Бедността като порок: Отнеха три деца от майка им

Жената е принудена да живее в мизерни условия
30 ное 2016 13:07,
88
Бедността като порок: Отнеха три деца от майка им
Снимка: кадър bTV

25-годишната Даниела живее в склад за мебели в покрайнините на Сливен. Там няма електричество, а единствената "екстра" е стара печка на дърва. Но жената има по-сериозни притеснения: Трите й деца са й отнети, заради мизерните условия, в които живее.

Тя няма работа, нито подкрепа от близките си. Когато губи бащата на децата си, неговите роднини я прогонват от дома им заедно с децата.

Тогава тя отива при своята леля, която живее под наем в две стаи. Жилището обаче не отговаря на необходимите условия за отглеждане на дете, твърдят от отдел "Закрила на детето".

Вместо да помогнат на Даниела, социалните работници взимат двете момченца и момиченцето от майка им и ги изпращат в различни приемни семейства. Сега майката разполага само с два месеца, за да докаже, че може да се грижи за тях. Ако няма условия да гледа децата, те ще бъдат дадени за осиновяване.

"Аз си го обяснявам с това, че страшно много харесаха децата ми... Да, и те наистина са хубави, затова ги взеха. Но не мисля, че ако ти харесат децата, трябва да ги вземеш от майка им", коментира Даниела пред bTV.

Социалният работник по случая Стоянка Добрева обаче твърди, че Даниела сама е подписала декларация, че не може да се грижи за малките. Действията на отдела били според закона и защитавали правата на децата, тъй като майка им не им осигурявала необходимите условия за живот.

Близките на Даниела твърдят, че тя е добра майка и упрекват социалните, че са ѝ отнели децата. Те призовават институциите да ѝ помогнат да осигури подходящо жилище на децата си.

"Бедни сме, това е най-лошия порок в България, и дори на собствените си деца не можем да помогнем", коментира близка на Даниела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте ся...- Санират Ви Панелите. БЕЗПЛАТНО.. (?!?!) -Построиха Ви Магистрали (скоростно) -Е,ся...Нямало жилища и пари за Многодетна Самотна Майка!? Ами да беше.станала БЕЖАНЕЦ?! КВО СЕ МОТА?! 47927
40
0
 
21
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
До 44 adi Днес живееш охолно,а утре си бездомник. Внимавай какво говориш,защото живота има навик да бие през устата
39
26
 
7
 
! Отговори
adi преди 7 години
До Има и такава държаваА , защо глупавите майки трябва да се размножават ?Кой е длъжен да и гледа децата , като тя себе си не може да гледа ?Щом като няма възможности няма да се размножава .
38
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее патриотичния фронт - само те ще ни управят
37
0
 
24
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Значи за *** има общинско жилище, а за тази жена няма? Колко деца трябва да имаш. за да получиш такова? Минимум 5?
36
3
 
7
 
! Отговори
Големанов преди 7 години
До коментар 35 - По-скоро на такива като теб трябва да им завържат нещо друго навъзел...
35
0
 
19
 
! Отговори
Има и такава държава преди 7 години
Нали сме в ЕС, как така за един бежанец по 1000+ лева на месец, а за самотна майка НЕбежанец нищо или почти нищо?Няма значение ци ганка или българка - отношението на мутрите дето ни управляват е все едно...Ама как не искат да пуснат кокала, а?
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Насърчаване на раждаемостта по български
33
1
 
17
 
! Отговори
младежът преди 7 години
Скъпи съфорумци, вече е факт че ще става по-зле. Имаше робство но не сработи, имаше феудализъм и той не сработи, ето че и капитализма е на ръба си. Парите отиват в малък процент хора, всичко останало затъва в бедност. Трябва големи промени, за съжаление виждам само един изход за рестарт на системата и то е война!
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вземат ги, защото е далавера да станеш приемен родител, но пък всеки иска българчета, пък те тези, дето са за даване в приемни семейства са предимно от ромски произход. Затова са ги взели, да уредят някого с доходи.
31
1
 
20
 
! Отговори
Големанов преди 7 години
До коментар 30, документ се подписва саморъчно по два начина - доброволно и не чак толкова доброволно, а понякога дори не знаеш какво точно подписваш, защото някъде там има скрити клаузи, които дори да прочетеш не можеш да разбереш. И все пак, кажете какво е необходимо да докаже жената в тези два месеца, с които разполага, за да отговори на изискванията на социалните - дом, работа, нещо друго...Поставям въпроса с оглед желанието да помогнем на жената, а и на децата. ivogolemanovbmw***abv.bg
30
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за какво изобщо не им връзват тръбите на такива, за да не се размножават?
29
4
 
33
 
! Отговори
Ужас преди 7 години
Не мога да си представя нещо по-безчовечно.....! Това държава ли е, това ли е грижа за майката и децата - като й ги отнемат и дадат на други? !! Но НЕ като й предоставят реални условия и помощи, за да живее нормално и се грижи за децата си. Даже тя не би трябвало да работи. Възпитанието на 3 деца си е достатъчно сериозна професия. Майки с 3 деца на Запад почти не работят и получават от държавата сума привилегии. Това тук си е геноцид! По-зле сме отколкото под турско робство, даже турците са били по-разбрани от сегашните "европеизирани" българи с евроатлантически толерастки ценности. Левс
28
2
 
26
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Ако българите се обединят да натиснат социалните в Сливен и да върнат децата на клетата жена, и после с не много средства да замине в Германия, където за дете от Фамилната каса ще получава 184 евро + още за дете 140 евро. От Джоб центъра ще получава повече от 1600 евро, и квартира от тристайно жилище ще и бъде заплатено. Здравни разходи и пенсионно осигуряване също ще има за жената, както и за децата безплатно училище, лагери и здравно осигуряване. В Берлин ще има повече от 3500 Евро за живеене
27
2
 
34
 
! Отговори
Осман Паша преди 7 години
Настана по-страшно време от яничарското.
26
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бедността а ПРОСТОТИЯТА и ГЛУПОСТА са порок!!! Тя сама е подписала документите.....
25
2
 
17
 
! Отговори
до 22 dgfh преди 7 години
до dgfh и до всички, които мислят като него:Щом бедността е порок, то всички ояли се богаташи са непорочни ?! Всеки, който граби стръвнишки и не оставя жизнено пространство за другите е "светец" ?!България е концлагер отворен тип и само надзирателите живеят човешки в него. Не ми се мисли колко "порочни" са били концлагеристите в концлагерите по време на Втората световна война - гладни и измъчени.
24
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Основния закон на канибал-демократизма: "Доубий падналия!"
23
5
 
18
 
! Отговори
GLUPAVI upravnici преди 7 години
докато се дават помощи на ромите, българите ще бягат на запад, където социалната система работи добре.
22
2
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Каквото и да си говорим тука,държавата ни е потънала в хаос и безхаберие.Кое е наред в тая ***?Има ли институция,която да си върши работата както трябва?Останаха само глупа.ци и алчни рушветаджии.Има решение,но първо трябва да осъзнаем,че имаме ОГРОМЕН проблем,да се обединим и да си оправим държавата,в противен случай до 20 год нашата миюа родина ще е само една история,за което ще сме си виновни само ние.