АБВ ще: Оставки на Борисов, на Кристалина и вот на недоверие

Първанов: Представянето на Георгиева е обидно за България
Обновена: 6 окт 2016 12:04 | 6 окт 2016 11:03, Камелия Цветанова
146
АБВ ще: Оставки на Борисов, на Кристалина и вот на недоверие
Архив: Булфото

Оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на еврокомисаря Кристалина Георгиева и вот на недоверие за "национално предателство", т.е. за цялостната политика. Това поиска лидерът на АБВ Георги Първанов след вчерашното гласуване за генерален секретар на ООН.

След него португалецът Антониу Гутериш е безспорният фаворит за поста. Той бе избран с 13 от 15 възможни гласа. Ирина Бокова, от която българският кабинет оттегли подкрепа, остана четвърта и първа сред жените в надпреварата за поста. Кристалина Георгиева пък, която стана наш кандидат преди седмица, остана осма при гласуването.

Според Първанов обаче ако не беше факторът Кристалина Георгиева, Ирина Бокова щеше да бъде избрана за генерален секретар на ООН.

Заради това сега лично премиерът трябва да поеме политическа отговорност и да освободи поста, настоя той.

Лидерът на АБВ смята, че лично Борисов е отговорен за авантюристичната смяна на кандидата в последния момент, което доведе до провал.

Още по темата

Кристалина Георгиева пък трябвало да бъде оттеглена незабавно от ЕК, защото нямало как оттук насетне тя да има авторитет в сложни ситуации.

Според Първанов представянето на Георгиева е обидно за България.

За оставката на външния министър Даниел Митов Първанов настоява отдавна, защото според него дипломат №1  води напълно неадекватна политика.

"Цялата работа е като поговорката: "Че си запалим къщата, за да изгори плевнята на комшията", цитира поговорката Първанов.

Според него въпреки саботажа на българското правителство в крайна сметка Ирина Бокова е защитила доброто си име и е показала изключителна воля и дипломатически умения.

"Ако трябва с една дума да изразя това, което направи Ирина Бокова, е добре известната поговорка: "И сам войнът е войн", каза той.

Според него Кристалина Георгиева не е била претендентът на България, а само на правителството.

По думите му с действията си правителството не само е изложило българската дипломация, но е провалило шансовете на групата на Източна Европа да има свой ген. секретар на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
2
 
! Отговори
тъпо тъпо преди 7 години
къде е проблема??С двоен тегел е по -здраво , ама не сработи .ГЕРБ и за 4 четирите годишни времена ли е виновен???
102
1
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ЗА ГОЛЕМИЯТ ШЛЕМ , СЛЕД НЕГО ДОЙДЕ И ГОЛЕМИЯТ БУДА ,АМБИЦИОЗЕН ,ПОСРЕДСТВЕН И *** ИЗБРАН ОТ ЕДНА ГЕНЕРАЛСКА КЛИКА НАРЕЧЕНА КРЪГЪТ БАНКЯ ,ТОЙ ДОУНИЩОЖИ РЕГЛАМЕНТЪТ НАРЕЧЕН ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА В БЪЛГАРИЯ С ФРАПАНТНОТО МУ ПРОСТАШКО ГОВОРЕНЕ И ПЛЮЕНЕ ПО АДРЕС НА ВСИЧКИ БИВШИ ЧЕНГЕТА С КОИТО ТОЙ Е РАБОТИЛ И ВСИЧКИ МУТРИ С КОИТО ТОЙ Е АВЕРСТВАЛ И В ПОСЛЕДСТВИЕ УБИЛ ,ТАКА ЧЕ АГЕНТ ГОЦЕ ,АГЕНТ БУДА И АГЕНТ САВА СА КАЙМАКЪТ НА КРАЖБИТЕ В СЛЕДСТВИЕ НА ИЗПРОСТЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИНА .
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гаргамел и ОЧЗ / отряда на частните злодеи / АБВ, БСП , ДПС , Каракачанов и той е хукнал срещу смърфовете,
100
2
 
3
 
! Отговори
незабавно преди 7 години
Прокуратурата какво чака и не вкарва Гоце в затвора ????? Общо 4,5 милиарда злопеотреба малко ли им се вижда !!! Това важи и за Станишев и Овчаров, които извършиха грандиозно престъпление в Енергетиката!!!!!!!!! ОЧАКВАМЕ ДА БЪДАТ АРЕСТУВАНИ !!!!!!
99
2
 
0
 
! Отговори
бул преди 7 години
Този Гоце е най - големият престъпник в България, а в целия свят няма по - нагъл политик !!!! ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ ЗА НЕГО И СТАНИШЕВ Е ВОЕННИЯ СЪД ДА ГИ ОСЪДИ НА ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ЗА ЗАГРОБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ !!!!! Може да сме закъсняли, но след Румъния идва ред на тази *** !!!!!!"
98
2
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
цитат - Според Първанов обаче ако не беше факторът Кристалина Георгиева, Ирина Бокова щеше да бъде избрана за генерален секретар на ООН.голям шлем а ла факира Първанов -Бокова щеше да бъде избрана за генерален секретар на ООН а Кристалина Георгиева -зам. генерален секретар на ООН или обратно .Врачува ли сънува ли ? И после напън , напън с оставка. А иначе - След него португалецът Антониу Гутериш е безспорният фаворит за поста. Първанова работа.... политиканстване му е работата - предизборно.
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде Гоце Архарски в атака,шадравана е наред!
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоцето да благодари на Бойко, че не го съди за Големия му шлем, за който сега плащаме луди пари, а не да му търси несъществуващи кусури. Но агент-провокаторът си остава такъв, даже някога да е бил по погрешка президент. Чиба, куче краставо!
95
3
 
6
 
! Отговори
от плевенско преди 7 години
Е това вече му се казва нахалство като от конска муха ,Гоцето да започне да си пише мемоарите с фонтана от Плевен и да си седне на *** .
94
2
 
5
 
! Отговори
по-по-най ? преди 7 години
По-по-най-НАГЛИ ПАРТИИ от АБВ и ДСБ , НЯМА в Бг !Там са и най-големите богаташи-олигарси.
93
1
 
6
 
! Отговори
над 2 млрд. открадна преди 7 години
До АнонименГоце, само за консултанти и бутане на няколко бараки, кръстено изкопни работи и разчистване на терена отиде над милиард. Така е, заради големия шлем на червената мафия, Р. Овч. и Гоце начело им. Не 1 а 10 хотела може да подари на синчето.
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агент Гоце, за бесилото сидето вкара държавата с тези дългове да поръчвате оборудване без договори. Това ли беше поръчката от Москва, заради това ли ходи при *** и партийката му тази година, предател, Сиришнишки ***!
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоце я млък............
90
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме интерисува дали ще е Бокова,Георгиева или Португалеца шеф на ООН.Но виж Големият шлем на Първанов ме интересува защото той ми бръкна в джоба на мен и на всички българи с милиард и двеста милиона.
89
1
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Мачът беше уреден за другарката Бокова ,ама ние не го спечелихме.И в черното тото пак се изложихме.
88
1
 
1
 
! Отговори
Брежнев преди 7 години
До Анонимен 102 ... АНОНИМЕН , КАТО ПИШЕШ ТИЯ ГЛУПОСТИ , ВЕРВАШ ЛИ СИ ???
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
агент гоце действай врагът е открит
86
5
 
7
 
! Отговори
Прост народ! преди 7 години
Малко Ви е гърчил бащата на Бокова,Малко е щом ревете за дъщеря му.
85
3
 
9
 
! Отговори
аман от комунета преди 7 години
Първаноглу много се е освинил, като го гледам :D Интересно на каква база иска Тиквата да поеме отговорност, като самият той никога не е поемал такава? Малко работата е като присмял се хърбел на щърбел...
84
2
 
9
 
! Отговори
ahahaha преди 7 години
Парванка аре бе махай се с твоите мизерни 3% подкрепа, стига от комунягчета като теб, цял живот си мислехте че ще не цакате, но ние младите гледаме нещата по друг начин, за това и теб и БСП ви гласуват бабите над 80 год. с желание да се върне СССР...никой не ве зачита за нормални хора...