Обратно в Афганистан – връщаме 50, след това още 200 души

Ситуацията в центъра в Харманли е спокойна, докладваха на Борисов
143
Обратно в Афганистан – връщаме 50, след това още 200 души
Снимка: БТА, архив

Започнала е процедурата по доброволно връщане на 50 афганистанци, пристигнали нелегално в страната ни. Други 200 предстои да бъдат върнати след обработка на документите им, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Това е било докладвано на работно съвещание при министър-председателя Бойко Борисов, на което е било обсъдено изпълнението на плана за действие при възникване на извънредна ситуация вследствие на увеличен миграционен натиск по границите на България с Турция.

В съвещанието са участвали председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова, оперативното ръководство на МВР, на Главна дирекция "Гранична полиция" и на службите за сигурност.

Те са докладвали, че ситуацията в регистрационно-приемателния център в Харманли е нормализирана след предприетите мерки за обезопасяване на центъра и за повишаване на капацитета за медицинско обслужване на чужденците.

Командированите на място медицински екипи не са констатирали опасни инфекциозни заболявания, диагностицирани са хронични заболявания, за които е препоръчано лечение. Посочено беше, че изграждането и ремонтът на оградата на РПЦ в Харманли върви по график.

Предприемат се мерки и за настаняване на чужденци в други разпределителни центрове чрез повишаване на капацитета им. Концепцията предвижда реконструкция на центъра на ДАБ в село Пъстрогор от отворен в затворен тип, като там се пренасочат част от настанените в разпределителния център в Елхово чужденци.

Изпълняват се мерки за разширяване на капацитета за настаняване в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец, където вече са доставени 50 фургона и постелъчно имущество за 400 души.

Разгледани са възможностите бивши застави на ГД "Гранична полиция" в района на българо-турската граница, които да бъдат преобразувани в центрове за настаняване на чужденци. Те ще са от затворен тип и охраната им ще се осъществява от служители на МВР.

Направени са разчети за хранене, комунално и битово осигуряване и медицинско обслужване, както и на необходимите сили и средства на ДАНС и МВР за обработване на настанените в тях чужденци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бългрия има нужда от тези от тях, които искат да се интегрират и да работят.
65
1
 
8
 
! Отговори
goso преди 7 години
чудя се дали ще се публикуват условията, при които нелегалните са се съгласили за доброволното връщане. Колко ще им се плати за да се върнат. Какви са разходите за транспорт и кой ги поема...Ей такива неща
64
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Македония и Сърбия, започнаха да си пазят границата много по- добре, Румъния има Дунав, естествена преграда,която се охранява много лесно и ефективно. Усещате ли, че късата клечка остава в нас, Тиквата го усети и дезертира. На нашата,,толкова силна" икономически държава и стига Ердоган да отвърти малко кранчето и да ни пусне 50 000 човека, и умираме прави, но вие си избирате безхаберници и национални предатели, които бягат панически, като усетиха най-после, какво се задава.
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧикънНикът ти отива, защото имаш акъл колкото на кокошка!
62
0
 
24
 
! Отговори
До 72 преди 7 години
Ама те не само 2000.Толкова са само в Харманли.А в останалите лагери,които са пълни.А тези,които свободно се разхождат в София и останалата част на страната.Те са десетки хиляди и никой не знае точния им брой.Дори така наречената министърка си го призна.
61
0
 
6
 
! Отговори
така ли е казал преди 7 години
До Червена точкаКогато цитираш Нострадамус, давай конкретен пример от текстовете, за да не си голословен като кака Сийка!
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нострадамус е казал още че Българският народ ще избие до крак хората виновни за затриването на държавата
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
200 от 2000 са 10% останалите с каква цел ги оставяте?
58
0
 
26
 
! Отговори
До 64 преди 7 години
Пълни глупости.Руснаците се борят в Сирия срещу ИДИЛ и рискуват живота на своите военни,а Америка създаде ИДИЛ.По твоята логика и Америка трябва да приема бежанци/мигранти,обаче не ги иска.Само ние сме със свалени *** и чакаме нареждания от Брюксел.Дори една малка Македония успя да отблъсне хилядите,които атакуваха границата и.Какъв народ сме ние?!Какви управници си имаме?!
57
1
 
34
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Отново прах в очите на зомбитата. Афганистанците ще бъдат преместени от Хасково в Любимец, всички видяхме камионите с фургоните. Трябва да се стягаме и мобилизираме, защото националните предатели от ГРОБ отдавна са продали България на Меркел и Ердоган, и ислямската инвазия *** на вратите ни. Всички около нас изграждат солидни заграждения и напрактика са затворили границите си, което означава, че България ще бъде превърната в един огромен бежански лагер.Бог да ни е на помощ!
56
0
 
12
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 7 години
до 63Пратете ги на несебър при руснаците чак тогава екшънс готов---------------------------------------------------------------------------------Митьо Очите тъкмо има нужда от резервен мехур и т.н.
55
2
 
11
 
! Отговори
до 64 преди 7 години
Когато Николайчо Младенов( отбил службата си в израелската армия), мъкнеше тук, така наречената сирийска опозиция, състояща се от ал нусра и ИД, ти си ръкопляскал, а народът спеше, сега, ще си изпием горчивата чаша, за която вкупом сме виновни.
54
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В сутрешния блок на БТВ лъсна цялата истина около санирането.Оказва се,че това не са безвъзмезни средства от еврофондовете,а пари,взети назаем от европейската банка за развитие и трябва да се връщат от бюджета.Всяка години по 1 милиард лева допълнително +16-милиарда вече взети.За да купуват гласове от едни хора и да ги настройват срещу други.Аз искам държавата да ми върне похарчените от мен 7000 лв.за саниране.За това няма пари за ограда по границата и за пенсии и за заплати.Мислете хора!!!
53
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цяла европа носи отговорност и приютява бежанци,защо русия не носи отговорност и не подслонява никой ?България ли закара самолетоносач,България ли има военен контингент във Сирия?Да ние имаме контингент във Авганистан и носим нашите минуси а руснаците кога ще поемат своите задължения като член на ООН?Проблема на българските националисте е ,че са повече руски такива и предават интереса на страната си,предпочитат тук да има бежанци ама в русията да е чисто ,ето това сте вие,продажници
52
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пратете ги на несебър при руснаците чак тогава екшънс готов
51
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега стана ли ви ясно, защо толкова години не ни приемат в Шенген, че всичко е било замислено много по-рано, че на Европа и трябваме, като буфер, а на САЩ, като плацдарм за бъдещи военни действия !?
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЯдЪрни бомби аВганистан....абе много сте негрОмотни бе...
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един по един чао
48
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Афганистанското правителство, ако не ги иска не можем да депортираме никого!
47
9
 
6
 
! Отговори
24.12.2016 преди 7 години
Бежанският поток ще бъде активиран на КОЛЕДА.на 24.12.2016 България ще се преобрази както и цяла ЕВРОПА.Сега разбрахте ли защо Бойко е във оставка?Тоз товар никой не може да го носи,така е най лесно,едни други ще се обвиняват за несправяне но доказана вина няма да има.Запомнете 24.12.2016 ордите тръгват да променят Европа и нито Тръмп нито Путин нито английската кралица имат силата да ги спрат.Плана на висшите същества е такъв