"Свински геноцид" – вегани страдат за прасетата

Клането преди Коледа било нечовешко, трябва да сме състрадателни!
19 дек 2016 11:52,
184
"Свински геноцид" – вегани страдат за прасетата
Снимка: Facebook, Nikola Donev

Свински геноцид – дори и да не сте чували за този термин, скоро ще разберете. Защото Българският вегански съюз се вдигна на бунт срещу клането на прасета в дните преди Коледа.

"Ще се пролеят тонове кръв по НДК, ще квичат живи свини по мегафони с наша помощ. Ще превърнем НДК в свинарник, във фонтана ще блика червена кръв", закани се Никола Донев, лидер и председател на веганския съюз.

Целта на акцията им е да кажат на хората да бъдат "съпричастни с болката и страданието на животните, които също искат да живеят като нас", обясни Донев пред Нова тв.

Според него убийствата на свине са... "геноцид".

"Има една кървава традиция, прасетата масово да бъдат изколвани. За нас това е един геноцид - по селата отиват касапи, убиват ги, те се борят за живота си, а това е една жестокост", обяснява веганът.

"Призоваваме хората да подемат революция в сърцата си, защото животните, които ядем, искат да живеят също като нас. А ние не сме хищници и можем да консумираме само растителна храна", каза още Донев.

Той обясни, че веганите не ядат дори мед, защото процесът по осигуряването му включвал и някои мъчителни за пчелите практики.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не искат да ядат и мед, да ми ядат шнура!
122
1
 
10
 
! Отговори
Тея преди 7 години
Предлагам контра притест . Ще заливаме веганите с фрешове и смутита . Да видят те зеленчуците хубаво ли им е да ги ядат. Това е зарзаватен геноцид !
121
0
 
1
 
! Отговори
до VegaN от чипс преди 7 години
"Хора,вие наистина не сте на ред." ".И ако някой има огромното желание за самоунищожение,ок...нека се самоубива", а пък ти не можеш да четеш. Хората са настроени против тези на снимката - те наред ли са? Какво значи да се самоубиеш в случая? Все още има дискусии относно кой е правилния хранителен режим. Имаше поредица от броеве на National Geographic относно храната. Никъде не прочетох - бъди веган на всяка цена. Има някои правила, но не и абсолютни истини.
120
4
 
4
 
! Отговори
VegaN преди 7 години
Хора,вие наистина не сте на ред.Аз съм Веган от10-т год.,но никога не съм налагала моето веганство на когото и да било около мене,нито на семейството ми.Това си е мой личен избор.Всеки носи глава на раменете защото знам за себеси ,че човек е това с което храни.И ако някой има огромното желание за самоунищожение,ок...нека се самоубива.Важното е ,че моята съвест е чиста.предлагам да се успокоите ,да изпиете по чаша Чай,или Вино.кажете си по една добра дума,и това е..,...Утешният ден ще бъде по-хуб
119
2
 
7
 
! Отговори
Некорумпяга преди 7 години
Само едно ще ви кажа - малко в повече ни идва демокрацията!!!
118
0
 
16
 
! Отговори
пчелар преди 7 години
това за меда е неописуема глупост.днес пчеларите са тези които поддържат съществуването на пчелите като вид изобщо, които иначе щяха да бъдат избити от пестицидите на. фермерите (както направиха в една китайска провинция и сега опрашват с бамбукова пръчка с перо в единия край).И кои са тия тъй стресиращи практики в пчеларството, че не можах да разбера.Самия пчелар има икономическа изгода да поддържа силна, здрава(обезпаразитена) колония с млада майка и достатъчно запаси от мед.
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно е това за кръвта и аз съм го чел, месото е разрешено в Библията.Само пише да се консумира единствено това животно коеъо е с разцепено копито и приживя, което изключва свинята (в стария завет), но в новия това се отменя, и за това евреите не ядат свинско а християните ядат
116
0
 
4
 
! Отговори
До Пешо 121 и 138 преди 7 години
Това в Левит е за кръв, а не за месо. Хайде не извъртай катио дърт лъжец!
115
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време ги лекуваха лудите даже принудително, сега се разхождат пред НДК омазани в кръв. Тези хора имат нужда от сериозна психиатрична помощ, а не да им се хилиме само.
114
1
 
10
 
! Отговори
честит преди 7 години
повечето граждански отрганизации, съюзи и прочие НПОнки са пълни с градски софенца лезбарии и ге..таци мързеливи да работят и разчитат на финансиране от разни задгранични фондации или от ЕС. С подобни граджански акции, флашмобове и прочие лай..рщини се опитват си оправдаят парите. които са нагънали.
113
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво брилянтно доказателство как яденето само на треволяк води до психични отклонения! Изводът и резултатът от тази акция може да е само един: да ядем месо, яйца, мляко, мед и т.н., за да не станем като тях...
112
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия хора така ли нямат близки, семейство, да ги подложат на едно психиатрично лечение - да им помогнат малко...
111
0
 
16
 
! Отговори
Вълнаро преди 7 години
Гледах го този чекрък бездарен, интелект на клетъчно отгледана нещастна кокошка. Мъжката пчела била стършел видиш ли, после изнасилвали пчелата-майка, геноцид върху прасетата имало, слез Боже си събери вересиите. Да му бъде забранено да има деца! Ще ги превърне в ***! Яж каквото искаш, но не ми натрапвай мнението си!
110
0
 
8
 
! Отговори
човещинка преди 7 години
до Месоядсамо се правят на луди.по Великден реваха нудисти за кокошите яйца, по Коледа се пръскат със свинска кръв.геноцидни флашове за Байрама и Ханука няма, шефовете не дават, в ритуалите там всичко е хуманно.
109
1
 
9
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Разгледах фейса на въпросния Никола Донев.Този човек има проблеми.Сега разбрах кой пише грозните надписи със неорганични бои по улиците и блоковете.
108
1
 
10
 
! Отговори
Бай онзи преди 7 години
Та в този ред на мисли прасетата към коя етническа,расова или религиозна група принадлежат та тези психари говорят за геноцид? И още веганите не използват,поне така твърдят всякакви изделия от животински произход,пък като гледам тези момиченца на снимката са с кожени чантички и пуловерчета от вълна.
107
1
 
10
 
! Отговори
Месояд преди 7 години
След като отмине акцията на веганите по коледа, трябва да се обсъди въпроса дали веганите са душевно болни и да бъдат институциализирани.
106
0
 
4
 
! Отговори
Бай онзи преди 7 години
Геноцидът е целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група посредством:убийство на членовете на тази група;тежко физическо или психическо увреждане на членовете на групата;насилствено възпрепятстване на тяхното възпроизвеждане;причиняване на каквито и да е тежки условия за живот, с цел унищожаването, изцяло или частично, на тази група;насилствено отнемане на деца от една група и прехвърлянето им в друга.
105
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама е с кожени ботушки тревопасното...хммм много интересно.
104
2
 
0
 
! Отговори
Ристо преди 7 години
До Пешо*...но не живее, Томасе, в земята, времето и нравите на Исая, по правилата на Мозес след Изхода от Египет.