Добрина! Непознат благодетел подарява ново колело на Вики

Пловдивска клиника пък ще предостави на Вики рехабилитация
1 ное 2016 10:37,
24
Добрина! Непознат благодетел подарява ново колело на Вики
Снимка: Facebook

Вики – момиченцето с детска церебрална парализа от Пловдив, чието специално колело беше откраднато, ще има нов велосипед още следващата събота.

Вчера й бяха взети мерки и пред самата нея започна изработката. Непознат бизнесмен поръча незабавно да се изработи ново колело – за негова сметка.

"Много е хубаво да има хора като него, защото има много деца като мен, които се нуждаят от такива колела", каза 11-годишната Вики пред Нова тв.

Точно преди седмица крадец открадна колелото й. Колело, което за него няма да струва нищо, но е всичко за Вики. Защото то е единственият й шанс да излиза навън сама, без инвалидната количка.

Още по темата

Колелото струва 1600 лева.

"Много ми се иска то да бъде намерено, защото хората, които са го взели няма да могат да го ползват по предназначение. То ще отиде или за скрап или ще бъде разглобено, а се надявам това да не се случи", разказа тогава майката на Вики.

"Когато децата ме видят с количката те ме гледат странно, а когато ме видят с колелото, като че ли ме приемат по-лесно", призна и самата Вики.

Ден, след като майката Гергана призова във Facebook хората да търсят розовата триколка, непознат пловдивчанин поръчал изработката на нов велосипед за своя сметка. И шест дни по-късно Гергана и Вики вече са при майстора на колела.

Пловдивска клиника пък обеща, че ще предостави на Вики рехабилитация, за да може скоро и да проходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
vilenita преди 7 години
браво на благодетеля добър човек е
20
3
 
6
 
! Отговори
До О.Р. преди 7 години
Изнесен златен резерв ,опит за унищожаване на България като станем 17-та република на червените окупатори СССР ,заграбване на частната собственост , убийството на ген.Луков , атентата в храм "Св.Неделя" , застрелване на българи по границата , милиарди долари работа на загуба ,чакане на опашки за храна,електроника и коли (руски ахахха)и т.н. Убихте нормалните хора и си осигурухте векове на манипулации и благоденствие за вас си! А и неискате Лустрация защо ли ? Заличихте ни доволен ли си еничарино
19
3
 
4
 
! Отговори
о.р. преди 7 години
До До Пенсионер от МВРТолерастите, като теб са виновни за сегашното ни положение.БКП не управлява от 26 г. Когато са управлявали, сигурно си бил в течно състояние и не знаеш нищо, а говориш приказки чути от домократите с които си бъбрите за светлото демократично бъдеще. Има ясна и категорична оценка на икономиката тогава и сега, а не ала-бализми, които са типични за хората с т.нар. демократично мислене. Не случайно демократите не могат да бойдисат това, което е направено през соца.
18
6
 
7
 
! Отговори
До Пенсионер от МВР преди 7 години
Благодарение на такива като тебе и твоята партия БКП и еничарите от ДС България е разграбена , продадена и закотвена на дъното на йерархията ! Полиция убита и подменена ,Военни убити и подменени , Интелигенция убита и подменена , обикновенни хора с нормално мислене почти не останаха тук ... а ти ми казваш как било по онова време твоето червеното !!! Стотици хиляди българи без съд и присъда убивани , изтезавани и пращани в масови гробове! Да живее КОМУНИЗМА викаш и твоите наследници а !? Предател
17
0
 
9
 
! Отговори
You sir преди 7 години
have my respect.
16
14
 
6
 
! Отговори
G преди 7 години
Добра новина . Имаме нужда от добри новини ! Руската хибридна информационна воина към България се мъчи да всява чрез пресата и някои саитове чувство на тревожност и непълноценност на живота в България !!!
15
1
 
36
 
! Отговори
Пенсионер от МВР преди 7 години
Навремето Милицията осакатяваше такива крадци и им изтърбушваше бъбреците от бой . Ако стигнеха до съд то той се произнасяше за 24 часа и винаги свършваше в белене.Да живее евродемократичният *** който превърна МВР и съдебната система в едни *** ,които едно колело не могат да намерят и една присъда справедлива не са въздали тези кирливи мършляци в тоги за последните 25г.
14
0
 
18
 
! Отговори
До Нед преди 7 години
Точно държавата я няма никаква при случаи като този.Вместо да ни заливат с информация коя чалгарка какво гадже е забила, досега трябваше по всички сайтове да видим физиономията на онзи, който е ограбил това момиче, и да бъдат съобщени трите му имена и биографията му накратко, та всеки да го знае.Но за целта, полицията трябваше вече да си е свършила работата.След това държавата да накара крадеца да отработи и наказанието си, и стойността и на велосипеда, и на разходите по залавянето му.
13
0
 
28
 
! Отговори
Бълг. и Ц.-разликата преди 7 години
Дано съдбата да зачете благородния жест на неизвестния дарител и да му даде подобаващо възнаграждение.Но не е зле и МВР да се активизира и да намери му..р..гавият мъж, който е бил забелязан да кара откраднатото колело. Да окрадеш дете-инвалид е отвратително престъпление и трябва да бъде справедливо наказано!Доколкото разбрах, и откраднотото колело е било от доброволни дарения. Значи, оголелият български народ може да откъсне от залъка си за благороден жест, а едни други само дебнат да гепят.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добра новина, освен това сега има и щастливо ромче с ново колело.
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Любимецът на БХК, който е откраднал колелото, трябва да бъде пребит с камъни!
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО НА ДАРИТЕЛЯ и дано някога държавата ни разбере ,че тия деца са много специални и имат специални потребности
9
1
 
42
 
! Отговори
мъж да плаче... преди 7 години
Млад здрав и силен мъж съм, но при прочитането на тази статия ми тръгнага сълзи от очите. Радвам се, че все пак има и добри хора, които да помагат на тези деца, без да се показват пред общественотта - какво добро са направили. Затова се нарича и добро, а не реклама!Шапо!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Останалите са олигарси
7
0
 
13
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Евала.
6
0
 
29
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Браво ! Малко са хората които правят добрини .....
5
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До алекс2За да откраднеш от това дете , трябва да си любимец на БХК !!!
4
0
 
58
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Абе къде е държавата в такива случаи?Вчера четем , власта си поръчва 2 коли за 2,5млн , а за колела не само за това момиче , а и за други в нейното състояние няма пари.Бравос още ги търпете тия , евала на Човека , ама кога ще кажем евала на държавата която трябва да се грижи за народа си.Ако продължаваме сами да се грижим един за друг защо са ни тия политици да попитам аз?В една фирма когато има излишен персонал се уволнява!!
3
0
 
53
 
! Отговори
алекс2 преди 7 години
Боже това момиче ме разплаква ...какъв ли трябва да си за да му откраднеш колелото ? Поклон пред този човек дето е закупил ново колело !
2
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, единствената благотворителност е анонимната. Който го афишира дори и по-най скромен начин, всъщност си купува слава и малотрайни обществени симпатии. Когато го правиш анонимно ти допринасяш положително и необратимо към вярата на хората.