Донкин горд с Дарин: Хората от този театър дават пример!

"Това е нещо, което трябва да стори всеки за ближния си в нужда"
Обновена: 9 дек 2016 15:51 | 9 дек 2016 15:44,
3
Донкин горд с Дарин: Хората от този театър дават пример!
Снимка: Facebook

Присъствах на представлението и видях постъпката на Дарин Ангелов. Разбирам го, че не иска да говори за това. Хората от този театър дават пример и без да се бият в гърдите, коментира директорът на Народния театър Мариус Донкин по повод новината, че актьорът е спасил живота на зрител, който по време на постановката "Дългият път на деня към нощта" от Юджин О'Нийл си е глътнал езика.

Мъжът - около 50 годишен, стоял на първия ред със съпругата си. Дарин дочул странно хъркане и разбрал, че зрителят има някакъв здравословен проблем. Скочил от сцената и му се притекал на помощ. Оказало се, че мъжът си е глътнал езика.

Още по темата

Дарин успял да му приложи спасителна "хватка", макар инстинктивно мъжът да захапал ръката му. С колана си той успял да му извади езика, а с помощта на сценичния инспектор и на помощник режисьора той настанил удобно мъжа в очакване на "Бърза помощ". От екипа казали, че само бързата реакция на актьора е спасила живота на човека, който имал сериозни здравословни проблеми. Той веднага бил хоспитализиран в Първа градска болница.

По-късно Дарин разказал на Донкин как чул странното хъркане и си казал: "Хайде, приспахме ги зрителите". Но то станало някак по-зловещо и той забелязал как човекът на първия ред се гърчи. Не успял да му отвори устата и затова си помогнал с колана. Въпреки всичко бил сериозно ухапан и директорът видял как притиска ръката си.

Директорът се обадил по-късно в клиниката и от там му съобщили, че здравето на зрителя е стабилизирано, но остава на лечение.

Донкин веднага издал т.н. "служебна благодарствена заповед", която била окачена на таблото в театъра. В нея се изказва благодарност на Дарин и другите от екипа за бързата и навременна помощ за спасяване на човешки живот.

"Това е нещо, което трябва да стори всеки за ближния си в нужда - ако се научим на добро и взаимопомощ и ние ще станем по-добри, и животът около нас", убеден е Мариус Донкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Донки, желанието на актьора да помогне на човека е похвалната (по-малката) страна на въпроса.Непохвалната е, че е оказал некомпетентна първа помощ, въпреки която човекът е оцелял.Та, въпросът е: какво ще направите, за да повишите уменията по първа помощ на работещите в Народния Театър?
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължават да разпространяват небивалиците за "глътнатия" език, изваден с колан...Вярвам, че нещо се е случило с някого в театъра тогава, но да ни разкажат обективно и компетентно какво точно.Иначе всеки с поне малко знания в първата помощ само ще се смее на тази история.
1
1
 
19
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Адмирации за Дарин и всички, които са се притекли на помощ!