 6 окт 2016 16:03 | 6 окт 2016 14:07, Веселина Йорданова
503
Борисов не дава оставка, обвини Бокова, че блокирала Георгиева
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не вижда никаква логика в искането на опозицията да подаде оставка след гласуването за генерален секретар на ООН.

Още по темата
Борисов участва в церемония, на която беше даден стартът на новата агенция на ЕС за гранична и брегова охрана на ГКПП "Капитан Андреево".

"Две години Ирина Бокова положи много усилия, но не можа да влезе в позиция, от която да атакува първото място. В същото време Антонио Гутериш през цялото време не случайно на всички класирания вървеше първи, явно си е имало и такава спогодба между големите държави", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

"Тъй като ние знаехме, че Бокова ще получи червени бюлетини от нашите партньори, опитахме и с втори кандидат, само че тя тогава прояви нахалство и не се отказа. На практика тя отиде да блокира Кристалина Георгиева. Нещото, което беше предрешено, че и двете ще получат вето, стана", заяви още премиерът.

По думите му това е станало, защото "противопоставянето между САЩ и Русия тази седмица мина всякакви граници".

"Не виждам нищо, което да не сме го знаели предварително. Не виждам никаква логика в искането за оставката ми по тази тема, защото всички, всички премиери, извън този на Португалия, трябва да си подадат оставка", коментира премиерът.

Борисов попита 20 години кой е виждал Ирина Бокова в България.

От кое да се срамувам? Че на една комунистическа фамилия не съм й осигурил още и следващите 5 години, попита той.

Премиерът попита и какво ще стане, ако подаде оставка и се създаде политически хаос.

"Защото те са безотговорни хора. Заради кой ще плащаме 1,3 милиарда лева сега – заради 2 реактора, за които договор нямаме, но сме осъдени? Заради същият този човек, който ми иска оставка? Защо? Да ни задължи после с още 1,3 милиарда ли? И на тяхното нахалство преди две години да ми предлагат кандидат и този кандидат, който ние сме го оттеглили, продължи да пречи там", коментира още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
2
 
53
 
! Отговори
Бориската преди 7 години
Какво стана нали си носеше оставката в ДЖОБЧЕТО май само на думи не ти стиска да я дадеш.Водехте подмолна кампания срещу Бокова и въпреки това пак е пред Кристалинчето ми се струва.Като ще си говорим кой живее в България и кой не, я кажи Кристалинка от колко години живее в САЩ и къде се прибера всяка събота и неделя след Брюксел.Вие не искахте Бокова щото е кандидатирана от други, ама нали нашето си е най хубаво. Ако трябва ще очерним другите като не може по единия начин по другия
245
1
 
60
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Хора от всички партии считат, че издигането на Кристалина беше грешка и е голям резил за България, само Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Митов твърдят обратното. На това му се викаше гьонсуратлък, но имаше и оюе една по-точна и по-остра дума за това.
244
1
 
56
 
! Отговори
гот преди 7 години
Много си нагъл Борисов КриСталинка няма шанс ,тя не е дипломат , а фрау Меркел е канцлер на победена Германия ,няма шанс нейния кандидат да спечели.Другите министър-председатели на останалите страни няма да си подадат оставката ,защото те са говорили политически коректно и дипломатично.Ти какво очакваш да ти кажат в очите ,че КриСталинка не става ?Ако беше чел нещо повече от Вениту щеше да разбереш какво ти се казва между редовете ,болшинството от българската интелигенция го разбра ,само ти
243
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типично мислене на МУТРА
242
0
 
51
 
! Отговори
popa преди 7 години
Баси мислех че да ББ се изложи с Кристалина, ама сега се изложиоще повече сам !
241
0
 
38
 
! Отговори
боян преди 7 години
не търсете логика при биби - той никога не я вижда!
240
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Николаймного си зле човек, невиждаш че ГЕРБ мислят за себе си, тебе и другия народ...кучета го яли
239
0
 
35
 
! Отговори
партньори ли каза преди 7 години
"Тъй като ние знаехме, че Бокова ще получи червени бюлетини от нашите партньори,*Боко ,аз не бих нарекъл тези партньори , тава са твоите кукловоди .Смешен и жалук си с твоите управдания , че видиш ли никога не си ти виновен , а няакой друг.Не знам да ли ти светна поне лампата след резултата на Кристалина - колко струваш в очите на останалия свят.
238
42
 
3
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Как лаят само комунистите :D Когато тия са недоволни значи България печели! Не че и управляващите са цвете ама червените са чума.
237
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кристалинка се издъни от собствената си некомпетентност и некадърност, цял свят я видя, че нищо не струва. Какво е виновна Бокова за това?!
236
1
 
31
 
! Отговори
Шматко фон Хамбург преди 7 години
Ех Борисов ако Лермонтов бе жив щеше да възкликне ГЛУПОСТА Е КАТО СМЪРТА МЪРТИЯТ НИЩО НЕ ЧУВСТВА НО ОКОЛНИТЕ СТАДАТ . ТАЗИ МИСЪЛ НА ВЕЛИКИЯТ ЛЕРМОНТОВ ВАЖИ С ПЪЛНА СИЛА ЗА ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ , ЗАМЕСТНИКЪТ МУ ЦВЕТАНОВ ( УЧИЛ В ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ ДО 8 КЛАС В ГОДЕЧ ) И ОСТАНАЛИТЕ КРАДЦИ ОТ ГЕРБ . БСП СА СЪЩАТА СТОКА МРАЗЯТ СЕ НО СЕ ОБИЧАТ В КРАЖБИТЕ
235
0
 
29
 
! Отговори
Край преди 7 години
Меркел управлява България чрез Борисов. На него му се дават пари. Вярно че фрау можеше да си избере и по интелигентен и възпитан българин, но тя си изба този. Сега ще търпите и чинно ще му гласувате защото ТОЙ реже ленти на метро на магистрала на зали на стадиони ... И нелегални имигранти ще приемате по същата причина. Ай със здраве.
234
0
 
35
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
За какво предлагахте Сталинка, без да уредите Цвъки да брои бюлетините?
233
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червени каскети, а Орешарски даде ли си веднага оставката след като докара България до Четвърта Национална Катастрофа или си тръгна след като целият народ се надигнаби го изгони с камъни?
232
2
 
27
 
! Отговори
Ххх преди 7 години
Задължителна проверка на всички скрити пари от ББ... А те не са никак малко,повярвайтв ми
231
29
 
3
 
! Отговори
грозна демагогия преди 7 години
,,Другарите,, от ляво в типичен комунистически стил се опитват да замажат провала на Бокова, опитвайки се да прехвърлят вината върху Георгиева.Оставки др.Нинова, др.Първанов и всички останали! Я ми обяснете защо ,,братята,, от Русия не гласуваха за Бокова?Нали уж нея щяха да подкрепят?И Путин ли да подава оставка сега?
230
3
 
37
 
! Отговори
Sofia Dnes преди 7 години
ОСТАВКА !!! Народа не те иска,не разбра ли още ????
229
2
 
18
 
! Отговори
чшшш преди 7 години
Като сме почнали да мачкаме червените комунистически фамилии, които мноого чудно уж не бяха на власт пък я виж даже за ООН се натискали , не е ли време братя българчета веднъж завинаги да ги разкараме от всички държавни постове ???Аууу какво казах ами то почти всички са такива! Кво праим сега ще попитат милиционерите. Еми всеки да си прави сметката на Изборите като види червена *** да му иска доверие, какво да и тегли!
228
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко за Ирина Бокова - тя имаше шанс. Колкото до нахалната Кристалина Георгиева, не знам какво накара неопитните политици в правителството на ГЕРБ да я пробутват в ООН?!
227
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя съвсем се е побъркал от наглост. Бокова и без това си е на чело втори мандат на втората по важност световна организация. Какви пет години, каква комунистическа фамилия. Май той създаде тука не фамилия, а нова комунистическа партия - не само че почти всички са бивши БКП, комсомолци или милиционери, а най-вече мисленето им е комунстическо.

Спонсорирани публикации