Бедността като порок: Отнеха три деца от майка им

Жената е принудена да живее в мизерни условия
30 ное 2016 13:07,
88
Бедността като порок: Отнеха три деца от майка им
Снимка: кадър bTV

25-годишната Даниела живее в склад за мебели в покрайнините на Сливен. Там няма електричество, а единствената "екстра" е стара печка на дърва. Но жената има по-сериозни притеснения: Трите й деца са й отнети, заради мизерните условия, в които живее.

Тя няма работа, нито подкрепа от близките си. Когато губи бащата на децата си, неговите роднини я прогонват от дома им заедно с децата.

Тогава тя отива при своята леля, която живее под наем в две стаи. Жилището обаче не отговаря на необходимите условия за отглеждане на дете, твърдят от отдел "Закрила на детето".

Вместо да помогнат на Даниела, социалните работници взимат двете момченца и момиченцето от майка им и ги изпращат в различни приемни семейства. Сега майката разполага само с два месеца, за да докаже, че може да се грижи за тях. Ако няма условия да гледа децата, те ще бъдат дадени за осиновяване.

"Аз си го обяснявам с това, че страшно много харесаха децата ми... Да, и те наистина са хубави, затова ги взеха. Но не мисля, че ако ти харесат децата, трябва да ги вземеш от майка им", коментира Даниела пред bTV.

Социалният работник по случая Стоянка Добрева обаче твърди, че Даниела сама е подписала декларация, че не може да се грижи за малките. Действията на отдела били според закона и защитавали правата на децата, тъй като майка им не им осигурявала необходимите условия за живот.

Близките на Даниела твърдят, че тя е добра майка и упрекват социалните, че са ѝ отнели децата. Те призовават институциите да ѝ помогнат да осигури подходящо жилище на децата си.

"Бедни сме, това е най-лошия порок в България, и дори на собствените си деца не можем да помогнем", коментира близка на Даниела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен #8Защото не можеш да четеш, но бързаш да коментираш и да си изливаш злобата и комплексарщината: "Когато губи бащата на децата си, неговите роднини я прогонват от дома им заедно с децата."
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиците живеят в друга България!Там при тях всичко е луксозно, скъпарско, подредено!Не очаквайте мили хора някой да ви чуе болките и да ви помогне.Единственият шанс за тази женица и други като нея е да се вдигне шум по медиите и тогава някой да си мръдне пръста да свърши нещо, естествено след това да си чака аплодисментите!Колкото ще чуят народа за референдума, толкова и за всичко друго!
19
3
 
32
 
! Отговори
Приемен родител преди 7 години
Като приемен родител получавам на месец между 190 и 260 ле. за дете зависимост от възрастта. Заплата за отглеждане получавам по 420 лв. за дете. Имам и допълнително отпускани парични суми за училище, ваканция. За две деца със съпругът ми имаме на месец малко над 1500 лв. с които пари сме презадоволени във всяко отношение, като в същото време като приемен родител, стажът ми се води за пенсия. На тази майка, някой адвокат трябва да й помогне да сключи договор за приемен родител, така тя ще успее.
18
3
 
30
 
! Отговори
hgfh преди 7 години
Бедността Е порок. Но да отнемат децата от тази жена е страшна дискриминация.
17
2
 
40
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
Държавата плаща по 600-800 (не съм сигурен колко точно беше) лева за всяко приемно семейство,което гледа такова дете,не могат ли да ги дадат тези пари на майката,а и се отнемат собствените деца и искат да ги дадат за осиновяване след 2 месеца? Вярно че майката е бедна,но след като тя си иска децата и те искат при нея,е престъпление да и се отнемат. Трябва да и се помогне на жената
16
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното че за бежанците пари има, те не плащат наем, нито ток, нито вода, хранят ги безплатно по три пъти на денА българите да се оправят както могат
15
1
 
24
 
! Отговори
да сезираш Мая преди 7 години
Порок е липсата на човечност, а главен недостатък - липсата на справедливост и зачитане на правата само на част от обществото. Горката жена.
14
1
 
26
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Няма какво да добавя към коментарите, освен и аз да изразя крайното си възмущение и омраза към държавата, за това и отношение към тази майка и нейните деца.
13
2
 
40
 
! Отговори
българин преди 7 години
вместо да и помогнат,че родила 3 българчета както трябва да бъде всяко истинско българско семейство т6е ги вземат
12
1
 
56
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Вместо да и съдействат за социално жилище, те решили да я смажат докрай. Това ли ви е социалната грижа?
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8Що не питаш повечето роми ? Или нашия етнос няма право на повече от 1 дете ???????
10
18
 
4
 
! Отговори
тъжно е преди 7 години
но чак "принудена"...
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До китаецМен също ме е срам, собствената ми държава ме дисскриминира.
8
45
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 25 години с 3 деца, що ги е правила като живее в мизерия?
7
0
 
48
 
! Отговори
китаец преди 7 години
Срам ме е от управлението ви г-да политици!
6
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми тогава да отнемат всички деца от т. нар. ромове и бежанци и да ги дадат за осиновяване в чужбина.Значи ако афганистанката се домъкне в България с 10 чавета, "нашата" мила държава отделя за всяко *** минимум 1000 лева на месец, а ако е българка й взимат децата.България - европейска държава - хахахахах
5
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте сега ако беше бежанка положението щеше да е друго, но уви тя е българка. За *** има, а за нас не ??!?!? После пак ми говорете за дисскриминация.
4
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да вземат по 50 лв.от парите на всеки мигрант и да ги дадат на жената да си гледа децата.От 1300-на 1250 на мигранта ще му стигнат и за храна и за айфон,а женицата ще бъде предоволна.
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BG Рай. Държавата майка. Депутатите приятели. Тук да живее искат всички дори и беженци.
2
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щото на всичките деца дайкирита родителите им усигуряват самостоятелна спалня с баня, нали?!Ама взимат бели деца, че после по-лесно се дават на осиновители.

Спонсорирани публикации